«Ισοπέδωσε» τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ο Ράμφος! «Γκρουπ ψυχοθεραπείας που οι συνθήκες το έκαναν κυβέρνηση» - ΒΙΝΤΕΟ

0Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα άσκησαν τόσο ο «οικοδεσπότης» Ευάγγελος Βενιζέλος, όσο και ο «φιλοξενούμενος» Στέλιος Ράμφος κλείνοντας τις εργασίες του διήμερου συνεδρίου του Κύκλου Ιδεών με τίτλο «Η Ελλάδα Μετά».

Στη συζήτηση που είχε ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος με τον Στέλιο Ράμφο, με τίτλο «Μπορούν οι Έλληνες να ξαναονειρευτούν»; ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφερόμενος στον εθνικολαϊκισμό που εντοπίζεται τα τελευταία χρόνια τόσο στην Ευρώπη, όσο και στις ΗΠΑ είπε ότι στην Ελλάδα η ριζοσπαστική Αριστερά συνεργάζεται με την εθνικολαϊκιστική ακροδεξιά: «Έχουμε διάφορα οχήματα που κυκλοφορούν, που έχουν τη δική τους βαθύτερη ιδεολογία. Το όχημα της ριζοσπαστικής Αριστεράς, το όχημα της εθνικιστικής ακροδεξιάς, το οποίο συνεργάζεται στην Ελλάδα. Έχουμε μια κυβέρνηση ριζοσπαστικής Αριστεράς και εθνικολαϊκιστικής ακροδεξιάς, έχουμε τη Λεπέν στη Γαλλία, έχουμε τον Φάρατζ στο Ηνωμένο Βασίλειο, έχουμε έναν μεγάλο επιτυχημένο επιχειρηματία που έρχεται να διεγείρει τον λαϊκισμό του αμερικανικού απομονωτισμού και κυριαρχισμού που είναι ο Τραμπ. Αυτό ψηφίζεται. Τώρα αρχίζει και καταψηφίζεται, χάνει, αλλά συνεχώς είμαστε με την αγωνία μήπως κερδίσει, στην Ολλανδία, στην Αυστρία».

Για τις προϋποθέσεις αισιοδοξίας της Ελλάδας στην πορεία της προς στο μέλλον, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι «ως έθνος, πάντοτε οι στρατηγικές μας επιλογές ήταν προς την Δύση, προς τον ορθολογισμό, παρότι έχουμε στοιχεία της Ανατολής», φέρνοντας ως παραδείγματα το «να μείνουμε στο ευρώ, το ανήκομεν στη Δύση του Κ. Καραμανλή».

Ο Στέλιος Ράμφος συνέχισε την συζήτηση στο ίδιο θέμα και υποστήριξε πως η δημιουργία ενός «εχθρού» είναι αναγκαία για τον λαϊκισμό, ενώ άσκησε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για… γκρουπ ψυχοθεραπείας που οι συνθήκες το έκαναν κυβέρνηση. «Ο λαϊκιστής έχει ανάγκη από έναν εχθρό. Προτείνει έναν εχθρό, αυτός είναι η δύναμη του και προτείνει και προστάτη ταυτόχρονα. Ο ανασφαλής φουκαράς άνθρωπος δεν τολμάει να σκεφτεί που έχει φταίξει. Δεν είναι δύσκολο να ψηφίσεις έναν άνθρωπο με βαμμένα χρυσά μαλλιά, που η ψυχή του θέλει να έχει ένα στέμμα πάνω του. Ούτε είναι δύσκολο να ψηφίσεις έναν άνθρωπο που του αρέσει να φοράει στολές παραλλαγής κάθε τόσο ή έναν άνθρωπο που δεν του αρέσει να φοράει γραβάτα», σχολίασε ο κ. Ράμφος.

Ο κ. Βενιζέλος αναφερόμενος στο θέμα της γραβάτας πρόσθεσε: «Έχει μετατρέψει τη γραβάτα σε ένα στοίχημα σε σχέση με τη δημοσιονομική ύπαρξη του τόπου. Λέει ότι αν λυθεί το θέμα του χρέους θα φορέσει γραβάτα, δηλαδή θα μεταταγεί σε μια παράδοση δυτικής σαλιάρας, γιατί αυτό είναι η γραβάτα».

Το Συνέδριο του Κύκλου Ιδεών του Ευάγγελου Βενιζέλου πραγματοποιήθηκε μετά από ενάμιση χρόνο προετοιμασίας και 20 ανοικτές συζητήσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Όπως ανέφεραν οι διοργανωτές «τέσσερα μόλις χρόνια πριν από την επέτειο των διακοσίων χρόνων από την Επανάσταση του 1821 και πέντε μόλις χρόνια πριν από την επέτειο των εκατό ετών από τη Μικρασιατική καταστροφή, η Ελλάδα αναζητά ένα καθαρό πρόταγμα που να ενώνει το έθνος και να δίνει τον τόνο του μέλλοντος σε μια κουρασμένη, δύσπιστη και απαισιόδοξη κοινωνία που εμφανίζει μια διαστρωμάτωση πολύ διαφορετική από αυτή που υπήρχε μέχρι το 2009». Οι διοργανωτές καταλήγουν στον ερώτημα: «Όλα αυτά μας οδηγούν στο ερώτημα αν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες μπορούν να ξαναονειρευτούν, εάν μπορεί να υπάρξει ένα νέο εθνικό αφήγημα διακόσια χρόνια μετά».

Δημοσίευση: Ιουνίου 15, 2017
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "«Ισοπέδωσε» τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ο Ράμφος! «Γκρουπ ψυχοθεραπείας που οι συνθήκες το έκαναν κυβέρνηση» - ΒΙΝΤΕΟ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator