Πέτρος Τατούλης: «Προϋπόθεση για την κυκλική οικονομία η ολοκληρωμένη διαχείριση αποβλήτων»

0«Δεν υφίσταται κυκλική οικονομία χωρίς σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης αποβλήτων» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης απαντώντας σε επερώτηση για την εναρμόνιση του ΣΔΙΤ των απορριμμάτων της Πελοποννήσου με τις αρχές της κυκλικής οικονομίας, στο Περιφερειακό Συμβούλιο την Τρίτη 27 Ιουνίου 2017.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ενημέρωσε το Συμβούλιο, ότι η πολιτική της Κυβέρνησης για την κυκλική οικονομία βασίζεται στις θέσεις και προτάσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπως ο ίδιος τις εξέφρασε, εκπροσωπώντας την Ένωση Περιφερειών, κατά την πρόσφατη συνάντησή του με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Φάμελλο.

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Τατούλης, αφενός, στις δηλώσεις του κ. Φάμελλου, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Πελοπόννησο, σύμφωνα με τις οποίες η χώρα έχασε πλέον των 20 εκατομμυρίων ευρώ από την κωλυσιεργία υλοποίησης του έργου ΣΔΙΤ, αφετέρου, στο γεγονός ότι η Κυβέρνηση έχει υπογράψει τα άλλα έργα ΣΔΙΤ απορριμμάτων της χώρας και δεν έχει υπογράψει ακόμα το έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, «το οποίο ήταν το πρώτο που ολοκληρώθηκε, αλλά και αυτό που καθιέρωσε το μοντέλο ΣΔΙΤ στη χώρα για τη διαχείριση των απορριμμάτων».

Σχολιάζοντας το θέμα του κόστους του έργου της Πελοποννήσου, ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις του Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης στη Βουλή, «καταρρίφθηκαν όλα τα υστερόβουλα ψέματα που σκοπό είχαν να διαφθείρουν τις συνειδήσεις των πολιτών και έγινε ξεκάθαρο ότι οι Δημοτικές αρχές θα πρέπει να μειώσουν τα δημοτικά ανταποδοτικά τέλη στους πολίτες».

«Το έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων αν είχε υπογραφεί από την Κυβέρνηση όταν έπρεπε θα ήταν ήδη σε πλήρη λειτουργία» τόνισε ακόμα ο κ. Τατούλης και σημείωσε ότι η ολοκλήρωση του έργου της αποκατάστασης των ΧΑΔΑ αποτελεί απόδειξη της αποφασιστικότητας και αποτελεσματικότητας του έργου της Περιφερειακής αρχής, για ένα έργο το οποίο πολεμήθηκε όσο λίγα.

Απευθυνόμενος στην παράταξη των Οικολόγων, ο κ. Τατούλης χαρακτήρισε απαράδεκτη τη στάση τους, υπενθυμίζοντας τα ανυπόστατα ψεύδη τους, τόσο για την επιλογή της καύσης, όσο για το κόστος της ολοκληρωμένης διαχείρισης, αλλά κυρίως «γιατί δεν έχουν τίποτα να πουν για τις Δημοτικές αρχές που δημιουργούν ακόμα και σήμερα νέους ΧΑΔΑ στην Πελοπόννησο».
Δημοσίευση: Ιουνίου 27, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Πέτρος Τατούλης: «Προϋπόθεση για την κυκλική οικονομία η ολοκληρωμένη διαχείριση αποβλήτων»"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator