Θέλουν μαριονέτες για πρωθυπουργούς

0Τελικά οι θεσμοί είναι σαν τη Λερναία Ύδρα. Ένα κεφάλι κόβεις, δύο ξεπηδούν. Αυτό είναι το σύστημά τους, από το πρώτο Μνημόνιο μέχρι σήμερα.

Μια απαίτησή τους ικανοποιούσαν οι κυβερνήσεις, δύο νέες έβρισκαν μπροστά τους. Και για όσα αυτοί είχαν δεσμευτεί ούτε λόγος.

Τα παραπέμπουν όλα στις καλένδες. Καμία ρύθμιση για το χρέος, που είχαν δεσμευτεί εδώ και χρόνια, καμία συνέπεια στην καταβολή των δόσεων στην Ελλάδα με βάση τον προγραμματισμό που είχε γίνει. Κάθε φορά τις σέρνουν για να μας φτάσουν στο αμήν. Γιατί; Γιατί, πολύ απλά, μπορούν.

Αυτοί έχουν το καρπούζι, αυτοί και το μαχαίρι. Διότι η μία υποχώρηση φέρνει την άλλη και όσο παραμένουμε διχασμένοι στο εσωτερικό τόσο πιο εύκολα μας διαχειρίζονται, παίρνοντας περισσότερα. Αλλά οι άνθρωποι είναι αθεράπευτα βουλημικοί και δεν μπορούν πλέον να χορτάσουν με τίποτε.

Αφού βγαίνουν φόρα παρτίδα και λένε ότι τουλάχιστον για 20 χρόνια ακόμη η Ελλάδα θα είναι υπό ασφυκτικό έλεγχο, μπας και επιστρέψει σε επίπεδα του 2010 (δηλαδή, ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι), έκαναν ακόμη μία κίνηση, δείχνοντας τι πραγματικά θέλουν.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, απαίτησαν να καταργήσουμε τις εκλογές και να βρούμε ένα Έλληνα Μακρόν, να τον τοποθετήσουμε στην εξουσία για να σωθούμε. Τέτοιος κυνισμός, δηλαδή, δεν νομίζω ότι έχει υπάρξει στις σύγχρονες αστικές δημοκρατίες.

Οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν καμία ευαισθησία και τα θέλουν όλα. Μαριονέτες στις ηγεσίες, μαριονέτες στις τράπεζες, μαριονέτες παντού. Και αυτοί απλώς θα κινούν τα νήματα από τα παρασκήνια, ώστε οι λαοί να μην έχουν διέξοδο καμία.

Αυτά είναι τα σχέδιά τους, απλώς τώρα ξεθάρρεψαν και τα λένε φόρα παρτίδα, χωρίς κανέναν ενδοιασμό πλέον. Δεν τους αρκεί ότι υπογράφουν τα πάντα οι κυβερνώντες, θέλουν να τρομάξουν και τους επόμενους, στέλνοντας το μήνυμα ότι αν δεν υπακούσουν θα τους αντικαταστήσουν.

Δεν είναι τυχαίο, μάλιστα, ότι «φωτογραφίζουν» και τα προσόντα που πρέπει να έχει ο επόμενος. Να έχει υπηρετήσει τις τράπεζες, να θέλει την κατάργηση του κοινωνικού κράτους και του Δημοσίου και να υπηρετεί την ανωτάτη αρχή των θεσμών.

Μόνο την ηλικία της γυναίκας που πρέπει να έχει ο επόμενος πρωθυπουργός δεν μας είπαν. Σε αυτό τον άφησαν ελεύθερο. Τόσο δημοκράτες οι θεσμοί. Τρομάρα τους. Ή, μάλλον, τρομάρα μας...

Πηγή "Δημοκρατία"
Δημοσίευση: Ιουνίου 15, 2017
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Θέλουν μαριονέτες για πρωθυπουργούς"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator