Οι τσούχτρες μετακόμισαν στον... Πατραϊκό κόλπο !!!

0


Γεμάτες από μέδουσες και τσούχτρες είναι οι θάλασσες του Κορινθιακού και του Πατραϊκού, γεγονός που έχει ανησυχήσει τους κατοίκους των περιοχών , αλλά και τους φορείς.

Το όλο φαινόμενο παρατηρείται από τις αρχές του Μάη, την περίοδο, δηλαδή που ξεκινούν τα μπάνια για αρκετούς πολίτες και δεν έχει εξαιρεθεί καμία σχεδόν θαλάσσια περιοχή γύρω από την Πάτρα.

Μέδουσες, σύμφωνα με αρκετούς κατοίκους, παρατηρούνται στις ανατολικές παραλίες της Πάτρας, ξεκινώντας από το Αίγιο, σε περιοχές όπως η Άκολη, τα Σελιανίτικα, οι Κάμαρες ο Ψαθόπυργος, φθάνοντας στο Δρέπανο, στο Άγιο Βασίλη και στο Ρίο, και ορισμένες φορές στα Καμίνια και στον Αλισσό.

Πάντως, η μετακίνηση τους στις περιοχές και η εμφάνιση τους έχει να κάνει αποκλειστικά με την κατεύθυνση του ανέμου. Το όλο θέμα είχε απασχολήσει επιστημονική ημερίδα που είχε γίνει τον περασμένο Απρίλιο στο Αίγιο από τον Σύνδεσμο Προστασίας και Ορθολογικής ανάπτυξης του Κορινθιακού Κόλπου «ο Αρίων».

Η ημερίδα είχε τίτλο «Ας καταγράψουμε τα τοπικά και διατοπικά, περιβαλλοντικά μας προβλήματα» και τότε είχαν διατυπωθεί χρήσιμα επιστημονικά συμπεράσματα. Πλέον το ζήτημα φτάνει στην Βουλή από την Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος, τα μέλη της οποίας έχουν καλέσει πανεπιστημιακούς και εκπροσώπους περιβαλλοντικών φορέων από την Πάτρα και την Αχαΐα, προκειμένου να τους ενημερώσουν.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Ιουνίου 22, 2017
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Οι τσούχτρες μετακόμισαν στον... Πατραϊκό κόλπο !!!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator