ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ SOS: ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΡΠΑΓΕΣ – ΚΟΨΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ ΣΤΟΥΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

0Τις τελευταίες ημέρες γίναμε μάρτυρες γεγονότων πλήρους καταστροφής των ιχθυοαποθεμάτων στον Κορινθιακό Κόλπο. Αυτουργοί συγκεκριμένες βιζότρατες και γρι – γρι που ¨πετσόκοψαν ¨ το σύνολο των μικρών τόνων ( ντάσκες). Το βάρος τους κυμαίνονταν από 6-8 κιλά, όταν ενηλικιωθούν ζυγίζουν περίπου 50 κιλά, δηλαδή πολύ μικρά για αλίευση και υπολογίζουμε ότι αλιεύτηκαν πολλές δεκάδες χιλιάδες κιλά. Πληροφορηθήκαμε από αλιείς, ότι πριν από δύο χρόνια έγινε ένα παρόμοιο γεγονός που αλιεύτηκαν τότε πάνω από δεκαπέντε τόνους ντάσκες.

Η πρακτική αλίευσης που εφαρμόζεται και τα σκουπίζει όλα στο βυθό είναι η εξής.

Παρακολουθούμε με τα ηλεκτρονικά όργανα τα κοπάδια των ψαριών και αφου τα οδηγήσουμε ή τα εγκλωβίσουμε σε κλειστή θάλασσα πέφτουμε όλοι πάνω τους και τα "πετσοκόβουμε".

Αυτοί δεν είναι αλιείς. Είναι ¨τυχοδιώκτες¨ ¨επικίνδυνοι πιστολέρο¨ ¨γκάγκστερς ¨ της θάλασσας.

Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ οι ΠΟΛΙΤΕΣ τι κάνουμε για να υπερασπιστούμε την ύπαρξη της ζωής στην θάλασσα και της δικής μας κατ΄επέκταση.

Οι “συμπατριώτες” μας αυτοί αλιείς τι κάνουν. Ακολουθούν την λογική του αρπαχτικού ¨ ¨ ΟΤΙ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ, ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ το ίδιο ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ¨ .

Αυτή η παρακμιακή λογική και πρακτική μας οδηγεί πολλές δεκαετίες πίσω.

Οι εν λόγω ιδιοκτήτες αλιευτικών σκαφών ¨ έχουν ανοίξει πόλεμο στους φυσικούς πόρους του Κορινθιακού¨ και κατ΄ επέκταση στους ΠΟΛΙΤΕΣ που ζουν γύρω απ΄αυτόν.

Η ΑΛΚΥΩΝ αγωνίζεται για την συνεργασία και κοινή δράση όλων των ΠΟΛΙΤΩΝ του Κ.Κ. και των συλλογικών τους φορέων ώστε:

- Να σταματήσει η υπεραλίευση στον Κ.Κ. μέσα από την εφαρμογή κανονισμών αλιείας που θα δίνει βιώσιμη προοπτική στα ιχθυοαποθέματα της θάλασσάς μας.

Δηλ. 1. Οι βιζότρατες, τα γρι – γρι και οι τράτες και συναφή αλιευτικά εργαλεία να  φύγουν για πάντα από τον Κορινθιακό.

2. Οι παράκτιοι αλιείς να ασκούν την δραστηριότητά τους σε αυστηρά πλαίσια που θα καθορίζουν περιορισμένο μήκος δυχτιών , αριθμού παραγαδιών, ….  αλλά και την ποσότητα των επιτρεπόμενων αλιευμάτων ανα είδος κατόπιν επιστημονικών μελετών που το κριτήριο θα η βιώσιμη προοπτική τους.

3. Προστασία όλων των θαλάσσιων ειδών που αλιεύονται κατά την περίοδο αναπαραγωγής και ενηλικίωσής τους.

4. Αυστηρή προστασία όλο τον χρόνο των θαλάσσιων περιοχών που λειτουργούν ως ιχθυογεννητικοί σταθμοί.

- Γνωρίζουμε ότι η βιώσιμη προοπτική των ιχθυοαποθεμάτων στον Κ.Κ. είναι μια σύνθετη κατάσταση που απαιτεί:

1. Οι Περιφερειάρχες, οι Δήμαρχοι, και η Ελληνική Κυβέρνηση να λάβουν όλες τις αναγκαίες αποφάσεις και πρωτοβουλίες για να σταματήσει η ρύπανση της θάλασσάς μας. ( Αστικά υγρά απόβλητα, στερεά απορρίμματα, απόβλητα βιομηχανικής επεξεργασίας κλπ ).

2. Να σταματήσει η επέκταση των ιχθυοκαλλιεργειών στον κόλπο ή νέες αδειοδοτήσεις μονάδων. Ο Κορινθιακός είναι κορεσμένος από ιχθυοκαλλιέργειες.

3. Όχι εγκατάσταση νέων ρυπογόνων βιομηχανικών μονάδων γύρω από τον Κορινθιακό. Εγκατάσταση και λειτουργία μεταποιητικών επιχειρήσεων χαμηλής οχλησης μέσα σε οργανωμένους χώρους υποδοχής ( ΒΙΟΠΑ, επιχειρηματικά πάρκα κλπ).

ΚΟΨΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ ΣΤΟΥΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΤΟΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ

Το Διοικητικό Συμβούλιο

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΛΚΥΩΝ ( ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ « Η ΑΛΚΥΩΝ » )
Δημοσίευση: Μαΐου 30, 2017
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ SOS: ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΡΠΑΓΕΣ – ΚΟΨΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ ΣΤΟΥΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator