Έκτακτο σχέδιο από την Ελλάδα για την υποδοχή Σκοπιανών προσφύγων

0Οι ελληνικές αρχές εκτιμούν ότι θα είναι μαζικός ο αριθμός των προσφύγων από τη γειτονική χώρα, σε περίπτωση εμφύλιας σύρραξης

Έκτακτο σχέδιο υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων από τα Σκόπια φέρεται να έχουν εκπονήσει οι υπηρεσίες της χώρας, μετά τα επεισόδια που καταγράφονται στην πΓΔΜ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν βολιδοσκοπήσει συγκεκριμένες περιοχές, όπου θα στηθούν καταυλισμοί και θα γίνεται εκεί καταγραφή των εισερχομένων, ώστε να υπάρχει πλήρης εικόνα των ροών. Καταυλισμοί θα δημιουργηθούν στο Κιλκίς, όπου θα παραμείνουν οι πρόσφυγες έως ότου εξομαλυνθεί η κατάσταση.

Οι αρχές εκτιμούν ότι θα είναι μαζικός ο αριθμός των προσφύγων από την γειτονική χώρα, που σε περίπτωση εμφύλιας σύρραξης, θα περάσουν τα σύνορα αναζητώντας καταφύγιο στη χώρα μας.

Στην γειτονική χώρα εξάλλου υπάρχει ήδη «γραφείο ανάλυσης πληροφοριών», που συστήθηκε με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και στο οποίο συμμετέχει και η Ελλάδα, καθώς η πολιτική κρίση που έχει ξεσπάσει στα Σκόπια είναι άγνωστο πού θα καταλήξει, ενώ δεν αποκλείονται πλέον ακραίες καταστάσεις - ακόμα και ο εμφύλιος.

Πηγή Voria
Δημοσίευση: Μαΐου 08, 2017
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Έκτακτο σχέδιο από την Ελλάδα για την υποδοχή Σκοπιανών προσφύγων"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator