Σκάει... το σκάνδαλο των θαλασσοδανείων!

0



Ένα μεγάλο σκάνδαλο βρίσκεται σε εξέλιξη και στο οποίο συμμετέχουν τραπεζικά στελέχη, η κυβέρνηση και δικαστικοί κύκλοι που ξέρουμε πολύ καλά ποιους έχουν προστάτες. Πρόκειται για το σκάνδαλο χορήγησης δανείων σε επιχειρηματίες και τραπεζικά στελέχη, τα οποία είτε δεν αποπληρώθηκαν ποτέ είτε έχουν «κοκκινήσει» αφού κανείς δεν πληρώνει.

Δάνεια που μετατράπηκαν σε πανάκριβα σπίτια και αυτοκίνητα και κυρίως σε εμβάσματα στο εξωτερικό. Λεφτά που δόθηκαν υποτίθεται για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων και τελικά φούσκωσαν τις τσέπες μεγαλόσχημων επιχειρηματικών κι όχι μόνο.

Απορία προκαλεί το γεγονός ότι ενώ υπάρχουν πορίσματα από την Τράπεζα της Ελλάδος, που έχουν δοθεί στους οικονομικούς εισαγγελείς, εντούτοις δεν έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες. Έχουν παγώσει οι έρευνες και φυσικά δεν έχουν ασκηθεί διώξεις, όπου αυτό έπρεπε να γίνει.

Τα πορίσματα περιγράφουν, σύμφωνα με πληροφορίες του Antinews, σημεία και τέρατα και είναι επί της ουσίας δύο κατευθύνσεων. Το πρώτο αφορά σε στελέχη που πήραν από τις τράπεζες που εργάζονταν χαμηλότοκα δάνεια και ποτέ δεν αποπλήρωσαν.

Το δεύτερο και πιο σοβαρό αφορά σε μεγαλόσχημους επιχειρηματίες που απασχολούν εδώ και μήνες τη δημοσιότητα. Νταβατζήδες κι όχι μόνο που πήραν τεράστια ποσά, όχι μόνο επί ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αλλά και επί ΣΥΡΙΖΑ. Λεφτά που έγιναν λογαριασμοί στο εξωτερικό.

Για παράδειγμα μεγάλος επιχειρηματίας που χρωστά ουκ ολίγα σε τράπεζες και δημόσιο, πιάστηκε πριν από μερικούς μήνες να έχει βγάλει πολλά λεφτά στο εξωτερικό, πριν από τα capital controls. Το Κέντρο Ελέγχου Μεγάλου Πλούτου τον κάλεσε και του είπε: «Ή πληρώνεις μερικά εκατομμύρια πρόστιμο ή σε βγάζουμε στο κλαρί», και επέλεξε το πρώτο. Όμως, τα λεφτά αυτά θα πρέπει να διερευνηθούν αν πρόκειται για θαλασσοδάνεια που θα κουρευτούν, προς ζημία των τραπεζών.

Επίσης, απορίας άξιον είναι ποιος προστατεύει ή ποιος δίνει εντολές να μην βγουν στη φόρα τα δάνεια που δίνονταν στην Αττικής, τόσο σε τραπεζικά στελέχη όσο και σε επιχειρηματίες.

Οι πληροφορίες μας λένε ότι κάποιοι κορυφαίοι εντός της κυβέρνησης έχουν δώσει εντολή να παγώσουν όσα... πληγώνουν συγκεκριμένους επιχειρηματίες με τους οποίους έχει συμφωνήσει το Μαξίμου.

Για να δούμε. Η Νέα Δημοκρατία θα ξυπνήσει ποτέ και να απαιτήσει διαλεύκανση της υπόθεσης αυτής ή θα σέρνεται μια ζωή η ρετσινιά της διαπλοκής για τη δεξιά παράταξη όταν γίνονται πράματα και θάματα;

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Μαΐου 28, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Σκάει... το σκάνδαλο των θαλασσοδανείων!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator