Ο... αριστερός βασιλιάς είναι γυμνός

0



Τις τελευταίες δύο ημέρες όλες οι ενημερωτικές εκπομπές φιλοξενούν πολιτικά στελέχη όλων των κομμάτων που προσπαθούν να ερμηνεύσουν το νέο μνημόνιο. Φυσικά μνημόνιο δεν το λέει ποτέ κανείς εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ. Πολυνομοσχέδιο το χαρακτηρίζει, ουδέτερο δημοσιονομικό αποτέλεσμα, εξιτήριο από την κρίση, αντίμετρα που θα αλλάξουν την Ελλάδα και άλλα πολλά.

Αν είναι κάτι πιο εξοργιστικό από την ημέρα που ο Τσίπρας μίλησε στη Βουλή είναι ακριβώς αυτή η στάση των Συριζαίων. Αυτή η αίσθηση ότι χαίρονται γιατί ψήφισαν μέτρα λιτότητας ύψους 5 δις ευρώ.

Για πρώτη φορά ένα κόμμα ψηφίζει σκληρά μέτρα, που θα προκαλέσουν πόνο αλλά τα στελέχη δεν συγκινούνται. Ούτε κλαίνε, ούτε καν δακρύζουν, ούτε καν έχουν το φιλότιμο να απολογηθούν. Να πουν «βρε παιδιά, συγγνώμη. Μας πίεσαν, μας τσάκισαν οι δανειστές, δεν είχαμε άλλη λύση, κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν».

Τίποτε. Μια αυταρέσκεια, ένας στόμφος στην κουβέντα τους, μια αίσθηση της απόλυτης αλήθειας που οι ίδιοι διαθέτουν και κανείς άλλος.

Όλα τα στελέχη που βγαίνουν για να μιλήσουν είναι πιστά αντίγραφα του… Τσίπρα. Αλαζονική στάση, χαμόγελα και ένας ναρκισσισμός που είναι τόσο προκλητικός που δεν μπορεί να μείνει ατιμώρητος . Στη Βουλή ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε με το γνωστό υφάκι του μάγκα που ήξερε ότι θα κερδίσει τις εντυπώσεις γιατί και απέναντί του δεν είχε «λιοντάρια». Έτσι έκανε το σόου του και μαζί με τον ακομβίωτο στρατηγό που υπογράφει δύο – δύο τα μνημόνια και τους υπόλοιπους 151 βουλευτές επιβεβαίωσαν αυτή την ανάλγητη συμπεριφορά τους.

Την εικόνα των ανθρώπων που δεν έχουν την αίσθηση της ζημιάς που έχουν κάνει, την περνούν και στα στελέχη που μιλάνε στην τηλεόραση και προσπαθούν να αναλύσουν τα μέτρα και τα αντίμετρα.

Εκτιμούμε ότι από προχθές η κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ έχουν υποστεί τη μεγαλύτερη ήττα των τελευταίων δύο ετών. Έχει πέσει και το τελευταίο φύλλο συκής, έχει χαθεί και το τελευταίο ίχνος σοβαρότητας και ταπεινότητας. Εμφανιζόμενοι με τόση αδιαντροπιά δείχνουν στον ελληνικό λαό ποιοι είναι στην πραγματικότητα.

Είναι σα να έβγαλαν τη μάσκα του αριστερού, του φιλεύσπλαχνου, του λαϊκού, του προστάτη των φτωχών και των αδικημένων. Και να εμφανίστηκαν μπροστά στον κόσμο με το πραγματικό τους πρόσωπο. Αυτό της αναλγησίας, της ξιπασιάς. Είναι η αποκρουστική πλευρά της αριστεράς που έκρυβαν καλά τόσο καιρό, όμως πλέον ο... αριστερός βασιλιάς είναι γυμνός.

Αυτή είναι μια μεγάλη επικοινωνιακή ήττα που δεν θα μπορέσουν ποτέ να ξεπεράσουν οι κυβερνώντες. Η αποδόμησή τους θα γίνεται καθημερινά, κάθε φορά που ο κόσμος θα τους φτύνει στα μούτρα γιατί είναι πολιτικά τέρατα με προβιά αρνιού.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Μαΐου 24, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ο... αριστερός βασιλιάς είναι γυμνός"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator