Μπορεί ένα μνημόνιο «να περάσει στο ντούκου;»

0



Του Γιάννη Κ. Τρουπή

Όλα έχουν όρια. Ακόμα και οι επικοινωνιακοί χειρισμοί και ελιγμοί της συγκεκριμένης κυβέρνησης, η οποία έχει κατακτήσει σημαντικές νίκες σε αυτή την κατηγορία. Κάθε μέρα που περνάει αποκαλύπτονται νέες πτυχές του Τέταρτου Μνημονίου με την υπογραφή Τσίπρα – Καμμένου, ενός προγράμματος που έρχεται να φορτώσει νέα βάρη στις πλάτες των πολιτών χωρίς μάλιστα να περιέχει χρηματοδότηση. Εκτός από την μείωση του αφορολόγητου και τις περικοπές των συντάξεων, προκύπτουν συνεχώς νέα επώδυνα μέτρα τα οποία ανεβάζουν το συνολικό κόστος σε πάνω από 4 δισ. ευρώ. Η Κυβέρνηση επιδιώκει όλα αυτά «να περάσουν στο ντούκου», προσπαθώντας με κάθε τρόπο να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση και να μεταφέρει τη δημοσιά συζήτηση σε άλλα πεδία.

Η προσπάθεια αυτή γίνεται συστηματικά, μεθοδικά και με μεγάλη προσοχή. Κυβερνητικά στελέχη βάζουν στην ατζέντα του δημόσιου διαλόγου, διαφορετικά  ζητήματα με προχειρότητα, χωρίς καμία προετοιμασία και χωρίς κανένα ευρύτερο σκεπτικό. Ενδεικτικό της επικοινωνιακής καταιγίδας εκ μέρους του Μεγάρου Μαξίμου είναι η δραστηριότητα του πρωθυπουργού. Τη μία μέρα επισκέπτεται Κέντρα Υγείας, που λειτουργούν εδώ και έντεκα χρόνια και μοιράζει υποσχέσεις και διορισμούς. Την άλλη ανοίγει θέμα κατάργησης των πανελληνίων εξετάσεων, στοχεύοντας στο να πάρει με το μέρος του την ευαίσθητη ομάδα των νέων ανθρώπων, τάζοντας επί της ουσίας ελεύθερη πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Μέχρι σήμερα αν και  πρόκειται για φιλόδοξη προσπάθεια δείχνει να πετυχαίνει το σκοπό της, ίσως όχι  πάντως στο βαθμό που επιδιώκει η κυβέρνηση.  Είναι  προφανές ότι το Μέγαρο Μαξίμου επενδύει στην καλοκαιρινή ραστώνη και στα λεγόμενα «μπάνια του λαού». Μέσα από το περιστασιακό ανακάτεμα της τράπουλας φροντίζει να διαχειρίζεται μέρα μέρα την επικαιρότητα , επενδύοντας στη δημιουργική ασάφεια.  Η τακτική αυτή έχει μπει στο μικροσκόπιο  του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. « Ο κ. Τσίπρας είναι ικανός να κάνει και να πει τα πάντα για να υπηρετήσει τους τακτικισμούς του. Βέβαια, δεν τον πιστεύει κανείς πλέον. Όπως κατήργησε τον ΕΝΦΙΑ και έσκισε τα Μνημόνια, έτσι θα καταργήσει τις πανελλαδικές. Ήδη, ο Υπουργός του είπε ότι δεν ξέρει ποιο σύστημα θα υπάρχει σε 3 χρόνια, αποδεικνύοντας ότι όλο αυτό είναι ένα πυροτέχνημα. Τα μόνο που δείχνουν όλα αυτά είναι πόσο αδίστακτος είναι ο κ. Τσίπρας» αναφέρει συνομιλητής του κ. Μητσοτάκη, αποτυπώνοντας την εικόνα που έχει η ΝΔ για τις κυβερνητικές επιλογές των τελευταίων ημερών.

Όπως μεταφέρει γαλάζιο στέλεχος η  Εκπαίδευση, σε κάθε επίπεδο από την υποχρεωτική μέχρι την τεχνική και επαγγελματική αλλά και τα μεταπτυχιακά  αποτελεί τομέα ύψιστης προτεραιότητας για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσής. Σύμφωνα με την ίδια πηγή για το γαλάζιο κόμμα υπάρχουν συγκεκριμένοι άξονες πάνω στους οποίους εδράζεται το σχέδιο του για την παιδεία, μακριά από εντυπωσιασμούς και πυροτεχνήματα της μίας μέρας. Το γαλάζιο σχέδιο περιλαμβάνει:

- Στήριξη των εκπαιδευτικών, τους οποίους θεωρούν  πλούτο για την εκπαίδευση.

- Σύνδεση της εκπαίδευσης με την απασχόληση, για να βρουν κεφάλαια τα πανεπιστήμια, αλλά και δουλειές οι απόφοιτοι.

- Αξιοποίηση των νέων δεξιοτήτων της  ψηφιακής εποχής.

- Ενίσχυση  της ελευθερίας και αυτονομίας κάθε εκπαιδευτικής μονάδας.

Στην ΝΔ εκφράζουν το φόβο ότι η κυβέρνηση δε θα διστάσει να «ανοίξει» οποιοδήποτε θέμα τους βολέψει επικοινωνιακά προκειμένου να καλύψει τη ψήφιση του τέταρτου μνημονίου στη  Βουλή την επόμενη εβδομάδα.
Δημοσίευση: Μαΐου 15, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Μπορεί ένα μνημόνιο «να περάσει στο ντούκου;»"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator