Η... εξαπάτηση της γραβάτας και άλλες φανταστικές ιστορίες για το χρέος

0



Ο Τσίπρας θα φορέσει γραβάτα. Ο Τσακαλώτος θα βγει ραντεβού με την Σκάρλετ Γιόχανσον και μπορεί να της δείξει τι... παντελόνια φοράει. Ο Καμμένος θα βαδίσει στο κόκκινο χαλί του... φεστιβάλ Καννών. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα βγουν στους δρόμους πανηγυρίζοντας: «Πήραμε το χρέος, δίνουμε 7,5 δισ. αντίμετρα, τον σκίσαμε τον Σόιμπλε».

Α, και μην ξεχάσουμε. Ο Πανελευσινιακός θα παίξει τσάμπιονς λίγκ και θα κερδίσει την Μπαρτσελόνα και την Ρεάλ μαζί με 5 – 0. Τρέμε Μέσι και Ρονάλντο, έρχεται ο Αλέξης και ο Ευκλείδης.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, χθες εντελώς τυχαία πήγε ο Τσίπρας, έγινε πηγαδάκι κι εκεί τους είπε με... θλίψη ότι θα αναγκαστεί να βάλει γραβάτα γιατί τα νέα για το χρέος είναι τόσο καλά που ούτε ο ίδιος δεν τα πιστεύει. Και τους πέταξε και ένα αγγλικό που είχαμε μάθει με την Έφη Θώδη. «Του γκουτ του μπι τρου» και τα σκυλιά δεμένα.

Δεν το πιστεύουμε ούτε εμείς. Μία ημέρα πριν από την ψήφιση του μνημονίου η Ελλάδα αλλάζει σελίδα. Έρχεται η ανάπτυξη, θα μας κουρέψουν το χρέος, θα βγούμε στις αγορές, θα μας δεχθεί και ο Ντράγκι. Και τώρα τι θα κάνουμε που η κυβέρνηση είναι τόσο πετυχημένη; Πειράζει δηλαδή που πήρε μέτρα 5 δισ. ευρώ όταν μας έφερε τόσο μεγάλες εθνικές επιτυχίες; Μην είμαστε και αχάριστοι.

Για να σοβαρευτούμε. Αστείους ανθρώπους, ψεύτες περιωπής και άθλιους υποκριτές δεν μπορείς να τους αντιμετωπίσεις. Δεν υπάρχει τρόπος να το κάνεις αυτό. Όσο σοβαρός και να είσαι, ό,τι επιχειρήματα και να υπάρχουν η αλήθεια είναι ότι οι καλύτεροι παραγωγοί σανού δεν έχουν αντίπαλο.

Η κίνηση του Τσίπρα προφανής για την σημερινή μάχη. Τι θα πει ο Κυριάκος και οι άλλοι τώρα που τα νέα είναι τόσο καλά; Άσε που μπορεί να εμφανιστεί ο Τσίπρας με καμιά γραβάτα και να γίνει η είδηση της χρονιάς.

Η αλήθεια είναι διαφορετική. Ήδη από το Βερολίνο ρίχνουν τις προσδοκίες ενώ θεωρείται δεδομένο ότι συμφωνία για το χρέος δεν θα υπάρξει πριν από τις γερμανικές εκλογές. Θα υπάρχουν γενικόλογες αναφορές που θα καλύπτουν κάπως το ΔΝΤ αλλά καμιά ουσιαστική απόφαση και κανένα πραγματικό χρονοδιάγραμμα. Αλλά και να πούμε και την υπέρτατη αλήθεια. Ακόμη κι αν η υπόθεση του χρέους λήξει θετικά κάποια στιγμή τους επόμενους μήνες, το πραγματικό στοίχημα για την οικονομία και τη χώρα είναι η ανάπτυξη. Είναι η επιστροφή στην πραγματική οικονομία και η ενίσχυση της ρευστότητας. Με μνημονιακά μέτρα ύψους 14 δισ. ευρώ σε δύο χρόνια και μετά από μια προηγούμενη πενταετία σκληρής λιτότητας ποιος περιμένει ότι θα αλλάξει το κλίμα; Όταν ο Γ. Παπανδρέου υπέγραφε μνημόνιο ή ακόμη και ο Αντ. Σαμαράς, τότε υπήρχε λίπος στον κόσμο. Τώρα δεν υπάρχει και οι πολίτες και επιχειρήσεις είναι τσακισμένοι. Θα πάρει χρόνια να ανακάμψει η πραγματική οικονομία, η κατανάλωση, οι καταθέσεις, ειδικά από τη στιγμή που θα αρχίσουν να εφαρμόζονται τα μέτρα που ψηφίζονται τώρα.

Οι γραβάτες λοιπόν του Τσίπρα είναι μια ακόμη προσπάθεια να κτιστεί ένα success story. Μια ακόμη εξαπάτηση του ελληνικού λαού. Αυτό και τίποτε άλλο. Και όσο θα δει ο Τσακαλώτος την Σκάρλετ στο ένα μέτρο άλλο τόσο θα λύσει και ο Αλέξης το θέμα του χρέους ή θα φέρει την ανάπτυξη.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Μαΐου 24, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η... εξαπάτηση της γραβάτας και άλλες φανταστικές ιστορίες για το χρέος"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator