Ο Κυριάκος οφείλει να κάνει τη ΝΔ πατριωτικό κόμμα ξανά

0



Και τώρα τι θα κάνει η Νέα Δημοκρατία; Ποιος θα είναι ο στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη απέναντι σε μια κυβέρνηση που εμφανίζεται αποφασισμένη να υποκύπτει σε όλα και μάλιστα να πανηγυρίζει και να το γιορτάζει υπό τους ήχους της μπάντας του Στρατού και τα ζεϊμπέκικα του Πάνου Καμμένου;

Η χθεσινή ομιλία στη Βουλή του αρχηγού της ΝΔ έδειξε κάποια σημεία από την στρατηγική που θα ακολουθηθεί, όμως, στην πράξη είναι δύσκολη η αποστολή του. Είπε π.χ. ότι αν η ΝΔ γίνει κυβέρνηση θα διαπραγματευτεί για χαμηλότερα πλεονάσματα. Είπε ακόμη ότι θα μειώσει τους φόρους, τις εισφορές και θα νοικοκυρέψει το κράτος αφού διεκδικήσει μικρότερα και ρεαλιστικότερα πλεονάσματα.

Ουσιαστικά ο Κ. Μητσοτάκης αποδέχθηκε ότι το κράτος έχει μια συνέχεια και δεν μπορεί να σκίσει τα μνημόνια, όμως, θα πάει σε σκληρή διαπραγμάτευση με τους δανειστές προκειμένου να πετύχει καλύτερους όρους, κυρίως στα πλεονάσματα με αντάλλαγμα το συμμάζεμα του κράτους.

Συμφωνούμε μαζί του, καλοί οι στόχοι και οι προθέσεις και ακόμη καλύτερη η προσπάθειά του να θέσει από τώρα τις κατευθυντήριες γραμμές. Αλλά τα έχουν πει κι άλλοι όλα αυτά κι έπεσαν στον τοίχο των δανειστών. Είναι αποφασισμένος ο Κυριάκος να έρθει σε σύγκρουση ακόμη και με τους συναδέλφους του στο Λαϊκό Κόμμα που έχουν την εξουσία στις χώρες τους; Έχει ένα στρατηγικό σχέδιο για να πείσει τον Σόιμπλε και την παρέα του ότι δεν θα υπάρχει ελληνική οικονομία μέχρι το 2021 αν επιμένουν σε τόσο υψηλά πλεονάσματα παράλληλα με τα μέτρα λιτότητας που θα εφαρμοστούν από το 2019;

Ελπίζουμε ότι ο Μητσοτάκης, όταν θα κληθεί να κυβερνήσει να μη γίνει διαχειριστής της καταστροφής, ούτε ένας ακόμη μνημονιακός πρωθυπουργός.

Η αλήθεια είναι ότι η Ελλάδα χρειάζεται μια πατριωτική στροφή, μια διαφορετική πολιτική. Και λέμε ξεκάθαρα πατριωτική διότι η λέξη και η έννοια της έχουν κατασυκοφαντηθεί χρόνια τώρα από την αριστερή ιντελιγκέντσια.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης οφείλει να κάνει τη ΝΔ πατριωτικό κόμμα ξανά, επαναφέροντας αρχές και αξίες που έχουν χαθεί, είτε επειδή κάποιοι στάθηκαν ανεπαρκείς στις προκλήσεις, είτε γιατί η μνημονιακή Ελλάδα τα πήρε όλα σβάρνα.

Μια νέα πατριωτική πολιτική για την επόμενη ημέρα είναι η μοναδική σωτηρία για τη χώρα. Που να βασίζεται στον πατριωτισμό και των πολιτικών και των πολιτών. Οι πρώτοι να είναι σοβαροί, έντιμοι και κυρίως ικανοί και καθαροί διαχειριστές του δημοσίου χρήματος. Οι δεύτεροι να πληρώνουν αυτά που πρέπει να πληρώσουν αλλά να ξέρουν ότι και το τελευταίο ευρώ των φόρων και εισφορών που καταβάλλουν να πιάνει τόπο.

Να φτιαχτεί ένα νέο παραγωγικό μοντέλο που θα βασίζεται στην ανάπτυξη κι όχι στις προσλήψεις στο Δημόσιο ή στο άνοιγμα κι άλλων καφετεριών ή σουβλατζίδικων. Να πάψουν οι πολιτικοί να κάνουν ρουσφέτια και διορισμούς και να πάψουν οι πολίτες να τα ζητούν. Να έρθουν επενδύσεις που θα συμβάλλουν στην αξιοποίηση της περιουσίας που έχει η χώρα, από τον τουρισμό μέχρι τα... ραπανάκια.

Είναι καιρός όλοι να αγαπήσουμε την Ελλάδα. Και μόνο η ΝΔ μπορεί να το πετύχει αυτό.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Μαΐου 26, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ο Κυριάκος οφείλει να κάνει τη ΝΔ πατριωτικό κόμμα ξανά"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator