Περίεργη σύλληψη γερμανού στρατιωτικού για σχεδιασμό... τρομοκρατικής επίθεσης!

0



Μια παράξενη είδηση, που παρά την φαινομενική της βαρύτητα δεν μεταδόθηκε από τα ΜΜΕ με τις γνωστές ταχύτητες, δημιουργώντας ένα πλήθος ερωτήσεων ως προς την αλήθεια, η οποία χάνεται μεταξύ πολιτικής σκοπιμότητας, αντιπαλότητας μυστικών υπηρεσιών που κινούνται ανεξάρτητα και χωρίς να χρησιμοποιούν τους συνήθεις διαύλους επικοινωνίας. Μια υπόθεση στην οποία ενεπλάκησαν τρεις διαφορετικές χώρες, ένας γερμανός στρατιωτικός που διείσδυσε στην "κοινωνία" των λαθρομεταναστών, ένας επίσης γερμανός φοιτητής που φέρεται ως άμεσος συνεργάτης του στρατιωτικού που καταγράφηκε ως σύρος πρόσφυγας χωρίς να μιλάει αραβικά...! Μια υπόθεση που μυρίζει έντονα μυστικές υπηρεσίες, των οποίων η δράση προφανέστατα διακόπηκε όταν "κάποιοι υψηλά ιστάμενοι" αποφάσισαν να μην την υποστηρίξουν, αλλά να εκμεταλλευθούν (πολιτικά) την αποκάλυψή της..., βοηθώντας την δημιουργία εντυπώσεων για τις επικείμενες προεδρικές εκλογές στη Γαλλία, μέσω μιας επικίνδυνα αρνητικής εικόνας για την Μαρί Λεπέν και τους εθνικιστές...

Σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, ένας στρατιωτικός που υπηρετεί σε μονάδα του γερμανικού στρατού, η οποία σταθμεύει στη Γαλλία και ο οποίος υποδυόταν τον Σύρο πρόσφυγα, συνελήφθη από την αστυνομία καθώς τον βαρύνουν υποψίες ότι σχεδίαζε να διαπράξει επίθεση με στόχο πιθανόν ξένους, έγινε σήμερα γνωστό από τις εισαγγελικές αρχές.

Ο στρατιωτικός συνελήφθη χθες Τετάρτη, όπως κι ένας Γερμανός φοιτητής, ηλικίας 24 ετών, καθώς θεωρείται ύποπτος ότι «εμπλέκεται στον πιθανό σχεδιασμό μιας επίθεσης» διευκρινίστηκε από την εισαγγελία σε ένα δελτίο τύπου που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Ο βασικός ύποπτος είναι ένας υπολοχαγός, ηλικίας 28 ετών, στέλεχος των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων (Bundeswehr). Υπηρετούσε σε μονάδα στο Ίλκιρχ, στα περίχωρα του Στρασβούργου, σε μια γαλλογερμανική στρατιωτική βάση.
Οι ερευνητές δεν υπεισήλθαν σε λεπτομέρειες σχετικά με τους πιθανούς στόχους της επίθεσης.

Οι αρχές έκαναν λόγο για τις «ξενοφοβικές (πεποιθήσεις) του στρατιωτικού της Bundeswehr», στοιχείο που αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο της διάπραξης μιας επίθεσης εναντίον ξένων. Όμως ο γερμανικός Τύπος αναφέρεται επίσης στο σενάριο ο ύποπτος να ήθελε να επιτεθεί σε άλλο στόχο προκειμένου να επιρριφθεί η ευθύνη σε πρόσφυγες.

Ο άνδρας είχε εντοπιστεί από τις αρχές στα τέλη Ιανουαρίου στο αεροδρόμιο της Βιέννης στην Αυστρία, ενώ προσπαθούσε να ανακτήσει από σωληνώσεις αποχέτευσης ένα πιστόλι, για το οποίο δεν είχε άδεια.
Σύμφωνα με την εισαγγελία της Αυστρίας ο άνδρας κατηγορήθηκε για «παραβίαση του νόμου για την οπλοκατοχή».
Από την άλλη οι Γερμανοί ερευνητές ανακάλυψαν ότι ο ύποπτος κατάφερε να καταχωριστεί τον Δεκέμβριο του 2015 στην χώρα ως Σύρος αιτών άσυλο, παρότι δεν μιλούσε την αραβική γλώσσα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Die Welt, ο 28χρονος είχε αποκρύψει τη γερμανική υπηκοότητά του και περιοριζόταν να μιλάει μόνο γαλλικά.
Το αίτημά του εγκρίθηκε τον Ιανουάριο του 2016, γεγονός που τον βοήθησε να εξασφαλίσει διαμονή σε κέντρο φιλοξενίας και να λαμβάνει κοινωνικά επιδόματα. Όλο αυτόν τον καιρό κατάφερνε να πηγαινοέρχεται από το στρατόπεδό του στη Γαλλία και το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων της Έσσης, στην κεντρική Γερμανία, χωρίς να εντοπίζεται από τις αρχές.

«Τα έκανε όλα αυτά παράλληλα, ένα είδος διπλής ζωής» σημείωσε στον Τύπο μια εκπρόσωπος τύπου της εισαγγελίας, η Νάντια Νίζεν.
«Δεν γνωρίζω να έχει εκτυλιχθεί ποτέ ξανά παρόμοια υπόθεση».

Το γεγονός ότι κυκλοφορούσε με πλαστή ταυτότητα και τα στοιχεία που ανακαλύφθηκαν σχετικά με τις «ξενοφοβικές του πεποιθήσεις» οδήγησαν τις αρχές να υποψιαστούν ότι «σχεδίαζε μια επίθεση» επισήμανε η εισαγγελία της Φρανκφούρτης.
«Γνωρίζουμε, βάσει ηχογραφημένων μηνυμάτων, ότι οι δύο ύποπτοι ήταν ρατσιστές» υπογράμμισε η Νίζεν.

Επιπλέον, η εφημερίδα Die Welt γράφει ότι ο στρατιώτης στόχευε να διαπράξει μια επίθεση με ένα όπλο που εντοπίστηκε στη Βιέννη και πάνω στο οποίο βρέθηκαν τα δακτυλικά του αποτυπώματα, προκειμένου να οδηγήσει τους ερευνητές στο σενάριο της επίθεσης πρόσφυγα, τον οποίο υποδυόταν.
Απώτερος στόχος, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, ήταν να «συκοφαντήσει» τους μετανάστες.

Αυτό ακριβώς το σενάριο υποστηρίζει η Ιρένε Μίχαλις, στέλεχος του γερμανικού κόμματος των Πρασίνων.
«Πρέπει με κάθε τίμημα να εξακριβώσουμε εάν πρόσωπα από το περιβάλλον της ακροδεξιάς σχεδίαζαν ή όχι επιθέσεις με πρόθεση να ρίξουν την ευθύνη σε πρόσφυγες» υπογράμμισε η ίδια.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Γεωργίου Μιχαήλ
"Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"
Δημοσίευση: Απριλίου 30, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Περίεργη σύλληψη γερμανού στρατιωτικού για σχεδιασμό... τρομοκρατικής επίθεσης!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator