Ελληνόφωνων βουλευτών εγκώμιον

0Οι επιδόσεις της χαρισματικής ημεδαπής πολιτικής σκηνής δεν έχουν τύχει του δέοντος ευμενούς σχολιασμού που τους αρμόζει. Γιατί άραγε;

Ε ίναι να τους λυπάσαι τους Ολλανδούς. Ο πληθυσμός της χώρας τους είναι 17.100.475 νοματαίοι και έχουν μόνο 150 βουλευτές! Αν είναι δυνατόν! Και πώς προλαβαίνουν αυτοί οι 150 να ΜΗ διαβάζουν (καλή ώρα όπως ο Χρυσοχοΐδης) τα μνημόνια που συνάπτει η Ολλανδία όταν παίρνει δανεικά από την Ελλάδα; Πώς ζουν χωρίς 300 βουλευτές, όπως έχει η πατρίδα μας, να επαγρυπνούν για το καλό του λαού και για την εθνική ολοκλήρωση; Εμείς κορόιδα είμαστε που έχουμε καβατζώσει 300 αητόπουλα, να μην αφήνουν πέτρα να πέσει κάτω, να τρώνε σίδερα κι ατσάλι, να κερδίζουν όλες τις διεθνείς μάχες, να ταπεινώνουν τους εχθρούς και να παραδειγματίζουν τους φίλους;

Δεν είναι εύκολο να βρεις ταλέντα σαν τους Ελληνες βουλευτές στην αγορά. Ανιδιοτελείς, καταρτισμένοι, πολύπειροι, ανεξίκακοι, αδιάφθοροι, τολμηροί, με αξιοζήλευτη στρατιωτική θητεία και κοινωνική προσφορά, δουλευταράδες, αδάμαντες! Γι' αυτό τους έχουμε μπόλικους, να μη μας λείψουν. Αυτός είναι και ο λόγος που υπάρχουν οικογένειες οι οποίες μπάζουν όλα τα παιδιά, ανίψια, εγγόνια, τρισέγγονα, συγγενείς, φίλους, γνωστούς κι αγνώστους στην πολιτική. Για να μη σημειωθεί έλλειψη.

Είμεθα σκάρτα 10.000.000 (βγάλε και τους μεταναστεύσαντες, λιγοστέψαμε κι άλλο) και κατορθώνουμε πάντοτε να βρίσκουμε 300 να αυτοθυσιάζονται υπέρ πατρίδος. Είναι τέτοια η ζημιά, που τον μισθό τους δεν τον λένε μισθό, αλλά αποζημίωση. Ολοι κατεστραμμένοι βγαίνουν από την πολιτική. Μια φορά μόνο στα τόσα χρόνια νιώθουν το κράτος στο πλευρό τους να τους πετά κάνα ξεροκόμματο, να κορέσουν την πείνα που κατατρώει τα σωθικά τους. Ευτυχώς, κάτι τέτοιο έγινε πρόσφατα με το σκόντο που θα γίνει στην εισφορά αλληλεγγύης που θα πληρώσουν τα πολιτικά πρόσωπα.

Χαλάλι! Το μεγαλύτερο κατόρθωμά τους είναι ο ενθουσιασμός, το κέφι, η έμπνευση που δίνουν στους νέους να ασχοληθούν με την πολιτική, έστω και ως ψηφοφόροι. Για παράδειγμα, στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 ψήφισε το 56,16% του εκλογικού σώματος. Στις εκλογές των Ολλανδών ψήφισε το 80,4%.

Είναι να απορεί κανείς γιατί δεν μας αντιγράφουν οι δύσμοιροι Ολλανδοί...

Παναγιώτης Λιάκος
Πηγή "Δημοκρατία"
Δημοσίευση: Απριλίου 03, 2017
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ελληνόφωνων βουλευτών εγκώμιον"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator