Το μισοφωτισμένο Παλαμήδι, ο παρατημένος Άγιο Νικόλας και οι δυσκολίες του Συσσιτίου της Ευαγγελίστριας...

0



☹ Τα βεγγαλικά της Ανάστασης που "έπεσαν" από το Παλαμήδι, έδειξαν καθαρά ότι ο σκοροφαγωμένος φωτισμός του αποτελεί μάλλον ντροπή για το ξακουστό κάστρο και το Ναύπλιο.

Πάει καιρός που τα φώτα λιγοστεύουν και κανείς δεν ενδιαφέρεται.

Δεν ξέρω το κόστος για να αλλαχτούν και αντικατασταθούν οι καμένες λάμπες και ό,τι άλλο χρειάζεται, καθώς και το κόστος του ηλεκτρικού που καταναλώνεται, αυτό που ξέρω είναι ότι είναι προτιμότερο τα χρήματα που σπαταλιούνται εδώ κι εκεί, να πάνε για το φωτισμό στο Παλαμήδι και ας περιοριστούν στην ανάγκη οι ώρες που θα φωτίζεται.

☹ Πέρασαν οκτώ μήνες από την κατάρρευση της στέγης και τις ζημιές στο εσωτερικό του Άγιο Νικόλα και όπως όλα δείχνουν θα αργήσουν πολύ οι επισκευές και η επαναλειτουργία του.

Απορώ, με όλο το σεβασμό στο Δεσπότη μας, πως και δεν έχει δείξει το ελάχιστο ενδιαφέρον για τον ιστορικό ναό...


Είναι γνωστό πως η ενορία του Αγίου Νικολάου, έχει αποδυναμωθεί οικονομικά τα τελευταία χρόνια αφού οι κάτοικοι έφυγαν και επομένως δεν έχει έσοδα ώστε μόνη της να μπορέσει να αναλάβει το κόστος των επισκευών.

Δε νομίζει ο Δεσπότης μας, ότι πρέπει να μπει μπροστά ώστε να εξευρεθούν τα χρήματα που χρειάζονται; Ας τρέξει και για τον Άγιο Νικόλα όπως τρέχει και για τον Άγιο Λουκά...

Ας τρέξουν και οι άλλοι αιρετοί που μέχρι στιγμής κάνουν πως δεν ξέρουν που πέφτει η εκκλησία.

☹ Και πάμε και στο Συσσίτιο που τον τελευταίο καιρό δείχνει σημάδια οικονομικής κόπωσης.

Οι εθελοντές υπερβάλλουν τον εαυτό τους και κάνουν ό,τι μπορούν, όμως, η οικονομική δυσπραγία είναι εμφανής.

Δε φτάνουν οι εκκλήσεις του Παπα Λευτέρη, χρειάζεται ουσιαστική βοήθεια από όλους...

Αναφέρθηκα επιγραμματικά και με διάθεση συμβολής στην επίλυση τους, σε τρία θέματα πολύ ουσιαστικά κατά τη γνώμη μου.

Καλές οι φανφάρες, καλύτερες οι ουσιαστικές παρεμβάσεις, από αυτούς που έχουν τα αξιώματα και την ευθύνη...

Ελπίζω να επανέλθω για καλό...

Prefadoros









Δημοσίευση: Απριλίου 21, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Το μισοφωτισμένο Παλαμήδι, ο παρατημένος Άγιο Νικόλας και οι δυσκολίες του Συσσιτίου της Ευαγγελίστριας..."

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator