«Εχθρός» τους ο λαός

0



Ο Αλέξης Τσίπρας πήγε στην κοσμοπολίτικη Κέρκυρα να περάσει το Πάσχα του. Είδαμε φωτογραφίες με τη σύντροφό του, να πετάνε τους μπότηδες, να φιλιούνται όλο πάθος, να κάνει και δηλώσεις κακόγουστες για τον Σόιμπλε.

Και γενικώς να περνά μια χαρά στην πανέμορφη Κέρκυρα μακριά από τα προβλήματα και έχοντας δίπλα του τη βουλευτίνα Φ. Βάκη η οποία χαρακτήρισε το Αγιο Φως «ψευδόθαμα» αλλά έσπευσε να το ανάψει γιατί δεν έχει τα κότσια να έρθει σε ρήξη με τους ψηφοφόρους της.

Πολύ όμορφα πέρασε ο πρωθυπουργός μας και χρόνια του πολλά. Όμως, γιατί στην Κέρκυρα; Ομοίως και ο Μητσοτάκης γιατί στην Τήνο; Εντάξει, έχουν κάθε δικαίωμα να κάνουν διακοπές όπου γουστάρουν, έχουν άλλωστε και την άνεση να το πράττουν. Αλλά γιατί στα κοσμοπολίτικα νησιά;

Ο πρωθυπουργός της αριστεράς ειδικά γιατί να προτιμήσει την Κέρκυρα και να μην πάει σε μια υποβαθμισμένη γειτονιά της Αθήνας να δει πώς κάνουν Ανάσταση οι συνταξιούχοι στους οποίους κόβει τις συντάξεις; Αν για παράδειγμα στην πλούσια και ασφαλή Κέρκυρα τον γιουχάρανε, όπως μαθαίνουμε, τι θα γινόταν σε μια φτωχή περιοχή όπου βρίζουν την αριστερά για την κατάντια της χώρας; Λαϊκά δικαστήρια θα ετοίμαζαν;

Όμως, ο πρωθυπουργός μιας χώρας, και ειδικά όταν προέρχεται από την ευαίσθητη αριστερούλα, γιατί να κάνει χλιδάτες γιορτές και να μη δίνει το καλό παράδειγμα; Να τρέξει να συμπαρασταθεί στον Κολωνό και το Μεταξουργείο. Να πάει σε ένα ορεινό χωριό που ζουν με τα 400 ευρώ του ΟΓΑ και τρέχουν να πληρώσουν τα χαράτσια του ΣΥΡΙΖΑ. Να βρει μια φτωχή οικογένεια και να περάσει μαζί τους το Πάσχα αντί να πηγαίνει στα στρατόπεδα και να κάνει τις γνωστές χιλιοειπωμένες δηλώσεις για την ετοιμότητα των φαντάρων και άλλες τέτοιες ανοησίες.

Αλλά δεν τον κάνει γιατί είναι μια χαρά βολεμένος. Να πηγαίνει στην Κέρκυρα, να τον τραβάνε φωτογραφίες πώς πετάει τα κανάτια και λέει κρύα αστεία, πώς κρατά το χέρι της Περιστέρας ή πως τη φυλάει και άλλες τέτοιες βλακείες που νομίζει ότι περνάνε στον κόσμο. Όπως και όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί που νομίζουν ότι με μια φωτό στο ίνσταγκραμ ή στο φέισμπουκ θα κερδίσουν ψήφους.

Η πολιτική, κι αυτό δεν είναι λαϊκισμός, εκτός από ευθύνη θέλει και… κακοπέραση. Θέλει να είσαι κοντά στην κοινωνία και να καταλαβαίνεις πώς περνάει ο κόσμος το Πάσχα, τα Χριστούγεννα και κάθε μέρα. Αλλιώς το μόνο που κάνεις είναι να κοροϊδεύεις τον κόσμο δήθεν παίζοντας το ευαίσθητος και ψυχοπονιάρης. Όμως, είναι κι αυτό το σύμπτωμα των πολιτικών που γίνονται κάποιοι. Περιχαρακώνονται, κλείνονται στα κάστρα τους και αδιαφορούν για το τι γίνεται έξω. Και στο τέλος τρώνε την σφαλιάρα και δεν ξέρουν από πού τους ήρθε.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Απριλίου 21, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "«Εχθρός» τους ο λαός"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator