«Τρέχα Κυριάκο, τρέχα»

0



Αν ήμασταν... Κυριάκος θα τρέχαμε αυτή την ώρα. Ο φουκαράς ο Μητσοτάκης θα βλέπει τα μέτρα που συμφωνεί ο Τσίπρας με τους δανειστές και θα έχει ανεβάσει 40 πυρετό αντιλαμβανόμενος τι αποφάσεις θα πρέπει να λάβει αν γίνει πρωθυπουργός.

Όπως διαρρέει η κυβέρνηση, η συμφωνία θα περιλαμβάνει μειώσεις στις συντάξεις που θα ισχύσουν από το 2019. Επίσης, ακούγεται ότι για να προφυλαχθούν οι συνταξιούχοι των 700-800 ευρώ όλο το βάρος των περικοπών ύψους 1,8 δισ. ευρώ θα πέσει σε περίπου 900 χιλιάδες συνταξιούχους οι οποίοι θα υποστούν τεράστιες μειώσεις. Και όπως ξέρουμε καλά, πρόκειται για νοικοκυραίους συνταξιούχους που δούλεψαν στη ζωή τους σκληρά για να έχουν μια σύνταξη 1.000 – 1.500 ευρώ και τώρα θα φάνε τα μούτρα τους.

Επίσης, ακούγονται φήμες για το αφορολόγητο το οποίο θα πέσει κάτω από τις 6.000 ευρώ, οπότε θα έρθουν νέοι φόροι για το σύνολο των φορολογούμενων με εισοδήματα από εκεί και πάνω. Κάποιες φήμες λένε ότι μπορεί το μέτρο να ισχύσει από το 2018 και οι παρακρατήσεις του φόρου να ξεκινήσουν δηλαδή από εκείνη τη χρονιά. Ίσως δε και από το καλοκαίρι του 2018 όταν τελειώνει το πρόγραμμα, οπότε μπορεί να υπάρξει και αναδρομική παρακράτηση φόρου από το φθινόπωρο του χρόνου. Μιλάμε για άγριο... σεξ με τους φορολογούμενους.

Στην ουσία τι έχουμε; Ένα πακέτο πολύ σκληρών μέτρων που αγγίζουν όλους τους Έλληνες. Ένα πακέτο που θα ψηφίσουν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ και που θα ισχύσει σε 1,5 χρόνο από σήμερα, άντε και λίγο παραπάνω.

Με τον τρόπο αυτό ο Τσίπρας κερδίζει χρόνο μέχρι το φθινόπωρο του 2018 οπότε και μπορεί να προκηρύξει εκλογές που ξέρει ότι θα τις χάσει. Και ποιος θα έρθει να διαχειριστεί το χάος των νέων μέτρων που θα ψηφιστούν σήμερα; Μα φυσικά ο κακόμοιρος ο Κυριάκος ο οποίος με το που θα σχηματίσει κυβέρνηση θα πρέπει να κόψει μισθούς και συντάξεις.

Πρόκειται για έναν εφιάλτη που μάλλον είναι καλά σχεδιασμένος από το Μαξίμου. Τι κι αν χάσουν τις εκλογές στα τέλη του 2018; θα έχουν μείνει σχεδόν τέσσερα χρόνια στην εξουσία, θα έχουν κάνει τα παιχνίδια τους και τις κονόμες τους και θα είναι αιώνια... αριστεροί. Ως αντιπολίτευση θα είναι στους δρόμους, όπως είπε και ο Τσακαλώτος, και θα πετροβολούν τον Μητσοτάκη που θα κόβει τις συντάξεις, τις οποίες αυτοί αποδέχθηκαν. Οι θύτες θα μοιάζουν με θύματα και τα θύματα με θύτες.

Το απίστευτο θα είναι να βλέπουμε τον Αλέξη, τον Ευκλείδη και την Αχτσιόγλου να διαδηλώνουν κατά των μέτρων που φέρνει η συμφωνία η δική τους. Αλλά μήπως έχουν πρόβλημα και τσίπα για να μην το κάνουν;

Και η ΝΔ; Εγκλωβισμένη σε μια πολιτική που ούτε σχεδίασε, ούτε αποδέχθηκε, ούτε ψήφισε, θα είναι αναγκασμένη να την εφαρμόσει γιατί όπως ειπώθηκε πρόσφατα «μονομερείς ενέργειες δεν θα κάνουμε και το κράτος έχει συνέχεια...».

Γι' αυτό λέμε με συμπόνοια: «Τρέχα Κυριάκο, τρέχα».

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Απριλίου 01, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "«Τρέχα Κυριάκο, τρέχα»"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator