ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΝΕΡΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΓΙΑ ΑΡΔΕΥΣΗ

0Εγκρίθηκε η ένταξη του έργου Αξιοποίησης του νερού των εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων (ΕΕΛ) Κορίνθου γι’ άρδευση στο Δήμο Κορινθίων στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΣΑΕ 072) για ποσόν 3.000.000 € με απόφαση του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης στις 22/11/2016.

Μετά από μακροχρόνιο αγώνα δικαιώθηκε η επιλογή της Δημοτικής Αρχής με όφελος της τοπικής αγροτικής οικονομίας και του περιβάλλοντος.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 3.000.000 €, και με το ΦΠΑ 3.720.000 €

Η τεχνική μελέτη συντάχθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία της ΔΕΥΑΚ και ο φορέας εκτέλεσης ειναι η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Κορίνθου. Δημοπρατείται τις προσεχείς ημέρες από το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιχείρησης.

Σκοπός του έργου είναι το πρωτεύον δίκτυο μεταφοράς των επεξεργασμένων λυμάτων της εγκατάστασης Κορίνθου – Λουτρακίου για άρδευση των δημοτικών εκτάσεων και των καλλιεργειών της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Κορινθίων κατ’ αρχήν στις περιοχές νότια και δυτικά της πόλης της Κορίνθου, σε κάθε κτήμα ξεχωριστά, αλλά και για εμπλουτισμό των υδροφόρων οριζόντων.

Ο μέγιστος ημερήσιος όγκος των επεξεργασμένων εκροών ανέρχεται σε 10.000m3 που εκτιμάται ότι θα αυξηθεί μετά την ολοκλήρωση των έργων αποχέτευσης των λυμάτων των παράκτιων περιοχών του Κορινθιακού Κόλπου που βρίσκονται στα όρια του Δήμου Κορίνθου σε 12.000 m3 / ημέρα.

Το αρδευτικό δίκτυο θα λειτουργεί υπό πίεση με εφαρμογή ημερήσιας άρδευσης που δε θα υπερβαίνει τις 20 ώρες. Για το σκοπό αυτό στο χώρο της Ε.Ε.Λ. θα κατασκευασθεί αναρρυθμιστική δεξαμενή όγκου 2.000 m3.

Η μέγιστη παροχή στην κεφαλή του δικτύου θα είναι 600m3/h. Στο αντλιοστάσιο θα εγκατασταθούν 4 αντλίες ξηρού τύπου παροχής 200m3/h ( εκ των οποίων η μία εφεδρική ).

Το δίκτυο που μελετήθηκε μπορεί να υδροδοτήσει, είτε για άρδευση είτε για εμπλουτισμό, τις καλλιέργειες νότια του Αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου – Πατρών (ΕΚΠ) μεταξύ Ξυλοκέριζας και Εξαμιλίων και μεταξύ Εξαμιλίων και Παλαιάς Μετρικής Σιδηροδρομικής Γραμμής (ΠΜΣΓ) Κορίνθου – Άργους καθώς και τις εκτάσεις εκατέρωθεν της Νέας Εθνικής Οδού Κορίνθου – Πατρών βόρεια του αυτοκινητοδρόμου.

Η περίμετρος των περιοχών διάθεσης των εκροών του ΕΕΛ ανέρχεται σε 8.200 στρ περίπου εκ των οποίων 3.300 στρ βρίσκονται στην περιοχή μεταξύ Πεδίου Βολής, Ξυλοκέριζας και Εξαμιλίων (ανατολικός κλάδος – αγωγοί Α) και 4.900 στρ νότια της πόλης της Κορίνθου από το Πεδίο Βολής μέχρι τον ΑΚ Τρίπολης βόρεια του ΕΚΠ και εκατέρωθεν της ΝΕΟ (δυτικός κλάδος – αγωγός Δ).

Για τις βασικές καλλιέργειες της περιοχής (ελιές, αμπέλια, εσπεριδοειδή) σε συνδυασμό με τις κλιματικές και εδαφολογικές συνθήκες, η ανάγκη σε κυβικά μέτρα ενός στρέμματος εκτιμάται σε 300 m3/στρ.
Δημοσίευση: Μαρτίου 07, 2017
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΝΕΡΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΓΙΑ ΑΡΔΕΥΣΗ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator