Διπλή απειλή

0



Όπως είπαν οι Συριζαίοι βουλευτές, το δυστύχημα με την Πόρσε είχε ταξικό χαρακτήρα, όμως, κανείς δεν έχει πει πόσο… τοξικό είναι για τη χώρα όλο το πολιτικό σύστημα.

Μια Ελλάδα που βρίσκεται επί 7 χρόνια σε βαθιά κρίση, μια Ελλάδα που το 2060 θα έχει μόλις 7 εκατομμύρια Έλληνες και θα έχει πλημμυρίσει από μουσουλμάνους.

Μια Ελλάδα που βρίσκεται σε κοινωνική, αξιακή και πολιτική κρίση εδώ και δεκαετίες και που κανείς δεν μπορεί να κάνει τίποτε για να σταματήσει τον κατήφορο.

Η κυβέρνηση παίζει ξανά το ίδιο κόλπο με τις διαπραγματεύσεις. Ενώ έχουν κλείσει τα πάντα, ενώ έχουν συμφωνηθεί οι περικοπές και η νέα φτωχοποίηση της Ελλάδας που φέρνει την υπογραφή της Αριστεράς, συνεχίζει τις καθυστερήσεις. Πριν από δύο εβδομάδες στο Eurogroup μας έλεγαν ότι έκλεισε η συμφωνία και τώρα περιμένουμε τον λογαριασμό. Ο Ευκλείδης, η Αχτσιόγλου και τ’ άλλα παιδιά του Χίλτον πηγαίνουν, πίνουν το καφεδάκι τους, τρώνε και το φιλετάκι και κάνουν ότι διαπραγματεύονται σκληρά για τα… αντίμετρα και τα πράσινα άλογα. Κι ο κόσμος, που αδιαφορεί προφανώς για τα όσα γίνονται εκεί, απλά περιμένει πότε θα πληρώσει το μάρμαρο ενώ ο Τσίπρας γελάει με τα κορόιδα που τσιμπάνε ακόμη με τα ψέματά του.

Στη Νέα Δημοκρατία, την εναλλακτική πολιτική δύναμη που πλασάρεται ως η επόμενη κυβέρνηση, σκοτώνονται για ψύλλου πήδημα. Γιατί ο Βαγγέλας θυμήθηκε να μας… θυμίσει πόσο αγαπάει τον Αλέξη ή πόσο καλά έκανε που δέχθηκε να ψηφίσει το μνημόνιο το 2015 και γι’ αυτό θέλει η ΝΔ να ψηφίσει και το επόμενο.

Τσακώνονται γιατί ο Καραμανλής κούνησε το δεξιό του βλέφαρο την ώρα που τσίμπαγε λίγη γαριδομακαρονάδα, κι αυτό είναι σημάδι ότι ανησυχεί για τη δεξιά παράταξη. Αν κουνούσε το αριστερό φρύδι θα ήταν για να του φέρει ο σερβιτόρος μια κοπανιστή, όπως την έκανε κοπάνα δηλαδή όταν τον χρειαζόταν η ΝΔ.

Τσακώνονται ακόμη κι όταν ο Μητσοτάκης αποφασίζει να αφήσει τους… κολεγιακούς τρόπους και να κάνει πραγματική αντιπολίτευση κι όχι να είναι το μόνιμο θήραμα του Αλέξη.

Μέχρι και οι δεξιοί πέραν της δεξιάς τσακώνονται ποιος θα μπει στη Βουλή για να θέσει σε ομηρεία τη Νέα Δημοκρατία.

Για τα άλλα κόμματα του πολιτικού φάσματος τι να πούμε. Ο Καμμένος κάνει παρελάσεις και στήνει πανάκριβα εξοπλιστικά προγράμματα για μια χώρα που δεν έχει ούτε μαντήλι για να σκουπίσει το κλάμα της.

Η Φώφη ονειρεύεται αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ που τώρα το λέει Δημοκρατική Συμπαράταξη γιατί μπήκε και ο παγκοσμίως άγνωστος Θεοχαρόπουλος. Ο Ποτάμης περιμένει πότε θα επιστρέψει στη δημοσιογραφία και οι υπόλοιποι είναι να τους κλαίνε οι ρέγκες.

Κι όλοι αυτοί μαζί θέλουν να σώσουν τη χώρα. Είναι ή δεν είναι… τοξικό το πρόβλημα της Ελλάδας η οποία θα σέρνεται για δεκαετίες, είτε για πολιτικούς είτε για οικονομικούς λόγους; Και είναι ή δεν είναι ταξική η μάχη που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ να καταστρέψει αυτό που αυτός θεωρεί πλούσιο, επιτυχημένο ή ακόμη και διεφθαρμένο, πάντα με την αριστερή νοοτροπία.

Γιατί διαπλοκή είναι και ο Καλογρίτσας με τον Βαξεβάνη που κάνουν συνέντευξη στον Τσίπρα για να μιλήσει για τη… διαπλοκή και της διαφθορά. Τον τσάκισαν στις σκληρές ερωτήσεις τον άνθρωπο.

Η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια διπλή απειλή. Το τοξικό πολιτικό προσωπικό που είναι ανίκανο να διαχειριστεί τις τύχες της και το ταξικό μίσος που θρέφει η αριστερά για ό,τι είναι αντίθετο σ’ αυτήν. Είναι η ρεβάνς για τον εμφύλιο και να η κατάλληλη ευκαιρία καθώς η χώρα είναι διαλυμένη. Χωρίς δομές, χωρίς κανόνες, χωρίς ελπίδα.

Δεν ξέρουμε αν θα την βγάλει καθαρή η πατρίδα, σίγουρα όμως θα έχει μεγάλες απώλειες που θα της μετράνε τα παιδιά και τα εγγόνια μας.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Μαρτίου 09, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Διπλή απειλή"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator