Αντιρατσιστική-Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Κορίνθου: Ρεσιτάλ υποκρισίας και αστυνομοκρατίας στην ομοφοβική-τρανσφοβική εκδήλωση Δήμου Κορινθίων και Θεολόγων

0



Για γέλια και για κλάματα... Τι άλλο να πει κανείς για την υποκρισία όσων δήλωναν στις κάμερες πόσο δημοκράτες είναι και πόσο ευπρόσδεκτοι είναι όσοι έχουν άλλη άποψη, την ίδια στιγμή που έδιναν οδηγίες στην αστυνομία και στους ιδιωτικούς security που είχαν προσλάβει (!) για να μπουν στην εκδήλωση μόνο ομοϊδεάτες τους;

Ως Αντιρατσιστική – Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Κορίνθου ήρθαμε από την πρώτη στιγμή σε αντίθεση με την εκδήλωση. Δεν ήταν μια επιστημονική ημερίδα όπου θα συζητιόταν νηφάλια ένα τόσο ευαίσθητο ζήτημα. Ήταν μια εκδήλωση που μιλούσε στον τίτλο της για «έκφυλες οντότητες», γεγονός που την εντάσσει στο πλαίσιο της ρητορικής μίσους, συνιστά δημόσια ρατσιστική διάκριση εις βάρος ευάλωτης κοινωνικής ομάδας και επισύρει και νομικές κυρώσεις. Από την τοπική εκκλησία -που κινούσε το ζήτημα μέσω της Ένωσης Θεολόγων- δυστυχώς δεν περιμέναμε να κάνει πίσω, όμως θεωρούσαμε ότι τουλάχιστον ο Δήμος Κορινθίων έπρεπε να καταλάβει ότι η ρητορική μίσους εκ μέρους των δημοτών δεν είναι ούτε στις αρμοδιότητές του ούτε στη δικαιοδοσία του και να ακυρώσει αυτή την εκδήλωση που είχε ξεσηκώσει αντιδράσεις πανελλαδικά. Οι δύο από τους τέσσερεις ομιλητές φαίνεται να κατάλαβαν τον χαρακτήρα που είχε πάρει η εκδήλωση, καθώς ακύρωσαν τη συμμετοχή τους.

Ωστόσο, την ημέρα της εκδήλωσης όλοι όσοι ήταν εκεί γνωρίζουν ότι η συγκέντρωσή μας ήταν ειρηνική. Δεν εμποδίστηκε η είσοδος σε κανέναν που ήθελε να παρακολουθήσει την εκδήλωση. Ο ίδιος ο δήμαρχος πέρασε δίπλα μας, και το μόνο που εισέπραξε ήταν τα ειρωνικά μας χειροκροτήματα. Δε δικαιολογείται επομένως από πουθενά το γεγονός ότι εμποδίστηκε βίαια από την ιδιωτική ασφάλεια που είχε αναλάβει τη φύλαξη του χώρου (αλήθεια με ποια νομιμοποίηση και με την εντολή ποιας αρχής ιδιωτική ασφάλεια εμποδίζει την είσοδο πολιτών σε μία εκδήλωση που διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Κορινθίων σε δημόσιο χώρο;). Ακόμη χειρότερο όμως είναι ότι την ιδιωτική ασφάλεια συνεπικουρούσε με ιδιαίτερη ζέση η Ελληνική Αστυνομία, η οποία αντί να παρέμβει και να επιτρέψει σε όλους εμάς την απρόσκοπτη πρόσβαση στην εκδήλωση μάς απαγόρευσε την είσοδο στο χώρο! Με αυτόν τον τρόπο αντιλαμβάνονται οι διοργανωτές της εκδήλωσης το διάλογο και την ισότιμη ανταλλαγή απόψεων!

Η ομοφοβική/τρανσφοβική εκδήλωση Δήμου και Θεολόγων αποκαλύφθηκε για αυτό που ήταν εξ αρχής: Μια ψηφοθηρική φιέστα που απευθυνόταν σε συγκεκριμένο κοινό και γι'αυτό έγινε και κεκλεισμένων των θυρών. Τα γεγονότα δείχνουν την υποκρισία όσων τάχα ήθελαν διάλογο. Για εμάς τα λέει όλα η παρουσία δεκάδων μαθητών και μαθητριών έξω από το δημοτικό θέατρο, μαζί μας, ενάντια στις σκοταδιστικές αντιλήψεις και στο στιγματισμό όσων δεν χωράνε στα καλούπια των διοργανωτών. Αυτή είναι η παρακαταθήκη μας για το μέλλον: Τα παιδιά που αμφισβητούν, που δεν δέχονται να διαιωνίσουν το μίσος, που θέλουν να χτίσουν μια καλύτερη κοινωνία, χωρίς καταπίεση. Τα παιδιά που διψούν για ελευθερία. Αυτά τα παιδιά θα μας έχουν δίπλα τους!

Αντιρατσιστική – Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Κορίνθου
Δημοσίευση: Μαρτίου 23, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Αντιρατσιστική-Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Κορίνθου: Ρεσιτάλ υποκρισίας και αστυνομοκρατίας στην ομοφοβική-τρανσφοβική εκδήλωση Δήμου Κορινθίων και Θεολόγων"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator