«Πόλεμος» υπουργείου και εργολάβων γιατί καθυστερεί η παράδοση της Κορίνθου-Πατρών

0Παράταση μιας εβδομάδας ζητάει η «Ολυμπία Οδός» για την παράδοση του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου - Πατρών.

Το Δημόσιο αρνείται κατηγορηματικά το αίτημα αυτό, επικαλούμενο την υποχρέωση έναντι της Ε.Ε. να παραδοθεί σε λειτουργία ο δρόμος έως το τέλος του τρέχοντος μηνός. Μάλιστα, πρόθεση του Δημοσίου είναι να στραφεί κατά της κοινοπραξίας, ζητώντας αποζημίωση για κάθε ημέρα καθυστέρησης παράδοσης του έργου. Αλλωστε, στις 31 Μαρτίου υποβάλλονται οι τελικές εκθέσεις για την ολοκλήρωση των ενταγμένων στο ΕΣΠΑ 2007-2013 έργων, επομένως όλοι οι αυτοκινητόδρομοι πρέπει να είναι σε κυκλοφορία.

Οπως ανέφερε και η «Καθημερινή» χθεσινό έγγραφο του υπουργείου αποκαλύπτεται ότι το Δημόσιο ζήτησε από τον ανεξάρτητο μηχανικό στις 14 Δεκεμβρίου 2016 κατάλογο με τις δραστηριότητες του έργου που έχουν καθυστερήσει. Ενα μήνα αργότερα, η Ολυμπία Οδός ζήτησε να χαρακτηριστεί «γεγονός ανωτέρας βίας» η κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή στις 6-12 Ιανουαρίου, υποστηρίζοντας ότι οι συνέπειές της δεν μπορούσαν να προβλεφθούν ούτε να αντιμετωπιστούν πλήρως. Από την πλευρά του, το Δημόσιο αποκλείει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο παράτασης και υποστηρίζει ότι μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου οι καιρικές συνθήκες ήταν εξαιρετικές, επομένως δεν δικαιολογούνται οι καθυστερήσεις που είχαν ήδη συμβεί.

Να σημειωθεί ότι το Δημόσιο επικαλείται και την τελευταία συμφωνία, με την οποία η Ολυμπία Οδός και οι κατασκευαστές εισέπραξαν μεγάλες αποζημιώσεις· η συμφωνία αυτή προβλέπει ποινικές ρήτρες για κάθε ημέρα καθυστέρησης στις τρεις ημερομηνίες στόχους: την 31η Μαρτίου και (για τις υπολειπόμενες εργασίες) την 30ή Ιουνίου και την 31η Αυγούστου. Σύμφωνα με τη σύμβαση, η αποζημίωση θα κυμαίνεται από 45.000 έως 90.000 ευρώ/ημέρα.

Ετσι,  το Δημόσιο όρισε πραγματογνώμονα την ΕΜΥ προκειμένου να αποφανθεί για τις καιρικές συνθήκες του πρώτου 15νθημέρου Ιανουαρίου που σύμφωνα με την Ολυμπία Οδό καθήλωσαν την πορεία εργασιών στην Κορίνθου-Πατρών. Μάλιστα, χρέη πραγματογνώμονα ανέλαβε ο γνωστός μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς,υποδιοικητής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.
Δημοσίευση: Μαρτίου 08, 2017
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "«Πόλεμος» υπουργείου και εργολάβων γιατί καθυστερεί η παράδοση της Κορίνθου-Πατρών"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator