Ρουφιάνοι και προδότες…

0Του Γιάννη Παντελάκη

Όταν από τις πλατείες των αγανακτισμένων ακουγόταν αναθέματα και κραυγές πως αυτοί που μας κυβερνούσαν τότε ήταν «Γερμανοτσολιάδες και νενέκοι», γιατί να μην ακούγεται σήμερα ότι αυτοί που μας κυβερνούν είναι «ρουφιάνοι και προδότες που πρέπει να φύγουν από τη χώρα» (κάποιοι αγρότες διαδηλωτές χθες ); Όλα τα πράγματα έχουν μια συνέχεια. Ο τρόπος που εκπαιδεύεις κάποιους για να τους στρέψεις κατα του πολιτικού σου αντιπάλου, ενίοτε μπορεί να επιστρέψει σ εσένα. Το λένε μπούμερανγκ.

Οι αγρότες, έχουν μεγάλες δόσεις δίκιου για να αντιδρούν (για φορολογικό, ασφαλιστικό, τιμές προϊόντων). Ο τρόπος που αντιδρούν αρκετοί από αυτούς ωστόσο (οι αγρότες χθες, κάποιοι άλλοι προχθές), παραπέμπει σε λογικές μερικών χρόνων πριν, όταν δεν κυριαρχούσαν οι αντιπαραθέσεις με όρους πολιτικούς, αλλά όρους συναισθηματικούς, βίαιους και ανορθολογικούς. Όταν συνέβαιναν αυτά (2013 και 2014) από μερίδα αγανακτισμένων, οι σημερινοί κυβερνώντες αν δεν τα ενίσχυαν, τουλάχιστον δεν τα αποδοκίμαζαν. Σήμερα τα εισπράττουν και μιλάνε για τραμπουκισμούς (Αποστόλου). Συχνά αποδοκιμάζονται με βίαιο, σχεδόν άγριο τρόπο.

Αυτοί που μας κυβερνούσαν την εποχή εκείνη, δεν ήταν πολιτικοί αντίπαλοι, εκφραστές μιας συγκεκριμένης ιδεολογίας την οποία έπρεπε να αντιμετωπίσουν με τα αντίθετα πολιτικά επιχειρήματα. Ήταν εκπρόσωποι των δανειστών, προδότες, αργυρώνητοι, Μερκελιστές, ξεπουλημένοι. Το μίσος κυριάρχησε και αναπτύχθηκε χωρίς πολιτικό υπόβαθρο που θα είχε στοιχεία ορθολογισμού και ιδεολογικών διαφορών. Το μίσος εκείνο εκφραζόταν με επιθέσεις κάθε τύπου, αποδοκιμασίες, κυνηγητό των πολιτικών αντιπάλων.

Ένα κομμάτι της κοινωνίας εκπαιδεύτηκε με τέτοιες λογικές. Οι οποίες λογικές μπορεί (μετά την ανάληψη της εξουσίας) να εγκαταλείφθηκαν από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ή των ΑΝΕΛ, αλλά όχι και από τους ίδιους τους πολίτες οι οποίοι είχαν ακούσει (και εκπαιδευτεί επάνω σ αυτό) ότι εκείνοι που μας κυβερνούσαν εξυπηρετούσαν κάποια σχέδια σκοτεινών κύκλων. Εντός και εκτός της χώρας. Δεν ήταν πολιτικοί αντίπαλοι με τους οποίους υπάρχουν διαφωνίες, ήταν πιόνια ξένων και λακέδες (και οι λέξεις έχασαν το νόημά τους).

Υ.Σ.: Ο επιθετικός, απολίτικος, ισοπεδωτικός και αφοριστικός αυτός λόγος σχεδόν πάντα συνοδεύεται από θεωρίες συνωμοσίας που κατά βάση δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Πάνε μαζί αυτά και ο ορθολογισμός χάνει έδαφος. Σε πολύ πρόσφατη έρευνα (Dianeosis) καταγράφεται πως το 80,5% (!) πιστεύει ότι υπάρχουν μυστικές οργανώσεις από την Ελλάδα ή το εξωτερικό που δρουν στο παρασκήνιο και κινούν τα νήματα. Στην έρευνα αυτή, προφανώς κάθε ερωτώμενος αντιλαμβάνεται μ' έναν διαφορετικό τρόπο το θέμα αυτό, ωστόσο θα είναι εντυπωσιακά μεγάλο ποσοστό εκείνων που εντάσσουν αυτή την απάντηση σε κάποια θεωρία συνωμοσίας.

Πηγή Liberal
Δημοσίευση: Μαρτίου 14, 2017
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ρουφιάνοι και προδότες…"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator