ΔΕΗ: Σε εισπρακτικές εταιρείες θα αναθέσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

0



Σε ιδιωτικές εισπρακτικές εταιρίες προτίθεται να αναθέσει εφεξής τη διαχείριση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη ΔΕΗ ο πρόεδρος του οργανισμού, όπως ανακοίνωσε από τη Βουλή, αφού τα χρέη προς τη ΔΕΗ ανέρχονται πλέον στα 2,6 δισεκατομμύρια ευρώ, έναντι 1,7 δισεκ. που ήταν στο τέλος του 2015.

Η αναγγελία του Εμμανουήλ Παναγιωτάκη έγινε στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, όπου τόνισε χαρακτηριστικά ότι οι πολιτικές των διευκολύνσεων έχουν φτάσει «στα όριά τους».

«Έχουμε αποφασίσει να προχωρήσουμε σε ποιο αποφασιστικές μεθόδους. Θα προσλάβουμε εταιρεία με μεγαλύτερη εξειδίκευση στο θέμα της συλλογής οφειλομένων με διεθνή εμπειρία. Έχουν συστήματα δικά τους με λογισμικά ανάλυσης της πελατείας με βάσει ιστορικά στοιχεία, ανάλυση κατάστασης του κάθε πελάτη. Πολύ πιο σοφιστικέ μεθόδους Μας έχουν υποσχεθεί πως η εισπραξιμότητα μπορεί να αυξηθεί πάνω από 10%», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΔΕΗ.

Αίσθηση προκάλεσαν και τα στοιχεία που παρέθεσε ο κ. Παναγιωτάκης για να ενισχύσει την πρόθεσή του για την ανάθεση της διαδικασίας σε ιδιωτικές εισπρακτικές εταιρίες, καθώς όπως ανέφερε περίπου 85.000 άτομα με οφειλές άνω των 3.000 ευρώ χρωστάνε συνολικά 500 εκατομμύρια ευρώ και οι πιέσεις της ΔΕΗ δεν αποδίδουν καρπούς.

«Η πολιτική μας με τα ληξιπρόθεσμα έγινε με διευκολύνσεις, πιέσεις σε μεγαλύτερους οφειλέτες που αποδείχθηκαν στρατηγικοί κακοπληρωτές. Αποφασίσαμε να τους πιέσουμε πάρα πολύ. Τους κόπηκε το ρεύμα και επανασυνδέθηκαν μόνοι τους αυθαίρετα με ρευματοκλοπή», ανέφερε ο Εμμανουήλ Παναγιωτάκης.

Παράλληλα, ο ίδιος ανακοίνωσε ότι εντός των επόμενων ημερών η ΔΕΗ θα προχωρήσει σε τιτλοποίηση με μεγάλα διεθνή funds και τράπεζες όπως η Bank of America, η Deutsche Bank και η HSBC για τη χρηματοδότηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, εφόσον όπως τόνισε δουν ότι έχουν αξιόπιστο μηχανισμό συλλογής τους.

Σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τόσο προς τον Οργανισμό, όσο και προς τον ΑΔΜΗΕ και την ΕΤΜΕΑΡ, που παρουσίασε ο πρόεδρος της ΔΕΗ, αυτά έχουν ως εξής:

1,650 δισεκ. ευρώ για χαμηλή και μέση τάση, και έχουν διακανονιστεί τα 700.000.000 ευρώ
100 εκατομμύρια ευρώ χρωστάει το Δημόσιο και έχει ρυθμίσει τα 40 εκατ.
345 εκατομμύρια ευρώ για υψηλή τάση, και έχουν διακανονιστεί τα 60 εκατ.

Όλα αυτά, όπως είπε ο κ. Παναγιωτάκης, διαμορφώνουν χρέη ύψους 2,1 δισεκ. ευρώ, εκ των οποίων έχουν διακανονιστεί τα 800 εκατομμύρια ευρώ.

Σε αυτά, όπως σημείωσε, προστίθενται άλλα 500 εκατομμύρια ευρώ από τελικούς πελάτες, οι οποίοι έχουν πάψει να ηλεκτροδοτούνται (εξοχικά, επιχειρήσεις που έκλεισαν κ.α.) καθώς επίσης και πολίτες που άλλαξαν πάροχο αφήνοντας το «φέσι» στη ΔΕΗ.
Δημοσίευση: Μαρτίου 09, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΔΕΗ: Σε εισπρακτικές εταιρείες θα αναθέσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator