Να μην... αυτοκτονήσει η ΝΔ

0



Το ΔΝΤ με επίσημο, πλέον, τρόπο, λέει ότι θα ζητήσει την υπογραφή Μητσοτάκη στα μέτρα του Τσίπρα. Όταν κλείνει η συμφωνία δηλαδή και έρθουν τα μέτρα στη Βουλή τότε οι δανειστές θα απαιτήσουν από τη Νέα Δημοκρατία είτε να ψηφίσει το πακέτο είτε προφανώς να δώσει γραπτές εγγυήσεις ότι αποδέχεται χωρίς δεύτερη κουβέντα τον «λογαριασμό» που ο Τσίπρας φέρνει στη χώρα.

Είναι φανερό, λοιπόν, ότι στο τραπέζι πέφτει η εντολή προς τον Μητσοτάκη να σηκώσει λευκή σημαία και να συνταχθεί με τον Τσίπρα.

Θα πρόκειται για την μεγαλύτερη πολιτική αυτοκτονία της Νέας Δημοκρατίας. Η πλήρης ταύτιση με τους εγκληματίες που προκάλεσαν αυτή τη ζημιά στη χώρα θα οδηγήσει αργά ή γρήγορα στη διάλυση του κόμματος και γι' αυτό πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία.

Ο Τσίπρας είναι λογικό να ζήτησε από την τρόικα να δοθεί αυτή η εντολή. Θέλει έτσι να προκαλέσει διχασμό μέσα στη ΝΔ μεταξύ εκείνων που ζητούν συναινέσεις γιατί είναι... τζάμπα μαγκιά να μην ψηφίζεις τα μέτρα και εκείνων που αποκλείουν μετά βδελυγμίας ένα τέτοιο σκηνικό. Όλο αυτό το σκηνικό θα πρέπει δε να συνδεθεί και με το χώρο του κέντρου και των καραμανλικών που «μουρμουράνε» για την επιλογή του Κυριάκου να πάει σε «σκληρό ροκ» με την κυβέρνηση και να δηλώσει κατηγορηματικά ότι δεν θα ψηφίσει τα μέτρα.

Ωστόσο, υπήρξαν κάποιοι στη ΝΔ και μάλιστα κορυφαίοι οι οποίοι ήταν στη λογική του εντός εκτός κι επί τα αυτά. Δηλαδή «ναι μεν δεν ψηφίζουμε τα μέτρα, αλλά... το κράτος έχει συνέχεια». Αυτό προκάλεσε μια σύγχυση σχετικά με το τι τελικά θα κάνει η ΝΔ αν γίνει κυβέρνηση.

Ασφαλώς ο Μητσοτάκης ισορροπεί σε τεντωμένο σκοινί. Από τη μια δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να υποσχεθεί ότι θα σκίσει το μνημόνιο Τσίπρα κι ότι θα καταργήσει τα σκληρά μέτρα με ένα νόμο κι ένα άρθρο.

Κι από την άλλη, πρέπει να συγκροτήσει ένα πειστικό πρόγραμμα εξόδου από την κρίση, ένα αναπτυξιακό, εθνικό σχέδιο που θα φέρει λεφτά στη χώρα ώστε να μπορεί μετά η ΝΔ να απαιτεί από την τρόικα κατάργηση των σκληρών μέτρων που φέρνει ο Τσίπρας.

Όμως, σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει τώρα η ΝΔ να κάνει το λάθος να πάει σε λογικές συναίνεσης με τους ψεκασμένους και τον ΣΥΡΙΖΑ. Το 2015, όταν ψήφισαν το μνημόνιο η χώρα ήταν ένα βήμα από τη χρεοκοπία, οι συνθήκες ήταν διαφορετικές, όπως και τα πρόσωπα. Μην ξεχνάμε ότι τότε ο Αλέξης χαιρόταν που έχει αντίπαλο τον Μεϊμαράκη...

Τώρα, όμως, είναι εντελώς διαφορετικό το πολιτικό σκηνικό. Η ΝΔ προηγείται με 15 μονάδες διαφορά και η κυβέρνηση καταρρέει. Αν της δώσει δεκανίκι ο Μητσοτάκης απλά θα έχει υπογράψει τη θανατική καταδίκη της ΝΔ.

Δεν πρέπει να περάσει η λογική του «όλοι ίδιοι είναι». Θα είναι καταστροφή.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Μαρτίου 27, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Να μην... αυτοκτονήσει η ΝΔ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator