Εφιαλτικά "πλεονεκτήματα"...

0Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος

Σαν εκείνες τις ζοφερές εποχές στην ζωή κάποιου, που κάθε βράδυ βλέπει και ξαναβλέπει τον ίδιο εφιάλτη ατέρμονα και βασανιστικά, έτσι και η ελληνική κοινωνία βιώνει τον ίδιο πασοκικό εφιάλτη, εμπλουτισμένο μάλιστα με το "ηθικό πλεονέκτημα" της πρώτης φοράς αριστερά.

Η είδηση πέρασε στα ψιλά των χθεσινών γεγονότων και έλεγε πως:

"Αποσύρθηκε τελικά η τροπολογία που είχε κατατεθεί από βουλευτη του ΣΥΡΙΖΑ και προέβλεπε να πληρωθούν δαπάνες χιλιομετρικής αποζημίωσης ημερήσιας κίνησης εκπαιδευτικών που είναι αποσπασμένοι σε γραφεία βουλευτών"Εδώ το σημαντικό δεν είναι πως αποσύρθηκε η τροπολογία, αλλά πως προσπάθησαν να την περάσουν στα κλεφτά, τελευταία στιγμή.
Εδώ ο κόσμος καίγεται κι αυτοί να εξυπηρετήσουν την κομματική πελατεία, τα "δικά τους παιδιά".
Σου λέει "εμείς χώνουμε την τροπολογία κι αν περάσει, πέρασε. Αν το πάρουν είδηση την αποσύρουμε, και επανερχόμαστε κάποια άλλη φορά σε άλλο νομοσχέδιο, πάλι στα κλεφτά και στα μουλωχτά".
Τέτοιο ηθικό μεγαλείο!
Τέτοια "αριστερή"-σοσιαλιστικοπασοκική ηθική!

Το ίδιο μεγαλείο και στην σημερινή είδηση όπου όπως αναφέρεται ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΔΜΗΕ (ΔΕΗ) που παραιτήθηκαν προχθές όταν αποκαλύφθηκε πως είχαν αυξήσει οι ίδιοι τις αποδοχές τους σε 20.000 ευρώ τον μήνα, έγιναν Ειδικοί Σύμβουλοι και θα παίρνουν 7.000 το μήνα, χάρη σε ένα φωτογραφικό παράθυρο που έφερε η ΔΕΗ στον κανονισμό της λες και τους περιέγραφε.
Η τροπολογία του κανονισμού λέει πως:

"Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ και των θυγατρικών της, που έληξε η θητεία του ή ανακλήθηκαν τα καθήκοντά του, εκτός από την περίπτωση τέλεσης αξιόποινης πράξης, απασχολείται στην επιχείρηση ως ειδικός σύμβουλος, υπαγόμενος άμεσα στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ και λαμβάνει αμοιβή" Τα συνδικαλιστικά αυτά λοιπόν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που τους είχε ανατεθεί η διοίκηση της ΑΔΜΗΕ, αποκαταστήθηκαν, με λίγο μικρότερες αμοιβές. Τί να κάνουμε; Θα επιβιώσουν και έτσι!

Από κάτω ο κόσμος πεινάει και οδύρεται.
Κλείνουν επιχειρήσεις, απολύεται κόσμος, ελεύθεροι επαγγελματίες βρίσκονται σε απελπισία.
Όμως αυτοί το βιολί τους. Άρπα και αρπαγή, και πάλι άρπα.
Αν δεν είναι όλα αυτά επιστροφή στον πασοκικό εφιάλτη, τότε τί είναι;

Τα ηθικά σιχάματα του ΠαΣοΚ ξαναζούν ως ηθικά λύματα της προσκυνημένης "αριστεράς".
"Πρώτη φορά αριστερά" και σοσιαλισμός, ούτε καν στα τέσσερα, παρά έρποντας μέσα στα σκ@τά του δρόμου του νεοφιλελευθερισμού, της κομπίνας, της λαμογιάς, τρέφοντας ο ένας τον άλλον με τα ίδια τα δικά τους λύματα και ξεράσματα, "σώζουν" καθημερινά την χώρα, μιαίνουν την κοινωνία, σκουληκιάζουν το φρόνημα και το ηθικό ενός ολόκληρου λαού.
Όχι.
Δυστυχώς αυτός ο γόρδιος δεσμός δεν λύνεται με εκλογές και ήπιες δημοκρατικές διαδικασίες.
Αυτός ο εφιάλτης δεν θα τελειώσει, αν δεν ξυπνήσουμε ιδρωμένοι, αν δεν πεταχτούμε επάνω ουρλιάζοντας από φρίκη!...

Πηγή "Ουδέν Σχόλιον"
Δημοσίευση: Μαρτίου 18, 2017
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Εφιαλτικά "πλεονεκτήματα"..."

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΜΟΡΕΑΣ

ΑΡΧΕΙΟ

ΚΟΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator