«Φώτης Κουβέλης: Ο μπάρμπας της Αριστεράς που διέλυσε τη χώρα του»

0



Η ιστορία με τον Φώτη Κουβέλη παίρνει διαστάσεις πολιτικού θρίλερ, αλλά για όσους είναι μυημένοι στο πολιτικό παρασκήνιο ξέρουν πολύ καλά τι έγινε το 2014. Τέσσερα κορυφαία στελέχη της ΔΗΜΑΡ, στενοί συνεργάτες του μοιραίου για την Ελλάδα Κουβέλη, τον αδειάζουν κι αυτός δεν έχει λίγη τσίπα για να αντιδράσει.

Παπαδόπουλος, Θεοχαρόπουλος, Λυκούδης και ο εξ απορρήτων του Κουβέλη, τον λένε ψεύτη σχετικά με την πρόταση που του έκανε ή δεν του έκανε ο Σαμαράς για να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας και να μην πάει η χώρα σε εκλογές τον Ιανουάριο.

Ο Κουβέλης έχει πει ότι δεν ήταν επίσημη πρόταση, ότι ήταν μια συζήτηση σαν κι αυτή που κάνουμε στα καφενεία. Θα μπορούσαμε να φανταστούμε τον διάλογο Σαμαρά – Κουβέλη:

- «Φώτη, επειδή είσαι μεγάλος πολιτικός θα σου έλεγα να γίνεις Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όμως, υπάρχει και η θέση του Προέδρου του Ασύλου Ανιάτων. Τι θα επέλεγες... αν σου έκανα την πρόταση που δεν σου την κάνω»;

- «Αντώνη, με τιμά η θέση του Προέδρου στο Άσυλο γιατί στο Προεδρικό Μέγαρο μαθαίνω ότι δεν έχει καλό καφέ. Μήπως να στείλουμε εκεί το Δήμα που δεν ξέρει κι από καφέδες»;

Μια καφενόβια συζήτηση δηλαδή που μάλλον επιβεβαιώνει ότι ο αριστερός «ηγέτης» είναι μάλλον για τα πανηγύρια. Η αλήθεια εκφράζεται από τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ που ήταν κοντά στον Κουβέλη και που τώρα δεν γλείφουν τον ΣΥΡΙΖΑ για να τους δώσει καμιά θεσούλα.

Και η αλήθεια είναι ότι ο τότε πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έκανε μια πρόταση υπέρβασης ώστε να μη χάσει η Ελλάδα το θετικό momentum. Πρότεινε επίσημα στον Κουβέλη να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κι αν αυτό δεν γινόταν τότε στη Βουλή θα ξεμπρόστιαζε τους «αριστερούς» του ΣΥΡΙΖΑ που δεν θα ψήφιζαν.

Η αλήθεια είναι επίσης ότι ο Κουβέλης «πήρε εντολή» από συγκεκριμένα κέντρα ώστε να μην αποδεχθεί την πρόταση και να πάει η χώρα σε εκλογές. Τη συνέχεια την γνωρίζουμε όλοι όπως γνωρίζουμε ότι ο Τσίπρας είναι «πατροκτόνος» και δεν έχει φίλους. Γι' αυτό έχει αδειάσει τον Κουβέλη. Ούτε υπουργό, ούτε... καντηλανάφτη στο πρώτο νεκροταφείο δεν τον έχει κάνει.
 Αλλά έτσι του πρέπει.

Οι ευθύνες του για την καταστροφή των τελευταίων δύο ετών τον βαρύνουν. Αν υπήρχε ποινική διαδικασία θα έπρεπε να έχει πάει φυλακή. Οι πολιτικές ευθύνες πληρώνονται αργά αλλά σταθερά. Τώρα δεν είναι τίποτε ενώ θα μπορούσε να είναι Πρόεδρος. Τώρα είναι οσφυοκάμπτης μπροστά στον Τσίπρα και ξεχασμένος απ' όλους κι απ' όλα. Η ιστορία θα γράψει: «Φώτης Κουβέλης: Ο μπάρμπας της Αριστεράς που διέλυσε τη χώρα του».

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Μαρτίου 02, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "«Φώτης Κουβέλης: Ο μπάρμπας της Αριστεράς που διέλυσε τη χώρα του»"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator