Άρτα: Μηχανήματα με φυσικό χυμό πορτοκαλιού στις πλατείες της πόλης

0



«Άρτα φυσικά» και ήδη απλά και φυσικά αγκαλιάστηκε από τους πολίτες, μικρούς και μεγάλους που σε τέσσερις ημέρες έχουν καταναλώσει το χυμό από δυο τόνους πορτοκάλια!

Χρειάστηκαν πολλά χρόνια συνεχούς συζήτησης, όμως τελικά ένας ιδιώτης πήρε την απόφαση να επενδύσει στην Άρτα και το φυσικό της προϊόν.

Βρήκε «σύμμαχους» βέβαια σε αυτή την ιδέα με πρώτο και βασικό τον Δήμο Αρταίων που εξέτασε με θετική ματιά την πρότασή του για παραχώρηση χώρου σε κεντρικά σημεία ώστε να στηθούν κιόσκια αυτόματης παραγωγής και διάθεσης φυσικού χυμού.

Η εικόνα τους είναι αυτή που σήμερα οι πολίτες αντικρίζουν επί της πλατείας Κιλκίς καθώς και στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, μπροστά από τον Άγιο Δημήτριο. Και σύντομα θα είναι αυτή που θα αντικρίζουν στην παραλία Βράχου στην Πρέβεζα το προσεχές καλοκαίρι, στην Πάργα, κι αργότερα σε όλες τις πόλεις της Ηπείρου όπου πέραν των άλλων θα προβάλουν όχι μόνο το προϊόν, αλλά και την Άρτα ολόκληρη.
Γιατί; Διότι πολύ απλά στα πλαίσια του σχεδιασμού για το Κιόσκι που φιλοξενεί το μηχάνημα αυτόματης στύψης και διάθεσης του χυμού -που πρέπει να σημειωθεί ότι αποτελεί πρωτοπορία για τη χώρα μας- έχει προβλεφθεί σε συνεργασία με το Δήμο, η προβολή της Άρτας και των μνημείων της.
Σε σταθερή ένδειξη παρουσιάζεται ο χάρτης της περιοχής και σε οθόνη προβάλλεται διαρκώς βίντεο με όλα τα μνημεία και τις ομορφιές της.
Χθες ήταν η πέμπτη ημέρα από την τοποθέτηση και δοκιμαστική λειτουργία των σημείων διάθεσης χυμού με κόστος ένα ευρώ.
Έτσι έγινε η επίσημη παρουσίασή τους, προς τα τοπικά ΜΜΕ, με τον ιδιοκτήτη τους Πέτρο Φασιά, να υπογραμμίζει ότι η ιδέα ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο και ακολούθησε η σύσταση της εταιρείας «Άρτα φυσικά» και η αίτηση προς το Δήμο για την διάθεση χώρου τοποθέτησης των μηχανημάτων.


«Υποβάλαμε στο δήμαρχο την πρόταση αυτή να δημιουργήσουμε κιόσκια με βασικό προϊόν το πορτοκάλι, ώστε να βάλουμε το πορτοκάλι ακόμη περισσότερο στη ζωή μας και κυρίως να δώσουμε μια πιο υγιεινή εικόνα για τη ζωή και στα νέα παιδιά.
Τον ευχαριστούμε πολύ διότι αγκάλιασε αυτή την ιδέα για τους αυτόματους πωλητές χυμού. Και όχι μόνο στην Άρτα αλλά ευρύτερα.
Σε όλη την Ήπειρο. Διότι θα επεκταθούμε. Θα πάμε και στην Πρέβεζα και στην Πάργα και στη Λευκάδα, σιγά-σιγά. Όμως σαν βάση θα έχουμε την Άρτα», δήλωσε ο κ. Φασιάς.
Παράλληλα απαντώντας στις ερωτήσεις σχετικά με την ανταπόκριση του κόσμου, ο ίδιος δήλωσε εντυπωσιασμένος και κυρίως από αυτή των μικρών παιδιών. Εξάλλου όπως είπε «Δεν το περιμέναμε κι εμείς να έχει τόση ανταπόκριση, όπως και από τις μεγάλες ηλικίες.
Είναι σήμερα η 5η ημέρα που τα έχουμε στήσει και βλέπουμε ότι έρχονται μικροί μεγάλοι το πρωί παίρνουν χυμό και τα παιδιά πριν το σχολείο το πρωί και οι μεγάλοι πριν τη δουλειά, όπως και τα παιδιά το απόγευμα πριν το φροντιστήριο, παίρνουν χυμό».
Στην ερώτησή μας για το αν θα υπάρχει τρίτο μηχάνημα στην Άρτα ανέφερε ότι έχει δοθεί ήδη η άδεια για το επόμενο στην πλατεία Ζέρβα και μέχρι τέλος του Μαΐου θα λειτουργήσει και στην παραλία Βράχου.
Αναφορικά με το κόστος κι αν αυτό ήταν πολύ υψηλό και μέχρι σήμερα δεν προχώρησε κανείς σε αυτή την πρωτοβουλία ιδέα επιχείρηση ή απλά υπήρξε απουσία ενδιαφέροντος, απάντησε: «Συνήθως είμαστε όλοι εμείς μόνο λόγια. Η πράξη απέχει και θέλει απόφαση. Το κόστος είναι υψηλό δεν είναι και μικρό. Τα μηχανήματα είναι από Ιταλία. Πήγαμε τα είδαμε, τα μάθαμε και τα φέραμε.
Το κιόσκι το σχεδίασε ο μηχανικός Δημήτρης Καψάλης, κι όπως βλέπετε είναι πολύ όμορφο και τα χρώματα είναι αντιπροσωπευτικά της περιοχής μας, το χρώμα του πορτοκαλιού και το πράσινο που επίσης χαρακτηρίζει την Άρτα.
Εκείνο που θέλουμε είναι να το στηρίξει ο κόσμος και να μην έχουμε φθορές. Διότι ήδη είχαμε κάποιες φθορές. Όχι γενικά από τον κόσμο αλλά από τους γνωστούς που πειράζουν τα πράγματα στο δημόσιο χώρο και προκαλούν φθορές».
Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι ο κ. Φασιάς στην ερώτησή μας από πού προέρχεται το πορτοκάλι, τόνισε «Αποκλειστικά από την Άρτα», προσθέτοντας ότι «Πρόκειται για το κοινό Άρτας που ο κόσμος το γνωρίζει και αρέσει πολύ. Είναι γλυκό και χυμώδες και πρέπει να του δοθεί πάλι η αξία που του πρέπει».
Στην ερώτηση πως θα καλύψει τις ανάγκες για το διάστημα του καλοκαιριού εξήγησε ότι ήδη υπάρχουν κλεισμένες ποσότητες σε κοινό, ενώ για το καλοκαίρι υπογράμμισε ότι έχουν ήδη «κλειστεί» κτήματα με βαλέντσια που θα εξασφαλίσουν ποσότητες για μέσα στο καλοκαίρι μέχρι να έρθει η νέα παραγωγή στον νέο και πάλι κύκλο.

Χρ. Τσιρογιάννης: «Έγινε το αυτονόητο - Ως Δήμος θα συνεχίσουμε με τα σχολεία»
«Επιτέλους έγινε το αυτονόητο», δήλωσε από το σημείο του αυτόματου πωλητή χυμού ο δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης, και πρόσθεσε: «Αποτελεί πρωτοβουλία ενός ιδιώτη, του Πέτρου Φασιά, την οποία από την πρώτη στιγμή στηρίξαμε κι εμείς, διότι το πιστεύουμε ότι δεν μπορεί στην Άρτα που παράγει άριστης ποιότητας πορτοκάλι -κάτι για το οποίο είναι γνωστή η περιοχή- να μην έχουμε σημεία πώλησης φυσικού χυμού.
Δεν μπορεί στην Άρτα -και αυτό πρέπει να το πούμε ηχηρά και σθεναρά- να αγοράζουμε για τα παιδιά μας το φυσικό χυμό σε μια καφετέρια με 3,50 ευρώ! Κι αυτό όταν στη Θεσσαλονίκη το έχουν 1,50 ευρώ! Πρέπει να το πούμε.
Και πρέπει τον «κράχτη» της περιοχής μας, που είναι το πορτοκάλι, να το βγάλουμε μπροστά. Κι αν θέλετε όχι μόνο αυτό αλλά μια συνολικότερη βιομηχανία επαγγελμάτων γύρω από το πορτοκάλι. Διότι μην ξεχνάμε ότι κάποτε στην Άρτα υπήρχαν τρία εργοστάσια χυμοποιίας και μεγαλώσαμε με χυμούς μέσα στα σχολεία. Τώρα δεν υπάρχουν πουθενά και για τα παιδιά μας υπάρχουν σε τοπικό επίπεδο μόνο οι συσκευασμένοι χυμοί από το σουπερ μάρκετ.
Για εμάς η πρωτοβουλία αυτή είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Και έχουμε δώσει συνολικότερα μια έμφαση σε αυτό όπως ξέρετε και με την γιορτή πορτοκαλιού ακτινιδίου κι ελιάς, ενώ θα κάνουμε κι άλλο βήμα. Το επόμενο για το οποίο έχουμε ξεκινήσει ήδη διαδικασίες ώστε να βάλουμε αποχυμωτές φυσικού χυμού στα σχολεία.
Στα κυλικεία των σχολείων με δωρεά του Δήμου Αρταίων, ώστε να στηριχθεί κι εκεί η διάθεση του πορτοκαλιού, ενώ στα δικά μας καταστήματα που νοικιάζονται όπως και σε αυτά στα Ψαροπλιά, είχαμε όρο στην Διακήρυξη την διάθεση φυσικού χυμού».
Ο Δήμαρχος Αρταίων δοκίμασε το φυσικό χυμό από τον αυτόματο πωλητή και τόνισε: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε αυτή την ιδιωτική πρωτοβουλία και να ξέρετε ότι είμαστε δίπλα σε όποιες πρωτοβουλίες αναδεικνύουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Άρτας, είτε αφορούν τοπικά προϊόντα είτε μνημεία.
Διότι όπως είδατε το κιόσκι εδώ έχει και το κομμάτι της προβολής της Άρτας. Και να ξέρει ο κ. Φασιάς ότι και την απόφαση επέκτασης έξω από την Άρτα την στηρίζουμε, γιατί θεωρούμε ότι η πρωτοβουλία του αυτή δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από άλλες όπως το «Θες γάλα», ή το «Γιαννιώτ’κο» και παράλληλα είναι κάτι που αναδεικνύει την περιοχή μας».

ixotisartas.gr
Δημοσίευση: Μαρτίου 24, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Άρτα: Μηχανήματα με φυσικό χυμό πορτοκαλιού στις πλατείες της πόλης"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator