Πρακτικές μαφίας από τους «εταίρους»

0Η Ευρωπαϊκή Ένωση διόλου δεν θυμίζει λυκοσυμμαχία. Η τακτική της παραπέμπει περισσότερο σε κοπάδι καρχαριών που κατασπαράσσει οτιδήποτε βρει. Ακόμα και όσα μέλη της ομάδας είναι τραυματισμένα.

Η Ελλάδα εντάχθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση όχι για να αποτελέσει μέλος κοπαδιού καρχαριών ή άλλων αρπακτικών ούτε για να ενταχθεί σε μαφιόζικη ομάδα με αρχινονό τους Γερμανούς. Το φοβικό σύνδρομο των πολιτικών που ήθελαν διακαώς την ένταξή μας στην Ε.Ε. και την ευρωζώνη τούς είχε ωθήσει να σκέφτονται ότι η χώρα μας θα ήταν «θωρακισμένη» έναντι της εξωτερικής απειλής (βλέπε Τουρκία) και οικονομικά εξασφαλισμένη, στηριζόμενη στις πλάτες των άλλων.

Μία από τις ηχηρότερες αποδείξεις του τρόμου αρκετών πολιτικών απέναντι σε οποιονδήποτε εξωτερικό εχθρό είναι η φράση «αμφισβητούν ευρωπαϊκό έδαφος» όταν κάποια γειτονική χώρα εγείρει διεκδικήσεις σε βάρος της χώρας μας.
Δεν έχουν εμπιστοσύνη στην Ελλάδα και στους Έλληνες και σε κάθε ευκαιρία αποπειρώνται να μεταθέσουν τις ευθύνες αλλού.

Όμως οι εκτιμήσεις που γίνονται υπό καθεστώς φόβου και βασιζόμενες σε εθνικές ανασφάλειες αποδεικνύονται εσφαλμένες. Οι αδυναμίες της χώρας δεν καλύφθηκαν ούτε αντιμετωπίστηκαν από την ένταξή της στο «κλαμπ των ισχυρών». Συνέβη το ακριβώς αντίθετο. Τα κενά της κρατικής μηχανής και οι κοινωνικές παθογένειες πολλαπλασιάστηκαν, οξύνθηκαν και φάνηκαν ακόμα και σε εκείνους που δεν τις είχαν αντιληφθεί.

Τώρα, έπειτα από μια μαύρη επταετία οικονομικής ύφεσης, ξενοκρατίας, κοινωνικής διάλυσης και μείωσης του πληθυσμού, οι δανειστές ζητούν ακόμα περισσότερα! Σαν τους μαφιόζους από τα θύματά τους όταν αυτά τους πληρώνουν την πρώτη δόση από εκείνα που απαιτούν.

Όπως γράψαμε, οι δανειστές, για να επιστρέψουν, ζητούν «μέτρα ως το 2028! Ωμός εκβιασμός των θεσμών σε Τσακαλώτο για δεσμεύσεις που υπερβαίνουν τη δεκαετία προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση».

Φυσικά, τη συνέχεια αυτής της ιστορίας τη γνωρίζουμε, διότι θα είναι η πολλοστή που θα έχουμε ζήσει κάτι παρόμοιο. Κάθε υποχώρηση ακολουθείται από ακόμα μεγαλύτερες αξιώσεις των δανειστών.

Αυτός ο γόρδιος δεσμός δεν λύνεται...

Πηγή "Δημοκρατία"
Δημοσίευση: Μαρτίου 20, 2017
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Πρακτικές μαφίας από τους «εταίρους»"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator