ΚΙΑΤΟ: Με ανοιχτή επιστολή – κόλαφο ο Βαγγέλης Χουσελάς «ξεγυμνώνει» κυριολεκτικά τους Σταματόπουλο και Λεονάρδο

0


Διαβάστε το άρθρο-ανοιχτή επιστολή του Βαγγέλη Χουσελα,που εστάλη στο Kavos news με αφορμή την ανάρτηση «Ο κ. Λεονάρδος μάλλον ξέχασε ότι τα στερνά τιμούν τα πρώτα….» :

«Το πραγματικό επίδικο σήμερα που ίσως και για πρώτη φορά διατρέχει τον δημόσιο διάλογο, είναι η διεύρυνση της έννοιας της αυτοδιοίκησης σε όλες τις πτυχές της ζωής μας ως ελεύθερης κοινωνικής αυτοδιοίκησης και κοινωνικής αυτονομίας. - Αντί αυτού όμως ιδιαίτερα σήμερα έχουμε τον θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης να ενσαρκώνει μια επέκταση της κρατικής διοίκησης σε τοπικό επίπεδο. Οι όροι και οι δομές του Καλλικράτη , διέλυσαν ακόμα και τα τελευταία ψήγματα η υπόνοιες αποκεντρωμένης αυτοδιοίκησης. Η άμεση εξάρτηση από την κεντρική εξουσία την υποβιβάζει σε ένα θεσμό με επιτελικό ρόλο, σε υλοποιητή των κυρίαρχων αποφάσεων.
Αυτό ακριβώς το πλαίσιο και την δομή λειτουργίας εφαρμόζει η δημοτική αρχή των Σταματόπουλου – Λεονάρδου.

Ο κυρίαρχος ρόλος της είναι να επιζητούν την «εξουσία» χωρίς φυσικά να επιχειρούν να την αποδώσουν σε τοπικές αυτοθεσμίσεις η έστω στο δημοτικό συμβούλιο, στις διάφορες επιτροπές διαβούλευσης ..η στα συνοικιακά συμβούλια…!!!

Το δήμαρχο κεντρικό μοντέλο το είχα καταγγείλει από τον προεκλογικό αγώνα του 2010 όταν ήμουν μέλος της αυτο – διοικητικής ομάδας του κ.Σταματόπουλου. Μάλιστα τότε (όπως γράφεις και στο άρθρο σου με τίτλο : Ο κ. Λεονάρδος μάλλον ξέχασε ότι τα στερνά τιμούν τα πρώτα….) συνέπλεαν με αυτή την πολιτική αντίληψη αρκετοί από τους σημερινούς συμβούλους της πλειοψηφίας – που τώρα συνεχίζουν το «εκπαιδευτικό τους έργο» συντονίζοντας με ακρίβεια την «παιδική χαρά» που ποτέ δεν έχει τοποθετηθεί πολιτικά και το μόνο που γνωρίζει καλά είναι το παιχνιδάκι «χεράκια πάνω – χεράκια κάτω» !

Άρα γιατί επικαλείσαι τον κοινό νου για την πολιτική συμπεριφορά του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου ; Πασίδηλα είναι τα αίτια που το ανώτατο βουλευόμενο όργανο του δήμου δεν αντιλαμβάνεται την πολιτική ευθύνη που έχει,απέναντι σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με την αξιοπρέπεια και την συνείδηση των Σικυώνιων πολιτών…
τι δεν μπορείς να καταλάβεις ;

Δεν είναι η πρώτη φορά που η δημοτική αρχή των Σταματόπουλου – Λεονάρδου ,δεν έχει μπορέσει να καταλάβει ή δεν θέλει να μας δείξει ότι έχει καταλάβει πως κάνει κάποιες ενέργειες εντελώς αυθαίρετες…που όμως εμπεριέχουν μπόλικη δόση σκοπιμότητας…

Μια από αυτές και ζητώ να με διαψεύσουν,είναι η συνεχής παρουσία του δημάρχου στις καθόλου αθώες Γερμανοελληνικές συναντήσεις ,τόσο στην Ελλάδα – όσο και στην Γερμανία,με την φυσική παρουσία του Γερμανού υφυπουργού Χανς Γιοακίμ Φούχτελ.
Εύλογα λοιπόν τίθενται τα παρακάτω ερωτήματα:

Σε ποια εντολή – απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Σταματόπουλος …ανακάλυψε την «χαμένη» πολιτική νομιμοποίηση και την πήρε παραμάσχαλα να μας εκπροσωπεί στις κρυφές συναντήσεις του,με τον ευτραφή κομιστή της Καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ ;
Ως Δήμαρχος Σικυωνίων μας εκπροσωπεί ο κ. Σταματόπουλος στις εργασίες της Deutsch-Griechische Versammlung ή ως πρόθυμη παλλακίδα του gauleiter χερ Φούχτελ ;
Με ποιανού χρήματα ταξίδεψε ο δήμαρχος Σικυωνίων στο Βερολίνο ,προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες της 5ης Γερμανοελληνικής συνέλευσης ;

Όλοι γνωρίζουμε ότι αυτό το δίκτυο οργανισμών τοπικής διοίκησης είναι καθαρά νεοαποικιακής έμπνευσης και επανειλημμένα έχει καταγγελθεί από αυτοδιοικητικούς (έχω όλα τα στοιχεία) για συμφωνίες νέο αποικιακού τύπου, χωρίς θεσμικό προηγούμενο, με στόχο να ελέγξει η καγκελαρία μέσω της Τοπικής Αυτ/σης τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας μας.

Τι γύρευε ο Σπύρος Σταματόπουλος και με ποιανού χρήματα συμμετείχε στις εργασίες της 6ης Γερμανοελληνικής συνέλευσης,που έγινε στις 3 Νοεμβρίου του 2016 στο Ναύπλιο ;

Την ίδια στιγμή κάποιοι άλλοι αυτοδιοικητικοί – όπως ο δήμαρχος Νεμέας – διαδήλωναν έξω απ’ το Βουλευτικό του Ναυπλίου, που πραγματοποιείτο η συνέλευση και διεμήνυαν προς πάσα κατεύθυνση : «Να μην επιτρέψουμε η Τ.Α. και η Περιφερειακή να μετατραπούν σε όχημα προώθησης και επιβολής των Γερμανικών γεωπολιτικών και οικονομικών συμφερόντων , για να μην γίνει η χώρα μας ένα μεταμοντέρνο προτεκτοράτο στην Ευρώπη….

Υπάρχουν κ. Δήμαρχε και κ. πρόεδρε του δημοτικού συμβουλίου αποφάσεις - αναρτητέες στο Διαύγεια - που να τεκμηριώνουν ότι ο Δήμος Σικυωνίων καλύπτει το κόστος συμμετοχής για εκπροσώπησή του σε συνελεύσεις της Deutsch-Griechische Versammlung ;
Αν δεν υπάρχουν αποφάσεις αναρτητέες στο Διαύγεια, καλό δεν θα είναι να γνωρίζουμε τουλάχιστον τους ενδεχόμενους σπόνσορες του χαμηλόμισθου δημάρχου μας ;

Όπως και “σεις γράφεται στο άρθρο σας,μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα δυόμισι χρόνων νομίζω πως ήρθε η ώρα ο κάθε Σικυώνιος πολίτης να αξιολογήσει πολιτικά την τρέχουσα δημαρχιακή θητεία του κ. Σταματόπουλου.
Οι πυρήνες ενεργών πολιτών για μια πραγματική αυτοδιοίκηση βρίσκονται ήδη σε διεργασία και μέσα από μια ευρεία συμμετοχή και διαρκή αυτό θέσμιση όπως εμείς έχουμε φανταστεί την τοπική αυτοδιοίκηση θα δώσουμε τον αγώνα μας.
Έναν αγώνα ενάντια στη νοσηρή λογική της ανάθεσης των καρεκλών της εξουσίας.»

Με εκτίμηση
Ευάγγελος Χουσελάς
Σικυώνιος πολίτης
Δημοσίευση: Μαρτίου 03, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΚΙΑΤΟ: Με ανοιχτή επιστολή – κόλαφο ο Βαγγέλης Χουσελάς «ξεγυμνώνει» κυριολεκτικά τους Σταματόπουλο και Λεονάρδο"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator