Ίδρυση κομματικού κράτους προ των πυλών...

0


Της Γιώτας Μπάγκα

Ας κάνουμε ένα διανοητικό πείραμα: ας φανταστούμε ένα κόμμα που ανεβαίνει στην εξουσία σε μια κρίσιμη για τον τόπο του περίοδο. Το κόμμα αυτό καταδικάζει ως βρώμικο όλο το πολιτικό παρελθόν και εγγυάται την αποκατάσταση της νομιμότητας, την ισότητα , τη δικαιοσύνη. Εγγυάται επίσης πως οι δικοί του άνθρωποι είναι «καθαροί» καθώς διαθέτουν το ηθικό πλεονέκτημα.

Ας φανταστούμε τώρα μια αφίσα να κυκλοφορεί σε έναν αγροτικό Νομό, απευθυνόμενη σε αγρότες που επιθυμούν να ενταθούν σε πρόγραμμα επιδότησης. Το γραφείο ανήκει σε συγγενή βουλευτή του κόμματος του ηθικού πλεονεκτήματος. Στην αφίσα παρουσιάζεται ως συνεργάτης κομματικό στέλεχος του κόμματος του ηθικού πλεονεκτήματος με κομβική θέση για την προαναφερόμενη υπηρεσία. Δηλαδή, συνεργάτης του γραφείου θα είναι αυτός που τελικά θα αποφασίζει για την τύχη της αίτησης. Ο εμπλεκόμενος ανακοινώνει στους πολίτες πως το όνομά του μπήκε εν αγνοία του στην αφίσα. Δημιουργείται, βέβαια, το ερώτημα γιατί δεν το ξεκαθάρισε πριν εκδηλωθούν αντιδράσεις, αλλά ας δεχτούμε πως λέει αλήθεια. Ο συγγενής του βουλευτή λοιπόν αισθάνεται την σιγουριά να χρησιμοποιεί όπως τον βολεύει τον κομματικό μηχανισμό για να εξυπηρετήσει τα δικά του συμφέροντα και των πελατών του. Τα ερωτήματα όμως παραμένουν και είναι αμείλικτα:

Πρόκειται για επανίδρυση κομματικού κράτους;

Είναι αυτό μια προσπάθεια δημιουργίας κομματικού στρατού που θα έχει έρμαιο στα χέρια του τους αγρότες της περιοχής;

Εξυπηρετούνται τελικά οι πολίτες ή οι ημέτεροι;

Ας μην γελιόμαστε: αυτό που συμβαίνει είναι η επανίδρυση του κομματικού κράτους , η προσπάθεια ενίσχυσης του κομματικού στρατού και η εξυπηρέτηση των δικών μας παιδιών.

Ναι το κόμμα του ηθικού πλεονεκτήματος τήρησε τις υποσχέσεις του: ισότητα στη διανομή των ωφελημάτων μεταξύ των δικών τους ανθρώπων, δικαιοσύνη ανάμεσα στα στελέχη του κομματικού στρατού τους και νομιμότητα αλλά μόνο μεταξύ τους. Γιατί οι υπόλοιποι πολίτες μπορούν άνετα να ριχτούν στον καιάδα.

Αλλά δεν πειράζει, γιατί το κόμμα διατηρεί το ηθικό πλεονέκτημα…..
Δημοσίευση: Μαρτίου 23, 2017
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ίδρυση κομματικού κράτους προ των πυλών..."

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator