Αρχή άνδρα δείκνυσι

0



Ο Κώστας Καραμανλής ήταν και είναι ένας έντιμος άνθρωπος. Ένας πολιτικός που είναι πορφυρογέννητος κι ως εκ τούτου δεν είχε ανάγκη ούτε να φάει λεφτά όσο ήταν στην εξουσία, ούτε να διογκώσει την περιουσία του.

Άλλωστε, εκ του χαρακτήρος του, όσοι τον γνωρίζουν του το αναγνωρίζουν, είναι ένας πολύ συμπαθής στην παρέα τύπος, ένας άνθρωπος που δεν θα «πουλούσε» τους φίλους του αλλά θα κοίταζε να περνά καλά μαζί τους γιατί είναι άνθρωπος της καλοπέρασης.

Την περίοδο των κυβερνήσεών του έγιναν πολλά αρνητικά στη χώρα, καταγράφηκαν σκάνδαλα, όπως αυτό του Βατοπεδίου που αναβαπτίστηκε στην κολυμβήθρα της λίμνης Βιστωνίδας. Ξεχνά κανείς πώς κουκουλώθηκε η υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών; Ποτέ δεν μάθαμε γιατί «αυτοκτόνησε» ο Τσαλικίδης και ποιος τελικά άκουγε όλη την Ελλάδα (και τον ίδιο τον Καραμανλή ενδεχομένως).

Δεν ξεχνάμε ούτε το σκάνδαλο με τα δομημένα ομόλογα που ποτέ δεν πήγε κανείς πολιτικός στη φυλακή, παρά το γεγονός ότι υπήρχαν σοβαρές ενδείξεις για «μαύρο» πολιτικό χρήμα σε συγκεκριμένους υπουργούς.

Δεν ξεχνάμε ούτε τους «κουμπάρους», ούτε τις χιλιάδες προσλήψεις του Παυλόπουλου, ούτε το κράτος αναξιοκρατίας που είχε στηθεί, παρά το γεγονός ότι ο έντιμος κ. Καραμανλής και μια σειρά από έντιμους και δουλευταράδες Νεοδημοκράτες είχαν την ευκαιρία να αλλάξουν την Ελλάδα.

Και κυρίως δεν ξεχνάμε το μεγάλο λάθος που έγινε με τα οικονομικά της χώρας. Ποιος ξεχνά ότι δύο υπουργοί οικονομικών έλεγαν ψέματα για το έλλειμμα. Ο ένας μιλούσε για 3%, ο άλλος το ανέβαζε στο 6% και πάνω και τελικά ήταν πάνω από 13%, ακόμη κι αν δεν πιστέψουμε την ΕΛΣΑΤ. Να θυμίσουμε μόνο ότι ο Γ. Προβόπουλος, διοικητής της ΤτΕ τότε αλλά και ο ίδιος ο Γ. Αλογοσκούφης είχαν προειδοποιήσει για την κατάσταση της οικονομίας.

Ο καθ' όλα έντιμος κ. Καραμανλής μπορεί να μην εμπλέκεται άμεσα σε κανένα από αυτά τα σκάνδαλα, όμως, ως πρωθυπουργός έχει την πολιτική ευθύνη. Και πλήρωσε γι' αυτό με μια δεινή ήττα, έστω κι αν ο Γ. Παπανδρέου βγήκε με τα ψέματα του «λεφτά υπάρχουν».

Τα γράφουμε όλα αυτά διότι την ίδια στιγμή που η χώρα καταστρέφεται, η υπόθεση του Βατοπεδίου έχει γίνει μείζον θέμα και έχουν βγει να πανηγυρίσουν άνθρωποι που τους είχαμε χάσει τόσα χρόνια. Πολιτικοί που είχαν λουφάξει κι έτρωγαν από τα έτοιμα, που δεν έδωσαν, ούτε δίνουν ένα χέρι βοηθείας για να σωθεί η πατρίδα, τώρα ξαφνικά κάνουν και όνειρα επαναφοράς στην πολιτική.

Βγήκε π.χ. χθες εφημερίδα που λέει ούτε λίγο, ούτε πολύ ότι ο Καραμανλής είναι πάλι εδώ και σε δύσκολες ώρες ή σε επικίνδυνες στιγμές μπορεί να αναλάβει τα ηνία της χώρας. Είναι για να τρελαίνεται κανείς. Ο πρώην πρωθυπουργός που είναι εξαφανισμένος από το 2009 εμφανίζεται από κάποιους ως σωτήρας, προφανώς γιατί αυτοί οι κάποιοι πουλάνε εκδούλευση και θέλουν να αποκομίσουν προσωπικά οφέλη. Μα αν ήθελε ο κ. Καραμανλής να επανέλθει τι τον εμπόδιζε; Το Βατοπέδι; Γιατί έβαλε μπροστάρη τον Μεϊμαράκη και δεν μπήκε ο ίδιος για να πάρει το «μαγαζί», και θα το έπαιρνε σίγουρα; Τι θα τον κάνει δηλαδή σήμερα να επανέλθει; Η αθώωση του ηγουμένου Εφραίμ; Έλεος, μην υποτιμούμε τη νοημοσύνη μας.

Κάθε κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση και μέχρι σήμερα έχει αφήσει το δικό της αποτύπωμα. Ένα στίγμα, καλό ή κακό. Και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής χρεώνεται την ομόνοια και ηρεμία που έφερε μετά από τη Χούντα. Και ο Ανδρ. Παπανδρέου χρεώνεται την ενίσχυση της εθνικής ομοψυχίας αλλά και έργα όπως το ΕΣΥ, τα ΚΕΠ κ.λπ. Ασχέτως αν άφησε τα λαμόγια να κάνουν κουμάντο και τον Κοσκωτά να στήνει τράπεζες.

Και ο Κ. Σημίτης μπόρεσε να νοικοκυρέψει κάπως το κράτος, αφήνοντας κι αυτός τα πιράνχας να κάνουν κουμάντο κατά τη δεύτερη θητεία του.

Όλοι τους είχαν κάτι να δώσουν και μην ξεχνάμε ότι ο Αντώνης Σαμαράς παρέλαβε μια χρεοκοπημένη χώρα και παρέδωσε μια οικονομία ένα βήμα πριν την έξοδο από την κρίση. Αλήθεια, ποιο είναι το θετικό στίγμα του Παπανδρέου και του Τσίπρα; Και κυρίως, τι έχει να θυμάται κανείς από τη χαμένη 8ετία της κυβέρνησης Καραμανλή;

Ωραίες οι θεωρίες συνωμοσίες για πράκτορες που έβαλαν τις φωτιές, για σκευωρούς που έφτιαξαν το σκάνδαλο του Βατοπεδίου ή για σκοτεινές δυνάμεις που δεν ήθελαν τον Καραμανλή στην εξουσία. Άλλωστε, ακόμη κι αν ισχύουν όλα αυτά, ακόμη κι αν κάποιοι έριξαν τον πρώην πρωθυπουργό και τη ΝΔ, γιατί δεν βγαίνει ο ίδιος να μιλήσει;

Γιατί δεν γράφει ένα βιβλίο και να κάνει αποτίμηση της προσφοράς του στην πατρίδα; Να κάνει και την αυτοκριτική του, να παραδεχθεί και τα λάθη του αλλά κυρίως να πει «κύριοι εγώ θα μείνω στην ιστορία γιατί έκανα αυτό κι εκείνο».

Ξέρετε την απάντηση όσοι σκέφτεστε λογικά και δεν είστε τυφλωμένοι από το «οπαδικό», καραμανλικό πάθος. Η περίοδος 2004-2009 δεν έχει πολλά για να καμαρώνει κανείς, δυστυχώς αλλά έτσι είναι η πραγματικότητα.

Αλλά και πάλι. Ποιοι είμαστε εμείς που θα κρίνουμε τον Καραμανλή. Ο ίδιος να βγει και να μιλήσει για να δικαιωθεί, αν πιστεύει ότι έτσι πρέπει να γίνει.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Μαρτίου 26, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Αρχή άνδρα δείκνυσι"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator