Η πλημμυρισμένη από ευτυχία Ελλάς, ο “τα πανθ’ ορά” ηγέτης, και ο μεγάλος μας βάλτος

0



Του Παντελή Καρύκα

Μια υπέροχη ημέρα ξημέρωσε και πάλι στην πιο υπέροχη χώρα του κόσμου, στη χώρα που όλα πάνε πάρα πολύ καλά και όλοι είμαστε πάρα πολύ ευτυχισμένοι.

Όσοι δε απροσάρμοστοι εξακολουθούν να επιμένουν ότι τα ανωτέρω δεν συμβαίνουν απλώς οφείλουν, επιτέλους, να πάψουν να ομιλούν και να διαταράσσουν την υπέροχη νιρβάνα του υπέροχου αυτού τόπου όπου όλα πάνε πάρα πολύ καλά και όλοι είμαστε πάρα πολύ ευτυχισμένοι.

Άλλωστε ο ηγέτης – ένας είναι ο ηγέτης – διαβεβαίωσε ότι και η αξιολόγηση θα κλείσει και όλα καλά θα πάνε. Το ίδιο δε λένε και ορισμένοι εξ Εσπερίας που βρίσκουν θετικούς τους δείκτες του πτώματος που κατ’ ευφημισμό αποκαλούν ελληνική οικονομία;

Γιατί λοιπόν το κουράζουμε και υποχρεώνουμε τον ηγέτη που εργάστηκε – για πρώτη φορά στη ζωή του; – 17 ώρες για να φέρει ένα εξαιρετικό καθόλα μνημόνιο να επαναλαμβάνει κάθε μήνα ότι η αξιολόγηση θα κλείσει; Τι θέλουμε οι αχάριστοι και αγωνιούμε;

Ακόμα και ο μέγας υπουργός κατανάλωσης φραπέ μας διαβεβαίωσε; Έλεος πια σε αυτή τη χώρα! Τι κι αν κάποιοι εργάζονται 16 ώρες την ημέρα για να επιβιώσουν απλώς; Φταίει ο ηγέτης; Όχι βέβαια. Η κ. Γιάμαλη το ξεκαθάρισε. Φταίνε οι ίδιοι που δεν απείργησαν και δεν διεκδίκησαν τα διπλά από τους εργοδότες τους οι οποίοι, εντός του εξαίρετου για την επιχειρηματικότητα περιβάλλοντος που έχει δημιουργήσει η λαοπρόβλητος κυβέρνηση του ηγέτη, όφειλαν, αν δεν ήταν καπιταλιστικά σκουλήκια και κουλάκοι, να τα έχουν δώσει.

Ακούσαμε με προσοχή την ομιλία του ηγέτη στη Βουλή να κεραυνοβολεί την αντιπολίτευση, κατά βάσει την αξιωματική, χρεώνοντάς της όσα έχουν συμβεί στη Γη από καταβολής κόσμου. Είναι αθώα; Φυσικότατα και όχι. Για αυτό άλλωστε ο σοφός ελληνικός έδωσε την εξουσία στον ηγέτη.

Και πως αυτός την αξιοποιεί; Μα φυσικά παραδοσιακά, διορίζοντας, ακόμα και με απόλυτα φωτογραφικές προκηρύξεις – μόνο την ομάδα αίματος του προορισμένου να καταλάβει τη θέση δεν αναγράφει η προκήρυξη – επιτρέποντας, έστω, την ανατροπή δικών του αποφάσεων προς χάρη του κόμματος – βλέπε ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για ελληνικό – και κυρίως μη κυβερνώντας, αφού κανένα, μα κανένα μεγάλο θέμα δεν έχει προχωρήσει από την ημέρα που ο ηγέτης ανέλαβε την αρχή, πάντα χάρη στον σοφό ελληνικό λαό, τον λαό με το αλάνθαστο πολιτικό κριτήριο.

Τι κι αν βουλευτής της ελάσσονος αντιπολίτευσης ερωτά τον υπουργό των Οικονομικών για την πορεία της αξιολόγησης; Αυτός είχε σημαντικότερα να κάνει από το να απαντά για πράγματα δεδομένα – είπαμε θα κλείσει. Έτσι μετέβη στη Θεσσαλονίκη για να παρακολουθήσει το κοσμοϊστορικής σημασίας γεγονός του ποδοσφαιρικού αγώνα ΠΑΟΚ – Σάλκε και μάλιστα παρά το πλευρό του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ, επιχειρηματία και υποψηφίου καναλάρχη.

Όλα αυτά αποτελούν πταίσματα μπροστά στο μεγαλείο που όλοι, οι μη αντιδραστικοί, δηλαδή, οφείλουμε να νιώθουμε σε μια χώρα που όλα πάνε πάρα πολύ καλά και όλοι είμαστε πάρα πολύ ευτυχισμένοι, αλλά που έχει σαπίσει πεσμένη στα βαλτόνερα του νέου, μετά τα αντίστοιχα του παλιού και απλώς αναμένει να πεθάνει μόνη, ή με τη βοήθεια των βαρβάρων που καραδοκούν, με ευρώ, δολάριο, δραχμή, ρούβλι ή πούλα Μποτσουάνας.

Διότι δεν είναι το νόμισμα, μόνο, που μετρά. Είναι κυρίως η νοοτροπία ενός ολόκληρου λαού και η ιδεοληψία από την οποία η ηγεσία του λαού αυτού διακατέχεται. Κατά τα άλλα οι Ευρωπαίοι μας λένε ότι μέχρι να κλείσει η αξιολόγηση προλαβαίνουμε να πάμε για σκι – στις Άλπεις;

Αν κλείσει, κάποια στιγμή, στο μεσοδιάστημα η χώρα θα σέρνεται… αλλά θα είναι όλα καλά και όλοι θα είμαστε απολύτως ευτυχισμένοι.

Πηγή MIgnatiou
Δημοσίευση: Μαρτίου 25, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η πλημμυρισμένη από ευτυχία Ελλάς, ο “τα πανθ’ ορά” ηγέτης, και ο μεγάλος μας βάλτος"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator