2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ: Ο μεγάλος καθηγητής, Αστροφυσικός και Ερευνητής της NASA ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΡΙΜΙΖΗΣ στην Κόρινθο!

0Το 2ο Γυμνάσιο Κορίνθου προσκάλεσε τον Ακαδημαϊκό, Ερευνητή  και μέγιστο Αστροφυσικό της ΝΑΣΑ κ. Σταμάτη Κριμιζή να επισκεφθεί την Κόρινθο και να μιλήσει στους μαθητές του σχολείου μας, αναπτύσσοντας το θέμα:

«Από τη γη και πέρα από τον Πλούτωνα σε 50 χρόνια: Η επί τόπου εξερεύνηση των πλανητών».

Ο άνθρωπος που επί  40 χρόνια προετοιμάζεται και  ετοιμάζεται να αγγίξει τον Ήλιο, καθώς το εργαστήριο του κατασκευάζει το Διαστημόπλοιο Solar Probe Plus, που θα εκτοξευθεί προς τον Ήλιο στις 31 Ιουλίου του 2018  -  θα είναι η πρώτη αποστολή σε άστρο -  έχει συνδέσει το όνομά του με τα πιο σημαντικά προγράμματα της NASA, όπως οι θρυλικές αποστολές των Voyager 1 και 2, και θεωρείται ένας από τους πλέον διακεκριμένους διαστημικούς επιστήμονες στον κόσμο.

  Ο Διευθυντής, ο Σύλλογος των Διδασκόντων αλλά και ο Σύλλογος των Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Κορίνθου, εκτιμώντας ότι η παρουσία ενός τόσο μεγάλου Επιστήμονα αποτελεί ξεχωριστό γεγονός για την πόλη μας, αποφάσισε να μοιραστεί αυτή την χαρά και ευκαιρία, με όσο το δυνατόν περισσότερους Κορινθίους.

 Έτσι στα πλαίσια «σχολεία ανοιχτά στην κοινωνία», αποφάσισε να καλέσει μικρές αντιπροσωπείες (10 με 15 μαθητές) από τα Γυμνάσια και λύκεια του Νομού, αλλά και να επιτρέψει την είσοδο σε όποιον πολίτη ενδιαφέρεται για θέματα Αστροφυσικής και Διαστήματος.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο «ΘΩΜΑΣ ΘΩΜΑΙΔΗΣ» στο Πανεπιστήμιο, στις 27 Μαρτίου 2017 ημέρα Δευτέρα και ώρα 11:30 π.μ.

Για το 2ο Γυμνάσιο Κορίνθου
Χρήστος Ρουμελιώτης
Δημοσίευση: Μαρτίου 22, 2017
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ: Ο μεγάλος καθηγητής, Αστροφυσικός και Ερευνητής της NASA ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΡΙΜΙΖΗΣ στην Κόρινθο!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator