Προετοιμασίες για έκρηξη στο προσφυγικό - Παρήγγειλαν 100.000 δελτία αίτησης ασύλου

0



Για μεγάλη αύξηση των προσφυγικών ροών στη χώρα μας το αμέσως επόμενο διάστημα προετοιμάζεται η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Πρώτο Θέμα" το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής παρήγγειλε 100.000 δελτία αίτησης ασύλου, υπό το φόβο κατάρρευσης της συμφωνίας ΕΕ – Άγκυρας.

Συγκεκριμένα στις 27 Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους ο κ. Μουζάλας υπέγραψε τη με απευθείας ανάθεση προμήθεια των 100.000 δελτίων αιτούντων διεθνή προστασία επικαλούμενος την επείγουσα και άμεση ανάγκη της Υπηρεσίας Ασύλου. Ένα μήνα νωρίτερα, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής είχε υπογράψει ανάλογη απόφαση για την προμήθεια 8.000 δελτίων. Όμως η διαδικασία της μαζικής προμήθειας δελτίων αιτούντων διεθνών προστασίας είχε ξεκινήσει τον περασμένο Μάιο με την οπότε αγοράστηκαν άλλα 100.000 σχετικά έγγραφα. Ο τελικός αριθμός των 208.000 δελτίων ασύλου συνυπολογίζεται με τον τρέχοντα συνολικό αριθμό των προσφύγων και μεταναστών που φιλοξενούνται στα hot spots της επικράτειας.

Στο μεταξύ, από τις 15 Μαρτίου ξεκινούν και οι επαναπροωθήσεις μεταναστών προς τη χώρα μας βάσει της Συνθήκης του Δουβλίνου.

Ας σημειωθεί ότι ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ έχει κατηγορήσει την Αθήνα ότι επαναπροωθεί ελάχιστους πρόσφυγες στην Τουρκία.

kostasxan.blogspot.gr
Δημοσίευση: Μαρτίου 16, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Προετοιμασίες για έκρηξη στο προσφυγικό - Παρήγγειλαν 100.000 δελτία αίτησης ασύλου"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator