O λογαριασμός στον επόμενο

0Η κυβέρνηση θα κλείσει την αξιολόγηση, θα περάσει ανέμελη διετία στην εξουσία και θα αφήσει τα μέτρα στο 2019, να περιμένουν τον Μητσοτάκη για να τα εφαρμόσει και τον Τσίπρα για να τα καταγγείλει

Η κυβέρνηση συμφώνησε, τελικά, να νομοθετήσει προληπτικά μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ το 2019. «Πρόκειται για μέτρα που δεν έχουν κόστος ούτε ένα ευρώ» λέει το Μαξίμου. Εντάξει. Όμως εδώ έρχεται η ίδια η λογική και εκθέτει θέσεις και δεσμεύσεις.

Πρώτα-πρώτα να δούμε αν υπάρχει συμφωνία για κλείσιμο της αξιολόγησης. Αυτό δεν μας καίει όλους; Το non paper του Μαξίμου αναφέρεται «στα θετικά της πολιτικής συμφωνίας». Όμως ο πρόεδρος του Eurogroup δήλωσε ότι δεν υπάρχει πολιτική συμφωνία, παρά μόνο συμφωνία για επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα. Υπάρχει διαφορά, σωστά;

Η κυβέρνηση δέχθηκε να νομοθετήσει προληπτικά, όταν μέχρι πριν από λίγες ημέρες υποστήριζε ότι κάτι τέτοιο έρχεται σε αντίθεση με το Σύνταγμα, ακόμα και με το ίδιο το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Αν μη τι άλλο, το είχε πει κατηγορηματικά και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας: «η προληπτική νομοθέτηση μέτρων δεν διέπει ούτε το ελληνικό, ούτε το ευρωπαϊκό Δίκαιο και είναι αντισυνταγματική». Ας είναι. Οι «είμαστε κάθε λέξη του Συντάγματος» έκαναν άλλον έναν τακτικό ελιγμό για το καλό της χώρας. Δεν είχαν, άλλωστε, διαφορετική επιλογή. Οι δανειστές ζήτησαν τα προληπτικά μέτρα, δεν τα προτείναμε εμείς.

Τα μέτρα, κατά την κυβέρνηση, δεν έχουν κόστος ούτε ένα ευρώ. Μα πώς μπορεί να γίνει αυτό; Τι μέτρα είναι αυτά; Εκτός και αν δεν μιλάμε είτε για μέτρα, είτε για ευρώ. Οι πληροφορίες αναφέρουν πώς πρόκειται για παρεμβάσεις πρωτίστως στο Ασφαλιστικό και στο Φορολογικό.  Πρακτικά αυτό δείχνει μείωση συντάξεων και του αφορολόγητου, δηλαδή μέτρα που κοστίζουν ευρώ. Στο Μαξίμου το λένε «νέο μείγμα πολιτικής». Δουλευόμαστε.  Όμως το κλειδί, η χρυσόσκονη που θα πέσει πάνω στο χάπι, βρίσκεται στην ημερομηνία: στην εφαρμογή των μέτρων το 2019.

Με την αξιολόγηση να παίρνει θετικό πρόσημο και τα μέτρα να περιμένουν μέσα στο 2019, η κυβέρνηση μπορεί πλέον να ελπίζει σε μία ανέμελη και ανέφελη διετία κατά την οποία το πρωθυπουργικό αεροσκάφος θα συνεχίσει τις πτήσεις της χαράς, τα παπούτσια θα βουλιάζουν στις παχιές μοκέτες και τα χέρια θα μαζεύουν πέτρες για να πετάνε στα τζάμια του Μαξίμου, όταν ο Μητσοτάκης εφαρμόζει τα μέτρα που νομοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 22, 2017
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "O λογαριασμός στον επόμενο"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator