Του Αγίου Eurogoup ανήμερα...

0Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος

Κι αφού εν πάση περιπτώσει οι έλληνες δεν φαίνεται να έχουν διάθεση να αντιδράσουν, είναι πολύ πιό εύκολο στους τοκογλύφους "εταίρους" με τις κυβερνητικές τσουλίτσες τους να απλοποιήσουν λίγο τα πράγματα, εξοικονομώντας μάλιστα κι άλλα χρήματα για τα σάβανά τους, που όπως φαίνεται μόνον τα δικά τους έχουν τσέπες για να τα πάρουν μαζί τους.

Δείτε πώς:
Θα μπορούσαν, ή μπορούν και τώρα, να μας πουν εξ αρχής με πόσα θέλουν να ζήσουμε (όχι με πόσα μπορούμε. Με πόσα θέλουν). Με 300 ευρώ; Με 400; Με 450; Και οι συνταξιούχοι με πόσα; Με 200; Με 250; Ωραία.

Ας δίνουν λοιπόν στους εργαζόμενους και στους συνταξιούχους το ποσό που θέλουν κάθε μήνα, απαλλαγμένο όμως από φόρους, χαράτσια, ΕΝΦΙΑ, τέλη, πρόστιμα, εισφορές. Καθαρά.
Να έχει τουλάχιστον ο κοσμάκης να σκέφτεται μόνο πώς θα επιβιώσει απ' την πείνα και το κρύο, και να μην έχει άλλες σκοτούρες με εφορίες τράπεζες κλπ.

Με αυτόν τον τρόπο θα καταστούν άχρηστες χιλιάδες θέσεις εργασίας σε τράπεζες, εφορίες, ταμεία και λογής άλλους εισπρακτικούς μηχανισμούς του δημοσίου, δίνοντας έτσι την δικαιολογία απόλυσεις χιλιάδων εργαζόμενων, ώστε να εξοικονομηθούν κι άλλα χρήματα, κι άλλο αίμα για τους κατακτητές και τα τσιράκια τους.
Επίσης έτσι θα λυθεί και το ζήτημα των ατέρμονων παραστάσεωνδιαπραγματεύσεων με τα αλλεπάλληλα σούρτα-φέρτα που το μόνο που κάνουν είναι να σπαταλούν κηροζίνες για τ' αεροπλάνα, και λεφτά του δημοσίου -που όμως ανήκουν στους τοκογλύφους- για έξοδα διαμονής, διατροφής και κανενός ξενοπηδήματος στη ζούλα (είναι τόσο "άντρες" αυτή η κυβερνητική-εξουσιαστική νομενκλατούρα που ακόμα και τα πηδήματά της τζάμπα τα κάνει, με χρέωση τον λαό).

Ακόμη με αυτόν τον τρόπο δεν θα έχουν να νομοθετούν πιά "εφαρμοστικούς" "νόμους", προκαλώντας κάθε τρεις και λίγο την οργή, την μήνιν των πολιτών. Κι έτσι θα μηδενιστούν κι οι όποιες αντιδράσεις.
Δεν θα χρειάζεται να συνεδριάζει το κοινοβούλιο, εξοικονομώντας κι άλλα δημόσια -τοκογλυφικά- χρήματα από τις βενζίνες των βουλευτικών θηρίων, τον φωτισμό και την θέρμανση της Βουλής.
Με μιά μικρή επιβάρυνση για γραμματόσημα που θα την χρεώσουν κι αυτή στον ελληνικό λαό, την βουλευτική προδοτική αποζημίωση των βουλευτών θα τους την στέλνουν στο σπίτι.

Θα υπάρχουν σίγουρα και άλλα οφέλη από αυτή την τόσο απλή κίνηση, που όμως τώρα το blog δεν μπορεί να σκεφτεί.
Είναι βέβαιο όμως πως αυτοί οι διαστρεβλωμένοι και διεστραμμένοι μνημονιακοί εγκέφαλοι μπορούν. Όχι μόνο να σκεφτούν, αλλά και να εφαρμόσουν.

Και θα μπορούν να εφαρμόσουν όσο εμείς θα είμαστε απασχολημένοι να κάνουμε χιούμορ με όσα είπε και δεν έκανε το πινόκιο της "πρώτης φοράς αριστερά".
Την ώρα που θα έπρεπε, να κόβουμε κ@λους!...

Πηγή "Ουδέν Σχόλιον"
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 19, 2017
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Του Αγίου Eurogoup ανήμερα..."

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator