Ακίνητα στο σφυρί χωρίς επεισόδια. Πότε ξεκινούν οι e-πλειστηριασμοί

0Πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που είναι σχεδόν έτοιμο περιλαμβάνει διάταξη σύμφωνα με την οποία καθιερώνονται ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί κατασχεμένης
ακίνητης περιουσίας.

Να σημειωθεί ότι μεγάλο μέρος των πλειστηριασμών έχει παγώσει εδώ και μερικούς μήνες, λόγω της αποχής των συμβολαιογράφων από τις διαδικασίες που αφορούν την πρώτη κατοικία, αλλά και των επεισοδιακών παρεμβολών που γίνονται στα κατά τόπους Ειρηνοδικεία από φορείς και ομάδες πολιτών που είναι αντίθετοι στους πλειστηριασμούς.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις συμβολαιογράφων, σε όλη τη χώρα κάθε εβδομάδα πραγματοποιούνται μόλις 70 πλειστηριασμοί και ενώ βρίσκονται σε αναμονή για οφειλές προς τράπεζες, Δημόσιο, ασφαλιστικά Ταμεία και ιδιώτες περισσότερες από 100.000 αναγκαστικές εκτελέσεις ακίνητης περιουσίας.

Με το νέο σύστημα όλες οι αιτήσεις, προσφορές, εγγυητικές επιστολές, κ.α., θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά και η σχετική διαδικασία πλειοδοσίας θα διεξάγεται σε ηλεκτρονική πλατφόρμα, χωρίς να χρειάζεται η φυσική παρουσία κανενός από τους σχετικούς παράγοντες (επισπεύδοντες, οφειλέτες, πλειοδότες κλπ), με συνέπεια να μπορούν να συμμετέχουν στη διαδικασία και ενδιαφερόμενοι από το εξωτερικό.

Οι τράπεζες ευελπιστούν ότι με τους e-πλειστηριασμούς θα «στριμώξουν» τους στρατηγικούς κακοπληρωτές, οι οποίοι ακόμη και σήμερα συνεχίζουν να κρύβονται.

cnn.gr
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 26, 2017
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ακίνητα στο σφυρί χωρίς επεισόδια. Πότε ξεκινούν οι e-πλειστηριασμοί"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator