ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν.ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ: ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ

0Στις 16/1/2016 στον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, συζητήθηκε το θέμα της απόλυσης δύο σχολικών καθαριστριών. Απόλυση δεν αποφασίστηκε ωστόσο συμφωνήσαν στην πρόσληψη μιας ακόμη καθαρίστριας.

Οι συγκεκριμένες εργαζόμενες , εργάζονται στην καθαριότητα του σχολείου για αρκετά χρόνια που σημαίνει ότι έχουν αποκτήσει εργασιακή εμπειρία. Η αμοιβές που λαμβάνουν είναι στα εξευτελιστικά επίπεδα των 427€ καθαρά, για να καθαρίσουν 16 αίθουσες διδασκαλίας συμπεριλαμβανομένου και του αύλειου χώρου με σύμβαση ορισμένου χρόνου. Ζουν με το άγχος αν θα ανανεωθεί η σύμβαση τους κάθε φορά που λήγει. Αποτελούν εργαζόμενες που εργάζονται με τους χειρότερους όρους και συνθήκες εργασίας. Δεν δικαιούνται δώρο Χριστουγέννων , Πάσχα και επίδομα αδείας ή και οποιοδήποτε άλλο επίδομα εργασίας.

Μέσα σε αυτές της οικονομικές συνθήκες, ο αυταρχισμός και η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς υπό την απειλή της απόλυσης παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις. Η πολιτική των κυβερνήσεων φορτώνει στους εργαζόμενους, τα προβλήματα που προκύπτουν στα δημόσια σχολεία, από την ολοένα και χαμηλότερη χρηματοδότηση τους. Η οποιαδήποτε πρόσληψη για την κάλυψη των αναγκών της καθαριότητας του σχολείου πρέπει να συνδυάζεται και με την άμεση αύξηση της χρηματοδότησης της κάθε σχολικής επιτροπής .

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ Μόνιμη-πλήρης εργασία με δικαιώματα. Καμία απόλυση . Καμία μείωση μισθού των εργαζομένων.

Για το Δ.Σ.

Η πρόεδρος                                         Η γραμματέας
Φρόσω Τσαρμπού                               Ρεγγίνα Αντωνέλου

Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 01, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν.ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ: ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ "

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator