Έτοιμο το νέο «ουάου»…

0Δεν θα είναι, φυσικά, το «σκοτώσαμε την τρόικα» του Βαρουφάκη, αλλά το «έρχεται ανάπτυξη που θα τρίβετε τα μάτια σας» του Φλαμπουράρη

Γράφει ο Γιώργος Καρελιάς

Μεγάλη επέτειος σήμερα. Οχι, δεν εννοούμε την επέτειο των Ιμίων, αυτήν πρόλαβαν και την γιόρτασαν πρώτοι οι Τούρκοι. Σήμερα είναι η επέτειος του «ουάου» (εδώ).

Ήταν τότε που ο αλήστου μνήμης Γιάνη Βαρουφάκης «σκότωσε την τρόικα», με την πιστοποίηση του δαίμονα-τότε, γιατί σήμερα θεωρείται φίλος μας- Γερούν Νταϊσελμπλουμ. Βεβαίως, ο «δολοφόνος» Βαρουφάκης είναι σήμερα στο σπίτι του, ο Νταϊσελμπλουμ στη θέση του και η «νεκρή» τρόικα τραβολογάει τον δυστυχή Ευκλείδη Τσακαλώτο στο «Χίλτον».

Αν και το «ουάου» του Βαρουφάκη είναι ανεπανάληπτο, φαίνεται ότι ετοιμάζεται κάτι παρόμοιο. Φυσικά, η νέα εκδοχή του δεν θα είναι «(ξανα)σκοτώσαμε την τρόικα», αλλά «θα τρίβετε τα μάτια σας με την ανάπτυξη που έρχεται». Κι όποιος δεν το πιστεύει δεν ξέρει πού πατά και πού πηγαίνει. Ξέρει, όμως, ο γίγαντας της οικονομικής ανάλυσης Αλέκος Φλαμπουράρης, ο οποίος την ξεδίπλωσε ενώπιον του Γιώργου Αυτιά (εδώ).

Και μην πει κανείς «και ποιος είναι ο Φλαμπουράρης;». Το εξήγησε ο μαλαγάνας Αυτιάς: «Είναι ο μόνος άνθρωπος που μπορεί να μας πει τι ακριβώς συμβαίνει», αφού είναι (ο Φλαμπουράρης ντε!) «η ανάσα του Τσίπρα»!

Χωρίς πλάκα τώρα. Ο Φλαμπουράρης περιέγραψε ένα «αφήγημα» που σχεδιάζουν ο Αλέξης Τσίπρας και οι συν αυτώ, το οποίο πιθανότατα θα ξεδιπλωθεί τις επόμενες εβδομάδες, αν εν τω μεταξύ δεν συμβούν άλλα, απρόβλεπτα, γεγονότα.

Τι λέει αυτό το «αφήγημα», όπως το προσδιόρισε ο Φλαμπουράρης; Τα εξής με πολύ απλά λόγια:

Πρώτον, στο δεύτερο εξάμηνο του 2017 και ολόκληρο το 2018 έρχεται ανάπτυξη «που θα τρίβετε τα μάτια σας».

Δεύτερον, αφού θα έχουμε τέτοια ανάπτυξη, δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα μετά το 2018, όπως ζητούν σύσσωμοι οι δανειστές (Ευρωπαίοι και ΔΝΤ). Αλλά δεν σημαίνει οπωσδήποτε ότι δεν θα ληφθούν κιόλας. Θα βρεθεί ένας τρόπος (πάντα υπάρχουν τρόποι) να ληφθούν τώρα για να κλείσει η αξιολόγηση, γιατί κάθε άλλη εξέλιξη δεν βολεύει τον Πρωθυπουργό και τους συν αυτώ. Αν χρειαστεί να ψηφιστούν κιόλας από τη Βουλή δεν γνωρίζουμε σήμερα, θα εξαρτηθεί από το αν (εκτιμούν ότι) υπάρχουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που θα αρνηθούν. Όμως, μέχρι τώρα φάνηκε ότι έχουμε μόνο «αντάρτες ήταν της πορδής με της Βουλής τα λεφτά».

Τρίτον, ποιες εκλογές; Εκλογές σημαίνει αντίο εξουσία, αντίο καρέκλες, επιβεβαίωση της θεωρίας της «αριστερής παρένθεσης». Η απόλυτη καταστροφή για Τσίπρα και Καμμένο. Αλλωστε, όλοι αυτοί συνυπολογίζουν και το εξής: αν η σημερινή κυβέρνηση δεν πάρει τα μέτρα (γίνουν εκλογές και ηττηθεί), θα τα πάρει η επόμενη, πιθανότατα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Νέα κυβέρνηση θα είναι, θα φορτώσει στους Τσίπρα-Καμμένο την «καμένη γη» που θα έχει παραλάβει, θα κλείσει αμέσως την αξιολόγηση και θα πάμε παρακάτω.

Οπότε η βασική σκέψη που επικρατεί στους περισσότερους και ισχυρότερους του κυβερνητικού επιτελείου είναι η εξής: γιατί να παραδώσουμε την εξουσία στον Μητσοτάκη, να μην πάρουμε εμείς όποια μέτρα χρειαστούν και να περιμένουμε τα λεφτά του Ντράγκι και την ανάπτυξη που θα μας βγάλει τα μάτια, όπως λέει ο κυρ-Αλέκος;

Κάπως έτσι διαμορφώνεται αυτή τη στιγμή η κατάσταση, αν και με το σημερινό κυβερνητικό συνονθύλευμα όλα μπορούν να συμβούν. Γι’ αυτό, το μοναδικό που μπορούμε να ευχόμαστε είναι το –διαχρονικής αξίας, αλλά χωρίς κανένα πρακτικό αντίκρυσμα– «ο Θεός να βάλει το χέρι του». Αν του έχει απομείνει κανένα…

Πηγή Protagon
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 11, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Έτοιμο το νέο «ουάου»…"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator