Μας οδηγούν σε νέα… πτώχευση!

0



Την ώρα που ο Σόϊμπλε κήρυττε επισήμως την δημόσια συζήτηση για την έξοδο της χώρας μας από το ευρώ, ενώ η Λαγκάρντ επιμένει ανάμεσα στα άλλα στην τρομακτική μείωση του αφορολόγητου και σε νέες μειώσεις των συντάξεων, ο κύριος Τσίπρας ετοίμαζε τις βαλίτσες του για την Ουκρανία ( γιατί άραγε έπρεπε να την επισκεφθεί από κοινού με τον Κοτζιά, τώρα;)….

Γράφει η Αλίκη Xατζή

Ταυτόχρονα, ο κύριος Τσακαλώτος βρισκόταν σε διαβούλευση με τα στελέχη της εσωκομματικής του ομάδας των 53 για την στάση που θα κρατήσουν το Σαββατοκύριακο στην συνεδρίαση των οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ και οι βουλευτές, υπουργοί και ο Πρόεδρος της Βουλής εξόρκιζαν το ενδεχόμενο εκλογών, παρελαύνοντας σε τηλεοράσεις, ραδιόφωνα και ιντερνετικές ιστοσελίδες!

Ο Νίκος Βούτσης μας είπε ότι η κυβέρνηση δεν ανησυχεί διόλου από τις εξελίξεις, δεν θα προτείνει κάτι καινούργιο στους θεσμούς και απλώς θα επιμείνει στις θέσεις της περιμένοντας το … αποτέλεσμα των εκλογών στις Ευρωπαϊκές χώρες. Μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα μόνοι μας μέχρι τότε – μας καθησύχασε – γιατί είμαστε σε καλύτερη οικονομική κατάσταση από το ’15. Ο Πολάκης , ενημέρωσε το εσωκομματικό κοινό του ΣΥΡΙΖΑ ότι … η κυβέρνηση δικαιώθηκε από την επιλογή της να ψηφίσει το 3ο μνημόνιο, ανακούφισε τα αδύναμα στρώματα αλλά το έργο της δεν έχει ολοκληρωθεί γιατί … το κόμμα δεν έχει πάρει ακόμα την εξουσία!

Έντρομος, προφανώς, ο ΣΕΒ, έκανε παρέμβαση στον δημόσιο διάλογο για να προειδοποιήσει: «Η μετατροπή του Ευρώ σε ένα ασθενέστερο εθνικό νόμισμα θα οδηγήσει στη μεγαλύτερη αναδιανομή εισοδήματος και αποταμιεύσεων από τα χαμηλότερα στα υψηλότερα στρώματα, που καμία πολιτική δύναμη δεν πρόκειται να επιχειρήσει αν έχει σώας τας φρένας….Η έξοδος της χώρας από την Ευρωζώνη είναι, αναποτελεσματική, ανεπιθύμητη και ανέφικτη. Δεν χρειάζεται να περιμένουμε τους βαρβάρους για να λύσουμε τα προβλήματά μας. Παραφράζοντας τον Καβάφη: «Και τώρα τι θα γένουμε χωρίς βαρβάρους»….. η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δεν είναι «μία κάποια λύσις»!

Την ίδια στιγμή μαθαίναμε ότι ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κύριος Χουλιαράκης δεν θα παραστεί στο αποψινό Euro Working Group και θα αντικατασταθεί από τον σύμβουλό του κύριο Νικολαϊδη με πρόσχημα την ομιλία του αναπληρωτή υπουργού στο London School of Economics.

Η κίνηση αυτή ερμηνεύεται ως μήνυμα της ελληνικής κυβέρνησης να υποβαθμίσει ως «ανούσιες» τις συζητήσεις που γίνονται σε τεχνικό επίπεδο και ως επιλογή της να μην εκθέσει τον αναπληρωτή υπουργό σε περαιτέρω πιέσεις από τους δανειστές.

Φεύγουν λοιπόν από το τραπέζι και τα σενάρια για την υποβολή συμβιβαστικής πρότασης της χώρας μας που είχαν αφήσει χθες να διαρρεύσουν κυβερνητικές πηγές. Αντίθετα επιβεβαιώνεται ότι η ελληνική κυβέρνηση προτίθεται να ρισκάρει αφήνοντας σε εκκρεμότητα αποφάσεις για προληπτική νομοθέτηση μέτρων, το θέμα της κάλυψης των δημοσιονομικών κενών, των εργασιακών και άλλων σημαντικών θεμάτων που εντάσσονται στη δεύτερη αξιολόγηση αλλά και τα σκέλη της συνολικής συμφωνίας που επιδιώκει.

Κοντολογίς, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμη να επαναλάβει τα τραγικά της λάθη τα οποία πλέον θα πιστωθούν στις γενιές των αγέννητων Ελλήνων δημιουργώντας ένα κλίμα πόλωσης και ψευτοσύγκρουσης με τους ξένους και επιμένοντας στο πνεύμα ενός άγονου και αφελούς τακτικισμού τον οποίο πληρώνει το Έθνος με βαριές υποθήκες. Και όλα αυτά, για να κερδίσει υποτίθεται λίγες μέρες ακόμα στην εξουσία – πριν την συντριβή της….
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 10, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Μας οδηγούν σε νέα… πτώχευση!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator