Ο πρόεδρος χαλάει την πιάτσα!

0Ένας από τους λόγους που τον μισούν οι κατεστημένοι της καθεστηκυίας είναι ότι δεν τους μοιάζει. Εννοεί όσα λέει!

«Αρχή παιδεύσεως η των ονομάτων επίσκεψις» έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι. Δηλαδή, για να αρχίσει να σκαμπάζει κατιτίς το μυαλουδάκι μας, πρέπει να κατέχουμε καλά το νόημα, το περιεχόμενο, την αλήθεια κάθε λέξεως. Δηλαδή, να ασχολούμεθα και με κάτι που σήμερα φαντάζει σαν επιστημονική φαντασία: την ετυμολογία. Η λέξη «ετυμολογία» είναι σύνθετη. Απαρτίζεται από το «έτυμος», που σημαίνει αληθινός, και από το λόγος. Δηλαδή, κάθε λέξη φέρει εντός της την αλήθεια της και εμείς οφείλουμε να τη γνωρίζουμε, αλλιώς τσαλαβουτάμε νοερά σ' ένα έλος γεμάτο μπούρδες, όπου ένα σωρό μπακακάκια κοάζουν πολιτικές ορθότητες και λοιπές τρίχες.

Πάμε τώρα στον Ντόναλντ Τραμπ. Ποια είναι η ετυμολογία του ονόματός του; Τελικά, είναι αυτό που φαίνεται! Το μικρό του όνομα, Ντόναλντ (Donald) προέρχεται από τη γαελική (κλάδος της κελτικής γλώσσας) λέξη «Domhnall», η οποία με τη σειρά της είναι μια νεότερη εκδοχή του πρωτογαελικού «Dumno-ualos» που μεταφράζεται σε «Κοσμοκράτορας» και «Κοσμοεξουσιαστής»!
Το επίθετο του νέου προέδρου των ΗΠΑ Τραμπ (Trump) έχει αγγλική ρίζα και αποτελεί μια παραλλαγή της λέξεως «triumph», δηλαδή θρίαμβος!

Φυσικά, κανείς δεν έχει υπογράψει συμβόλαιο με την Ιστορία (εκτός από τον Αντρέα, που δεν το τήρησε διότι ξέχασε να του κολλήσει χαρτόσημο) και διά τούτο ουδείς γνωρίζει τι τέξεται η επιούσα. Το αύριο το ξέρει μόνο ο Θεός. Ωστόσο, μέχρι σήμερα ο θριαμβευτής κοσμοκράτορας δισεκατομμυριούχος έχει εκπλήξει τους πάντες, διότι κάνει κάτι που φαντάζει αδιανόητο ενώ θα έπρεπε να θεωρείται αυτονόητο. Τηρεί όσα υποσχέθηκε. Αμέσως μόλις ανέλαβε ξεχεριάστηκε να υπογράφει προεδρικά διατάγματα τα οποία υλοποιούν τις προεκλογικές δεσμεύσεις του (λαθρομετανάστευση, Ισλάμ, περικοπές δαπανών, αποθάρρυνση εκτρώσεων κ.ά.) δίχως να... φουμάρει τους ψηφοφόρους του με επιτροπές, «θα δούμε», «δεν είναι ώριμοι οι καιροί» και λοιπά υποπροϊόντα φιδεμπορίου.

Κινείται με επιχειρηματικούς, όχι πολιτικάντικους ρυθμούς. Ως γνωστόν, στις αμερικανικές επιχειρήσεις το «τώρα» σημαίνει τώρα και όχι τη μεθεπομένη της Αποκαλύψεως. Το μόνο που φαίνεται να... λησμόνησε είναι να κανονίσει ραντεβού με την Αγκέλα τη Μέρκελ. Γιατί άραγε;

Παναγιώτης Λιάκος
Πηγή "Δημοκρατία"
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 19, 2017
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ο πρόεδρος χαλάει την πιάτσα!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator