Δε θα κυκλοφορήσει αύριο η εφημερίδα «Το Βήμα»

0



Σε δημοσίευση στην ιστοσελίδα της εφημερίδας, που γνωστοποιεί ότι δεν θα εκδοθεί το αυριανό φύλλο, επισημαίνεται ότι αυτή η εξέλιξη έρχεται μετά την αρνητική απόφαση του Πρωτοδικείου την Τρίτη, στο αίτημα του ΔΟΛ και την παρέμβαση των εργαζομένων στον Οργανισμό, για την αποδέσμευση τραπεζικού λογαριασμού, που θα διασφάλιζε τη συνέχιση της λειτουργίας των Μέσων και θα τροφοδοτούσε μέρος των δεδουλευμένων των εργαζομένων.

Υπενθυμίζεται ότι από την Πέμπτη δεν έχουν κυκλοφορήσει «Τα Νέα». Την Παρασκευή συζητήθηκε το αίτημα ανάκλησης της απόφασης του προέδρου Πρωτοδικών και η απόφαση αναμένεται τη Δευτέρα (13/2), προκειμένου να είναι εφικτή η εξασφάλιση χαρτιού και η καταβολή μέρους των δεδουλευμένων.

Οι πιστώτριες τράπεζες του ΔΟΛ εμφανίστηκαν θετικές στο «ξεμπλοκάρισμα» του ενός και μοναδικού τραπεζικού λογαριασμού.

Aναλυτικά το κείμενο που ανέβηκε στο vima.gr

«Το Βήμα της Κυριακής» δεν δεν θα κυκλοφορήσει αύριο 12 Φεβρουαρίου μετά την αρνητική απόφαση του Πρωτοδικείου την Τρίτη στο αίτημα του ΔΟΛ και την παρέμβαση των εργαζομένων σε αυτόν για την αποδέσμευση τραπεζικού λογαριασμού, που θα διασφάλιζε τη συνέχιση της λειτουργίας των Μέσων και θα τροφοδοτούσε μέρος των δεδουλευμένων των εργαζομένων και που οδηγεί τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη σε «ασφυξία».

Την Παρασκευή συζητήθηκε το αίτημα ανάκλησης της απόφασης του προέδρου Πρωτοδικών.

Με την αίτηση μεταρρύθμισης -όπως είναι η νομική ορολογία- που συζητήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, ζητήθηκε από το Πρωτοδικείο η ανάκληση της πρόσφατης προσωρινής διαταγής, ώστε να είναι εφικτή η εξασφάλιση χαρτιού και η καταβολή μέρους των δεδουλευμένων των εργαζομένων.

Σύμφωνα με την αίτηση, η απόφαση να μην παραμείνει ανοικτός ο τραπεζικός λογαριασμός δημιουργεί συνθήκες ασφυξίας.

Σύμφωνα με τους παρευρεθέντες στη συνεδρίαση έγινε κατανοητό απ' όλες τις πλευρές ότι η μη έκδοση των εφημερίδων και η υπολειτουργία των μέσω του Οργανισμού οφείλεται στην χρηματική ασφυξία του.

Μάλιστα, οι εκπρόσωποι των τραπεζών συμφώνησαν με την άποψη ότι το κλείσιμο του Οργανισμού δεν είναι προς όφελος τους, γεγονός που δίνει ένα τόνο αισιοδοξίας ενόψει την απόφασης την ερχόμενη Δευτέρα.

Η απόφαση αναμένεται την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου.

Πηγή: iefimerida.gr
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 11, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Δε θα κυκλοφορήσει αύριο η εφημερίδα «Το Βήμα»"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator