ΒΕΛΟ: Παρατηρήσεις επί της προσφάτου συνεντεύξεως του δημάρχου κου Παπακυριάκου

0Μελετήσαμε με πολύ προσοχή την συνέντευξη, εφ' όλης της ύλης, του κου δημάρχου και χαρήκαμε και μείς για τα τόσα επιτεύγματα. Μπορεί η αντιπολιτευτική μας φωνή να είναι 'πενιχρή' και να μην είναι ικανή να ενοχλήσει τον κο δήμαρχο, αλλά κάποιες απορίες τις έχουμε.

Για τα οικονομικά.
Επαίρεται ο δήμαρχος για το νοικοκύρεμα των οικονομικών του δήμου. Πράγματι μετά από πέντε (5) χρόνια διοίκησης καταφέραμε να εκδίδουμε τους λογαριασμούς του νερού στην ώρα τους. Όπως και να το δεις δεν είναι και λίγο. Μήπως να μας έλεγε τι έκανε για την μαύρη τρύπα στο ταμείο που παρέλαβε από την προηγούμενη διοίκηση, η οποία έχει έντονη οσμή ποινικού αδικήματος; Αν όσα λέγονται (και επίσημα) είναι αληθή, τότε το ποσό που χάθηκε υπερκαλύπτει τα κόστος όλων των έργων που εκτελέστηκαν την 5ετία και κάποιοι θα έπρεπε να συνομιλούν ήδη με τον εισαγγελέα. Αντ' αυτού, λόγω της πλήρους αδράνειας της δημοτικής αρχής, οι δημότες θα πληρώσουμε τη ζημία μετά του νομίμου τόκου και των συνοδευτικών προστίμων. Επίσης καλό είναι να ενημερωθούμε γιατί ένα πολύ μεγάλο μέρος των νοικοκυριών του δήμου δεν είναι καταγεγραμμένο και δεν πληρώνει το νερό που καταναλώνει, ποσό που ανέρχεται σε εκατοντάδες χιλιάδες ετησίως και τι έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια για να απαλείψει το φαινόμενο.

Για τα σκουπίδια.
Έχουν παρέλθει περίπου 30 χρόνια από τότε που οι δήμοι όλης της χώρας έχουν ειδοποιηθεί να κλείσουν τις ανεξέλεγκτες χωματερές και να εκσυγχρονίσουν το σύστημα διαχείρισης των απορριμμάτων, με απειλή βαριών προστίμων. Έχουμε ήδη υποδεχτεί το πρώτο πρόστιμο με τη λήξη της περιόδου χάριτος (31/12/2014) και πριν αναλάβει η τρέχουσα κυβέρνηση. Ενώ όλα αυτά τα χρόνια οι διαδοχικές δημοτικές αρχές αδράνησαν, μηδέ εξαιρουμένης της τωρινής και ενώ εξουσιοδότησαν τον Περιφερειάρχη να λύσει το πρόβλημα, ο οποίος πρότεινε ένα σχέδιο που δεν άρεσε σε κανένα, τώρα μας φταίει η κυβέρνηση γιατί δεν έκανε αυτά που όφειλαν να κάνουν οι κ.κ. δήμαρχοι. Η κυβέρνηση έδωσε στους δημάρχους την ευκαιρία να προτείνουν ένα καλύτερο σχέδιο, στα πλαίσια του νόμου και οι δήμαρχοι έριξαν την μπάλα στην εξέδρα. Είναι θράσος να καταγγέλλεις άλλους γιαυτό που δεν έκανες 30 χρόνια τώρα. Και εντάξει, έστω φταίει η κυβέρνηση, ο δήμος όμως τι ακριβώς έχει κάνει τα τελευταία 5 χρόνια για να προωθήσει την ανακύκλωση, που είναι το κλειδί για να λύσουμε το πρόβλημα των απορριμμάτων;

Για το νερό.
Αν καταλάβαμε καλά δεν έχει γίνει τίποτα σημαντικό αλλά στο μέλλον θα διεκδικήσουμε νερό από τον Ασωπό και τη Στυμφαλία. Εντάξει δεν υπάρχει βία, νέοι είμαστε ακόμη, θα περιμένουμε.

Για την κοινωνική πολιτική
Ήταν ιδιαίτερα ευχάριστη η έκπληξη μας όταν ενημερωθήκαμε ότι, χάριν της καθόλα άξιας αντιδημάρχου μας, οι ανασφάλιστοι του δήμου μας θα έχουν επιτέλους πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας. Και μείς νομίζαμε ότι το πρόγραμμα το είχε εφαρμόσει η κυβέρνηση για όλους τους ανασφάλιστους της χώρας. Φαίνεται θα είχαν ξεχάσει το δήμο μας και χρειάστηκε η δραστική παρέμβαση της αντιδημάρχου για να τους το θυμίσει. Εύγε!!! Αλήθεια στα προγράμματα 'Υγεία για όλους', 'Καθολική ασφάλιση', ΤΕΒΑ, Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, 'Δια βίου μάθησης', που αποτελούν κυβερνητικά προγράμματα κοινωνικής πολιτικής, τα οποία ο δήμαρχος τα παρουσίασε σχεδόν σαν δικά του έργα, ποιά ακριβώς είναι η πραγματική συμμετοχή του δήμου; Τα περισσότερα είτε γίνονται μέσω διαδικτύου, χωρίς τη συμμετοχή του δήμου, είτε μέσω ΚΕΠ μαζί με δεκάδες άλλα προγράμματα, είτε απλά ο δήμος παραχωρεί χώρο ή κάνει κάποια ανακοίνωση. Ή κάνω λάθος;

Τεχνικό πρόγραμμα
Το σημαντικότερο έργο είναι η παρέμβαση στο ρέμα του Χεκάλη, για το οποίο ο δήμος χρηματοδοτήθηκε πρόσφατα με σημαντικό ποσό, κάτι ιδιαίτερα σπάνιο τα τελευταία χρόνια. Γιατί όμως χρειάστηκε αυτή η παρέμβαση; Γιατί η έξοδος του ρέματος στη θάλασσα καταπατήθηκε και μπαζώθηκε από διαφόρους συμπολίτες μας, στην πλάτη του δήμου, που έκανε τα στραβά μάτια. Αυτό βέβαια χρεώνεται σε προηγούμενες δημοτικές αρχές, αλλά δυστυχώς ο δήμος εξακολουθεί να κάνει τα στραβά μάτια και σε σημερινές 'παρατυπίες', που σημαίνει κάποιο άλλο Χεκάλη θα πληρώσουμε στο μέλλον. Για το πολύ χρήσιμο έργο της αποχέτευσης του Βέλου, ο δήμαρχος ξέχασε να μας πει ότι το έργο αυτό το πληρώνουμε για δεύτερη φορά, αφού την πρώτη το παραλάβαμε ημιτελές. Φυσικά δεν φταίει κανείς, άλλωστε λεφτά πλέον υπάρχουν, όπως ειπώθηκε. Τα δε έργα ανάπλασης παλαιά εθνικής οδού και της εξόδου της νέας εθνικής στο Ζευγολατιό, είναι έργα που δεν αφορούν το δήμο, γιατί εκτελούνται από άλλους φορείς, αλλά είναι καλά για να γεμίζουν τον απολογισμό του δημάρχου. Για δε το δημαρχείο είναι αλήθεια ότι μας είχαν υποσχεθεί ένταξη προεκλογικά (το 2014, ποιος άραγε;), ενώ ήταν ολοφάνερο ότι δεν επρόκειτο να χρηματοδοτηθεί, λόγω υπέρβασης του διαθεσίμου ποσού(ΕΣΠΑ) κατά 60 %!!!.

Την τελική αξιολόγηση του έργου της δημοτικής αρχής θα την κάνουν φυσικά οι πολίτες. Εμείς από την πλευρά μας θα ευχηθούμε στο δήμαρχο, στους επόμενους απολογισμούς, να έχει υλοποιήσει όλα τα 'ωραία' που ανήγγειλε για το καλό του Δήμου και των Δημοτών.

(Τα στοιχεία από τη συνέντευξη τα αντλήσαμε από την 'Γνώμη Πολιτών' της 31/01/2017)

Για την Παράταξη
Λεωνίδας Στεργιόπουλος
Δημοτικός Σύμβουλος
επικεφαλής Ενωτικής Ριζοσπαστικής Παράταξης Βέλου-Βόχας
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 08, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΒΕΛΟ: Παρατηρήσεις επί της προσφάτου συνεντεύξεως του δημάρχου κου Παπακυριάκου"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator