Τσακαλώτος: Διαπραγματευτικός ελιγμός η δήλωση Τσίπρα ότι δεν θα δεχθούμε ούτε ένα ευρώ μέτρα ..

0Παραδέχθηκε ότι έρχεται μείωση του ορίου φορολόγησης που θα είναι αρνητική για τους πολλούς«Εμείς θα επιδιώξουμε μια πολιτική συμφωνία» είπε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και χαρακτήρισε διαπραγματευτικό ελιγμό την πρόσφατη δήλωση Τσίπρα ότι η ελληνική πλευρά δεν θα δεχθεί ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα.

«Ο πρωθυπουργός πρέπει να κρατήσει μια γραμμή όσο πιο σκληρή γίνεται για να κάνεις υποχώρηση όσο μικρότερη γίνεται» είπε ο υπουργός ΟΙκονομικών σε συνέντευξή του στο δελτίο ειδήσεων του Ant1, προεξοφλώντας εμμέσως ότι στη συμφωνία που διαπρματεύεται η κυβέρνηση θα έρθουν νέα μέτρα...

«Θα επιδιώξουμε πολιτική συμφωνία» είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στον Νίκο Χατζηνικολάου και υποστήριξε ότι η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης έχει να κάνει με το γεγονός ότι η κυβέρνηση συζητά και για τις μεταρρυθμίσεις και για τα πλεονάσματα και τα μέτρα για το χρέος.

«Ως διαπραγματευτική ομάδα ποτέ δεν είχαμε λευκή επιταγή. Είχαμε και κόκκινες γραμμές. Εγώ δεν μπορώ να σας πω για ένα μεμονωμένο μέτρο, συζητάμε το συνολικό πακέτο» απάντησε ο υπουργός των Οικονομικών απαντώντας στο ερώτημα πόσο θα μειωθεί το αφορολόγητο όριο.


«Δεν διαπραγματευόμαστε μόνο το αφορολόγητο, θα κάνουμε και θετικά πράγματα»
«Δεν διαπραγματευομστε μόνο για το αφορολόγητο. Θέλουμε και θετικά πράγματα. Θα κάνουμε και θετικά πράγματα» συνέχισε ο κ. Τσακαλώτος παραδεχόμενος ότι η μείωση του αφορολόγητου θα είναι αρνητική εξέλιξη για την πλατιά μάζα του ελληνικού πληθυσμού.

«Ως διαπραγματευτική ομάδα ποτέ δεν είχαμε λευκή επιταγή. Είχαμε και κόκκινες γραμμές. Εγώ δεν μπορώ να σας πω για ένα μεμονωμένο μέτρο, συζητάμε το συνολικό πακέτο» συμπλήρωσε προσπαθώντας να αποφύγει την απάντηση στο ερώτημα πόσο θα μειωθεί το αφορολόγητο.

«Οι δικοί μας άνθρωποι να είναι πιο χαλαροί, να περιμένουν τη συνολική λύση» είπε ο κ. Τσακαλώτος και συνέχισε παραδεχόμενος: «Έχουμε αδικήσει ανθρώπους με αυτό που κάναμε...».

Ενδιαφέρουσα ήταν η απάντηση του υπουργού των Οικονομικών στο ερώτημα αν η κυβέρνηση έχει κόκκινες γραμμές. Ο κ. Τσακαλώτος χρησιμοποίησε μια διατύπωση τόσο... ευρύχωρη που επιτρέπει τις ερμηνείες ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να δεχθεί σκληρά νέα μέτρα, νέους φόρους και περαιτέρω μειώσεις δαπανών προσδοκώντας ότι τα πράγματα θα βελτιωθούν όταν έρθει η ανάπτυξη.

Κόκκινη γραμμή ο κόσμος της εργασίας
«Όταν θα έρθει αυτή η ανάπτυξη να αισθάνεται ο κόσμος της εργασίας ότι θα κερδίζει παραπάνω απ' ότι οι άλλοι στην ανάκαμψη. Αυτή είναι η κόκκινη γραμμή. Ο κόσμος της εργασίας. Οι άνεργοι...» είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Θέλουμε μια πολιτική συμφωνία»
Θα επιδιώξουμε πολιτική συμφωνία, είπε ο υπουργός Οικονομικών αποφεύγοντας να απαντήσει αν η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει στις 20 Φεβρουαρίου.

«Είναι μια λεπτή ισορροπία. Αν σας πω οπωσδήποτε να κλείσουμε θα μου πείτε να τα δεχθούμε όλα. Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση» είπεο κ. Τσακαλώτος.

«Η κυρία Λαγκάρντ να είναι στο πρόγραμμα, αλλά να έχει δίκαιες απαιτήσεις»
«Δικαιούμαι να μη λέει ο κ. Τόμσεν ότι οι συντάξεις στην Ελλάδα είναι ίδιες με τη Γερμανία. Δικαιούμαι να λέω στην κυρία Λαγκάρντ να μην λέει ότι 40-50% των Ελλήνων δεν πληρώνουν φόρους» είπε ο υπουργός Οικονομικών και συνέχισε λέγοντας ότι η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ «να είναι όσο σκληρή θέλει με μένα αλλά να είναι σκληρή και με τους Ευρωπαίους».

Στο ερώτημα αν τα στελέχη του ΔΝΤ αποσκοπούν να δημιουργήσουν προβλήματα στην Ευρωζώνη, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος απάντησε: «Έχουν πολλά εσωτερικά προβλήματα. Παίζουν ένα blame game γιατί μπήκαν στο πρόγραμμα χωρίς μείωση του χρέους».

«Θέλω να πω στην κυρία Λαγκάρντ να μην καθυστερεί, να είναι στο πρόγραμμα, αλλά να έχει δίκαιες απαιτήσεις» είπε ξεκάθαρα ο υπουργός των Οικονομικών, ομολογώντας σχεδόν ότι πλέον για την ελληνική κυβέρνηση το ΔΝΤ είναι... καλοδεχούμενο.

Θα αφήσουμε το αποτύπωμά μας σε Υγεία, Παιδεία και κοινωνική πολιτική
«Αυτά που κάνει ο Ξανθός στην Υγεία, αυτά που γίνονται στην Παιδεία, αυτά που κάνει η Θεανώ Φωτίου με το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, θα αφήσουμε το αποτύπωμά μας, αν έχουμε χρόνο» υποστήριξε ο κ. Τσακαλώτος.

«Δεν με νοιάζει καθόλου. Αυτό που με νοιάζει είναι να έχουμε μια σοβαρή πολιτική και στην υγεία και στην παιδεία και στην απασχόληση» απάντησε ο υπουργός Οικονομικών στο ερώτημα αν φοβάται μήπως κάποιοι επιχειρήσουν να τον καταστήσουν αποδιοπομπαίο τράγο.
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 14, 2017
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Τσακαλώτος: Διαπραγματευτικός ελιγμός η δήλωση Τσίπρα ότι δεν θα δεχθούμε ούτε ένα ευρώ μέτρα .."

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator