Μικροπολιτική από τον… πονηρούλη και κουβαλητή των μέτρων Τσακαλώτο

0



Τελικά, πόσο θεατρίνοι είναι αυτοί του ΣΥΡΙΖΑ; Ο κύριος Τσακαλώτος για παράδειγμα. Αφού συμφώνησε στο Eurogroup να ψηφισθεί η μείωση του αφορολόγητου και νέες περικοπές στις συντάξεις, έχει εφεύρει τώρα νέα τεχνική εξαπάτησης των κομματικών ακόλουθων (και όχι των Ελλήνων ψηφοφόρων) που διαθέτει στην γνωστή ομάδα των 53.

Γράφει η Αλίκη Χατζή

Λίγο πριν έρθουν στην Αθήνα τα τεχνικά κλιμάκια , απομονώνεται θλιμμένος για την «ιδεολογική ήττα» και αρνείται να μιλήσει δημοσίως γιατί «ντρέπεται» για το αποτέλεσμα , ενώ τα βάζει με όποιον από την κυβέρνηση πανηγυρίζει για «το τέλος της λιτότητας». Έτσι λέει στους «αριστερούς» συντρόφους του στην εσωκομματική τάση…. Οι οποίοι, «τον συμπονούν»: Κατέρρευσε η εικόνα του εκπρόσωπου της «αριστερής συνείδησης» του ΣΥΡΙΖΑ και μαζί της τα σχέδια για ηγετικό ρόλο στην μετα Τσίπρα εποχή.

Και τώρα; Τώρα που περιμένουν στην σειρά κι άλλοι υποψήφιοι Αρχηγοί «μ’ αριστερά γαλόνια»; Ο κύριος Τσακαλώτος , σκέφτεται. Θα δει, λέει, πως θα χειρισθεί το θέμα ώστε να σώσει την «τιμή των 53». Προς το παρόν, αντί να μπινελικώνει τον πρωθυπουργό, τον οποίο εν πάση περιπτώσει «ξεμπρόστιασε» την προηγούμενη εβδομάδα βγάζοντας τον ψεύτη, καταγγέλλει τους υπεύθυνους για τον επικοινωνιακό χειρισμό της κυβερνητικής ήττας στην διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

Ο ίδιος δεν μπορεί να επιρρίψει τις ευθύνες στον κύριο Τσίπρα για την τακτική της καθυστέρησης που επέβαλε και απ’ την άλλη να ψηφίσει στην βουλή τα μέτρα όταν έρθει η ώρα! Ο υπουργός Οικονομικών έχει βέβαια το δικαίωμα και την υποχρέωση της ελεύθερης βούλησής του…όπως τον συμβουλεύουν κάποιοι (λίγοι) ταλιμπάν της εσωκομματικής ομάδας του, ωστόσο, δεν θέλει να παραιτηθεί. Θεωρεί ότι δεσμεύεται, το βουλώνει και ως «πονηρούλης» μεταθέτει την ευθύνη στον… Χουλιαράκη, ο οποίος παραμένει «πιστός» στο περιβάλλον του Μαξίμου.

Απίστευτος συνδυασμός μικρότητας και μικροπολιτικής! Και καθόλου έξυπνο, μια και ο Τσακαλώτος, όπως και πολλοί εξίσου αξιόλογοι σύντροφοι του στον ΣΥΡΙΖΑ ξεχνούν ότι την βασική ευθύνη για ό, τι υποστεί η χώρα την έχει ο πρωθυπουργός Τσίπρας και οι ίδιοι ως Υπουργοί και βουλευτές που θα ψηφίσουν ό, τι ψηφίσουν … όλοι μαζί θα πληρώσουν τον λογαριασμό που θα βγάλει η κάλπη.
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 23, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Μικροπολιτική από τον… πονηρούλη και κουβαλητή των μέτρων Τσακαλώτο"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator