ΑΠΕΡΓΕΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ; ΑΠΟΛΥΕΣΑΙ!

0Διπλές τρίωρες, δηλαδή εξάωρες στάσεις εργασίας κάνουν σήμερα και αύριο οι “εργαζόμενοι” στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, χωρίς αιτήματα, έτσι για την κόντρα. Στην ανακοίνωσή τους λένε ότι δεν δουλεύουν, διαμαρτυρόμενοι για θέματα… υγιεινής, ασφάλειας και κατάστασης τροχαίου υλικού!

Δεκάδες χιλιάδες πραγματικοί εργαζόμενοι θα ταλαιπωρηθούν στις μετακινήσεις τους, θα ξοδέψουν επιπλέον χρήματα από το υστέρημά τους, θα χάσουν χρόνο και η οικονομία θα ζημιωθεί, για να κάνουν ασκήσεις επαναστατικής γυμναστικής τα “βύσματα” των κομμάτων που επειδή βολεύτηκαν σε μια ΔΕΚΟ νομίζουν ότι αποτελεί και ιδιοκτησία τους.

Εάν η “Δημιουργία, ξανά!” ήταν κυβέρνηση, όσοι συμμετείχαν στις στάσεις εργασίας ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΛΕΠΤΟ. Το τέρας του κρατικού συνδικαλισμού, το οποίο ΟΛΑ τα κόμματα εξέθρεψαν, καθιστά τη χώρα μη κυβερνήσιμη όσο καλές προθέσεις κι αν έχει μια κυβέρνηση. Πολλώ δε μάλλον όταν η σημερινή “κυβέρνηση” υπήρξε ο διαχρονικός θιασώτης κάθε “κινητοποίησης” των κρατικοδίαιτων εργατοπατέρων, όσο παράλογα, αντικοινωνικά ή προσοδοθηρικά κι αν ήταν τα αιτήματά τους.

Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνει μια πραγματικά μεταρρυθμιστική κυβέρνηση είναι η αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου. Ο νέος νόμος θα πρέπει να περιλαμβάνει οπωσδήποτε:

  • αυστηρότατο περιορισμό του εύρους των θεμάτων για τα οποία νομιμοποιούνται να απεργούν οι δημόσιοι λειτουργοί,
  • νομιμοποίηση μιας απόφασης μόνο με το 50% +1 ψήφο των ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΩΝ,
  • επιστροφή ΟΛΩΝ των συνδικαλιστών στην εργασία τους με κατάργηση κάθε απαλλαγής από αυτή
  • κατάργηση κάθε κρατικής παροχής (αμοιβής, σύνταξης, άδειας,οδοιπορικών) στους συνδικαλιστές
  • άσκηση κάθε συνδικαλιστικής δραστηριότητας ΕΚΤΟΣ ΩΡΑΡΙΟΥ εργασίας και, φυσικά,
  • ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΛΥΣΗ χωρίς αποζημίωση σε οποιονδήποτε συμμετέχει σε παράνομη απεργιακή κίνηση, όπως η σημερινή, και ταυτόχρονη αγωγή εναντίον του για ζημία που υπέστη το Δημόσιο, δηλαδή ο φορολογούμενος από την παρανομία του.

Αν δεν γίνουν αυτά, μια παρέα παράνομων θα μπορούν να παραλύουν τη Δημόσια Διοίκηση και τη χώρα όποτε τους καπνίσει ή όποτε τους διατάξει ο κομματικός πάτρωνάς τους.

Θάνος Τζήμερος
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 17, 2017
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΑΠΕΡΓΕΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ; ΑΠΟΛΥΕΣΑΙ!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator