Τα βασικότερα σημεία του προγράμματος «Βιολογικές Καλλιέργειες».

0Το πρόγραμμα για τις  βιολογικές καλλιέργειες Μέτρο 11 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 είναι χωρισμένο σε δύο μέρη και αφορά τόσο τους ήδη βιοκαλλιεργητές, όσο και τους νέους που δεν υπήρξαν ποτέ αγρότες και οι αιτήσεις του ξεκινούν ηλεκτρονικά από 24 Ιανουαρίου έως 22 Φεβρουαρίου 2017.
  
Σε μια προσπάθεια να δοθούν οι απαραίτητες πληροφορίες,  οδηγίες και διευκρινίσεις κωδικοποιήσαμε τα βασικότερα σημεία του συγκεκριμένου Μέτρου:
  
  1. Η εγράφη στο σύστημα γίνεται στον ιστότοπο https://p2.dikaiomata.gr/Organics16Registration/ και η επεξεργασία των προτάσεων στον ιστότοπο https://p2.dikaiomata.gr/Organics16/#/welcome
  1. Οι δικαιούχοι μπορεί να είναι φυσικά και νομικά πρόσωπα ή ομάδες παραγώγων οι οποίοι ανταποκρίνονται στον ορισμό των ενεργών αγροτών 
  1. Τα αγροτεμάχια είναι δηλωμένα στη πρόσφατη ΕΑΕ 2016 του ενδιαφερόμενου –Δήλωση ΟΣΔΕ 
  1. Ένας υποψήφιος μπορεί να υποβάλλει αιτήσει στήριξης σε όσες προκηρυσσόμενες θέσεις του Μέτρου επιθυμεί. 
  1. Οι δικαιούχοι δεσμεύονται να συνάψουν με εγκεκριμένο Οργανισμό Πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων.
  1. Η δέσμευση είναι 3 ετούς διάρκειας για μετατροπή σε βιολογική καλλιέργεια  ή 5 ετούς για διατήρηση της ήδη βιολογικής καλλιέργειας. 
  1. Το ελάχιστο μέγεθος των υπό ένταξη αγροτεμαχίων ανέρχεται σε 0,1 Ha (1 στρέμμα). Το ελάχιστο μέγεθος της εκμετάλλευσης ανέρχεται σε 0,2 Ha για ετήσιες καλλιέργειες 0,3 για μόνιμες φυτείες  και 0,3 για μεικτές εκμεταλλεύσεις.

  1. Στη περίπτωση της ομάδας Καλλιέργειας Ελαιοκομία η ελαχίστη πυκνότητα φύτευσης  των υπό ένταξης ελαιοτεμαχίων ανέρχεται σε 80 ελαιόδεντρα/ Ha προκειμένου να εξασφαλίζεται ότι πρόκειται για συστηματικό ελαιώνα 
  1. Οι δικαιούχοι οφείλουν να καλύπτονται από νόμιμη σύμβαση επικυρωμένη από ΔΟΥ με σύμβουλο  οποίος ανήκει στο κλάδο ΠΕ,ΤΕ Γεωπόνων ή  Τεχνολόγων Γεωπονίας αντίστοιχα.
  1. Ο δικαιούχος είναι υποχρεωμένος να έχει στην κατοχή του για 3 επιπλέον έτη μετά την ολοκλήρωση  των υποχρεώσεων του το φάκελο του (αίτηση στήριξης, την απόφαση ένταξης στο πρόγραμμα, άδειες κτηνοτροφικές εγκατάστασης, τη σύμβαση με το φορέα Πιστοποίησης, Μητρώο Εισροών Εκροών, Ημερολόγιο Εργασιών με παραστατικά αγοράς για σπόρους, λιπάσματα, ζωοτροφές κλπ, τη σύμβαση με τον σύμβουλο κα.) 
Τα παραπάνω αποτελούν γενικές κατευθύνσεις και οδηγίες σύμφωνα και με την αναρτημένη πρόσκληση του Προγράμματος. Ωστόσο κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή και χρήσιμο θα ήταν οι ενδιαφερόμενοι να συμβουλεύονται τους Γεωπόνους τους ή τους Συνεταιρισμούς  τους όταν κρίνεται απαραίτητο.
  
 *ο κ. Αναστάσιος Λυμπερίου είναι Οικονομολόγος, Λογιστής-Φοροτεχνικός Α’ Τάξης και Υποψήφιος Διδάκτωρ στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Μέλος της Συνέλευσης των Αντιπροσώπων του Οικονομικού Επιμελητήριου Ελλάδας
tasoslimp@yahoo.gr
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 17, 2017
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Τα βασικότερα σημεία του προγράμματος «Βιολογικές Καλλιέργειες»."

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator