Τέλος οι Πανελλαδικές – Τις καταργεί ο Γαβρόγλου: «Είναι απαράδεκτο σύστημα»

0



Την κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων προανήγγειλε στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου χαρακτηρίζονταν το ισχύων σύστημα «απαράδεκτο».

Ο κ. Γαβρόγλου μιλώντας στη Βουλή εξέφρασε την άποψη ότι σήμερα περνά στα πανεπιστήμια μόνο όποιος τα έχει «μάθει απ έξω».

«Τυράννιονται τα παιδιά. Είναι απαράδεκτο σύστημα. Πρέπει να κρατήσουμε τα καλά που είναι το αδιάβλητο της διαδικασίας και να δούμε πως σιγά-σιγά θα εισάγονται στα πανεπιστήμια με βαθμό απολυτηρίου. Αυτό δεν μπορεί να ισχύσει από το χρόνου. Έχει ορίζοντα 3ετίας. Όμως τίποτα δεν μπορεί να γίνει αν δεν υπάρχει προηγουμένως εθνικό σχέδιο αξιολόγησης σχολικών μονάδων και διαμόρφωσης εκπαιδευτικού προσωπικού» υποστήριξε ο υπουργός Παιδείας.

Στόχος της κυβέρνησης είναι η εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ να γίνεται μόνο με το απολυτήριο Λυκείου, κάτι που θα γίνει μέσα στα επόμενα 3 χρόνια.
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 10, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Τέλος οι Πανελλαδικές – Τις καταργεί ο Γαβρόγλου: «Είναι απαράδεκτο σύστημα»"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator