Δημοσκόπηση «κόλαφος» ΠΑΜΑΚ: 16,5 μονάδες πίσω ο ΣΥΡΙΖΑ – Το 78,5% εκτιμά πως η κυβέρνηση φέρνει νέα μέτρα

0



Δεδομένη έχει τη λήψη νέων μέτρων για να κλείσει η αξιολόγηση, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα, το 78,5% εκτιμά πως η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί με νέα πρόσθετα μέτρα, την ώρα που το 6,5% θεωρεί πως αυτή τελικά δεν θα κλείσει, ενώ ακόμη ένα 6,5% εκτιμά πως η κυβέρνηση τελικά θα καταφέρει να την περάσει χωρίς αλλαγές.

Συνολικά ως προς τη στρατηγική στη διαπραγμάτευση, το 52% τη θεωρεί λανθασμένη, το 34,5% θεωρεί πως δεν είναι σταθερή και κατ επέκταση ούτε σωστή, ούτε λανθασμένη, ενώ μόλις το 7,5% αποτιμά θετικά τις κινήσεις της κυβέρνησης σε αυτό το μέτωπο.

Μάλιστα, οι πολίτες σε 34% ζητούν οικουμενική κυβέρνηση σε περίπτωση που τα πράγματα οδηγηθούν σε αδιέξοδο με τους δανειστές, ενώ το 33,5% ζητεί εκλογές, το 13,5% συνέχιση διαπραγματεύσεων και το 11,5% δημοψήφισμα.

Αποτιμώντας τα δύο χρόνια παρουσίας της, το 81% κάνει αρνητικό απολογισμό, ενώ μόλις το 12% θετικό. Όσον αφορά τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, το 62% αποτιμά αρνητικά τα πεπραγμένα της κυβέρνησης και το 26,5% θετικά.

Όσο για την πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία 33% (αυξημένη κατά 2,5% σε σχέση με τον Ιανουάριο), ο ΣΥΡΙΖΑ 16,5% (16,5%), η Χρυσή Αυγή 7,5% (7,5%), το ΚΚΕ 7% (6,5%), η Δημοκρατική Συμπαράταξη 6,5% (6,5%), η Ένωση Κεντρώων 2% (2,5%), το Ποτάμι 1,5% (2%), οι ΑΝΕΛ 1,5% (2%), Πλεύση Ελευθερίας 1,5% (2,5%) και η Λαϊκή Ενότητα 1% (1%).

Σε περίπτωση διεξαγωγής εκλογών, το 36% ζητεί αυτοδύναμη κυβέρνηση ή συνεργασία με κορμό τη ΝΔ, το 19,5% κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και το 14% οικουμενική.

Να σημειωθεί ότι, το 51,5% θεωρεί πως τα πράγματα δεν θα ήταν καλύτερα εάν η χώρα δεν προχωρούσε σε αλλαγή κυβέρνησης τον Ιανουάριο του 2015, την ώρα που το 41,5% θεωρεί πως θα ήταν καλύτερα. Ενδιαφέρον εδώ έχει το γεγονός ότι το 17% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί πως ίσως να μην έπρεπε να αλλάξει η κυβέρνηση τότε.

Παράλληλα, το 87,5% θεωρεί πως τα πράγματα πάνε προς τη λάθος κατεύθυνση ενώ το 8,5% προς τη σωστή, ενώ το 50% θεωρεί πως δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, την ώρα που το 46,5% θεωρεί πως υπάρχουν.

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα σε καρτέλες:























Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 14, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Δημοσκόπηση «κόλαφος» ΠΑΜΑΚ: 16,5 μονάδες πίσω ο ΣΥΡΙΖΑ – Το 78,5% εκτιμά πως η κυβέρνηση φέρνει νέα μέτρα"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator