Δημοσκόπηση Metron Analysis: Με 10,2% προηγείται η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου

0Διψήφια διαφορά στην πρόθεση ψήφου καταγράφει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του ΑΝΤ1.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία προηγείται κατά 10,2% του ΣΥΡΙΖΑ (15,6%) συγκεντρώνοντας ποσοστό 25,8%.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 5,6%, ενώ ακολουθούν το ΚΚΕ με 5%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 4,9%, η Ένωση Κεντρώων με 2,3%, οι ΑΝΕΛ με 2,1% και τέλος, το Ποτάμι συγκεντρώνει ποσοστό 1,7%.

Στην εκτίμηση ψήφου με αναγωγή σε έγκυρα η ΝΔ βρίσκεται λίγο πάνω από την αυτοδυναμία συγκεντρώνοντας ποσοστό 36,9%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ τοποθετείται στο 22,3.

Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 8%, το ΚΚΕ με 7,2% και το ΠΑΣΟΚ με 7%.

Στην καταλληλότητα για το αξίωμα του πρωθυπουργού προηγείται με 21% ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ ακολουθεί με 12% ο Αλέξης Τσίπρας. Το 46% των ερωτηθέντων, απαντά «Κανένας» στην ερώτηση.

Από τους ερωτηθέντες το 25% δηλώνει ότι δεν ξέρει τι θα ψήφιζε αν γίνονταν την επόμενη Κυριακή εκλογές.

Επιπλέον, οι 8 στους 10 κρίνουν αρνητικά τον απολογισμό των δύο χρόνων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ (ποσοστό 81%, έναντι του 17% των ερωτηθέντων την κρίνει θετικά).

Σε ερώτηση για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων το 67% απαντά με θετικά σχόλια την πολιτική της κυβέρνησης, ενώ το 52% αξιολογεί επίσης θετικά την καθιέρωση του συμφώνου συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια, ενώ μόλις το 34% αξιολογεί θετικά τη λειτουργία της Δημοκρατίας. Από την άλλη, η κυβερνητική πολιτική στη διαχείριση του προσφυγικού αποτιμάται θετικά μόλις από 3 στους 10 πολίτες.

Σε ερώτηση για τις βασικές αποφάσεις της κυβέρνησης στα δύο χρόνια το δημοψήφισμα αξιολογείται θετικά από το 28% των ερωτηθέντων, ενώ μόλις το 24% αξιολογεί θετικά την «17ωρη διαπραγμάτευση» του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα. Το 79% των ερωτηθέντων αξιολογεί αρνητικά τους χειρισμούς της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις το 16% των ερωτηθέντων αποτιμά θετικά τη διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης.

Το 60% των πολιτών που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση πιστεύουν ότι οι εξελίξεις το 2017 θα είναι μάλλον απρόβλεπτες, αποτυπώνοντας ουσιαστικά το μέγεθος της αβεβαιότητας που νιώθουν οι Έλληνες.

Τέλος, για την εκλογή Trump σε ποσοστό 50% οι ερωτηθέντες θεωρούν ότι οι επιπτώσεις θα είναι αρνητικές σε παγκόσμια κλίμακα, ενώ για την περίπτωση της Ελλάδας το ποσοστό αυτό είναι μικρότερο. Το 67% των πολιτών πιστεύει ότι τα πράγματα συνολικά θα εξελιχθούν χειρότερα το 2017.

Η δημοσκόπηση της Metron Analysis διεξήχθη την περασμένη εβδομάδα με πανελλαδικό δείγμα 1.005 ατόμων.
Δημοσίευση: Ιανουαρίου 31, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Δημοσκόπηση Metron Analysis: Με 10,2% προηγείται η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator