Κωνσταντινούπολη: Γκάφα ολκής! Λάθος οι φωτογραφίες του "δράστη"! "Βλέπουν" ISIS πίσω από το μακελειό

0



Σε μια γκάφα ολκής υπέπεσαν οι τουρκικές αρχές στην προσπάθειά τους να δείξουν πως έχουν "βρει" τον δράστη πίσω από την τρομοκρατική επίθεση..
στο νυχτερινό κέντρο Reina της Κωνσταντινούπολης λίγη ώρα αφού είχε μπει ο νέος χρόνος.

Το απόγευμα της Κυριακής (01.01.2017) έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες ενός άνδρα, από κάμερα ασφαλείας, τη στιγμή που έμπαινε στην Τουρκία. Είπαν πως είναι ο δράστης του μακελειού και ζητούσαν πληροφορίες. Αλλά αποδείχθηκε πως έκαναν λάθος!

Ο άνδρας αυτός δεν είναι ο δράστης. Εμφανίστηκε ο ίδιος σε αστυνομικό τμήμα και ενημέρωσε πως οι φωτογραφίες του έχουν κατακλύσει τα μέσα ενημέρωσης και τον εμφανίζουν ως τον δράστη της πολύνεκρης επίθεσης.

Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, ο άνδρας στις φωτογραφίες δεν είναι ο μακελάρης, αλλά ένας υπήκοος Καζακστάν που βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη για επαγγελματικούς λόγους! Ο άνδρας μάλιστα υπέβαλε και διαμαρτυρία.

Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες θεωρούν πως πίσω από την τρομοκρατική επίθεση με τους 39 νεκρούς και τους 69 τραυματίες, ανάμεσά τους πολύ υπήκοοοι άλλων χωρών που βρίσκονταν στην Κωνσταντινούπολη για τους εορτασμούς της Πρωτοχρονιάς βρίσκεται τζιχαντιστής του Ισλαμικού Κράτους.

Θεωρούν ότι ο δράστης κατάγεται είτε από μουσουλμανική κοινότητα της δυτικής Κίνας, είτε από το Αφγανιστάν είτε από την Τσετσενία. Το πιθανότερο, σύμφωνα πάντα με τις τουρκικές αρχές, είναι να κατάγεται από το Τουρκμενιστάν και να είναι μέλος του ISIS αλλά δεν ξέρουν ακόμη ούτε το όνομα ούτε την εθνικότητά του.

Οι αρχές χαρακτηρίζουν τον δράστη επαγγελματία. Ψύχραιμος έκανε την επίθεση, άλλαξε πέντε γεμιστήρες και όταν πια σταμάτησε να πυροβολεί, επιχείρησε να αλλάξει ρούχα και εκμεταλλευόμενος τον πανικό, κατάφερε να διαφύγει.

Υπάρχουν μαρτυρίες πως ενώ όταν μπήκε φορούσε σκούρο σακάκι και παντελόνι, βγήκε με λευκό σακάκι. Δεν αποκλείεται μάλιστα πριν ξεκινήσει την επίθεση, να είχε κάνει έρευνα στο χώρο, κάτι που θυμίζει το μακελειό στο νυχτερινό κέντρο Pulse στο Ορλάντο των ΗΠΑ!

Εξαιτίας αυτού, οι υποψίες στρέφονται στην τζιχαντιστική οργάνωση του Ισλαμικού Κράτους, αλλά οι αρχές δεν αποκλείουν την Αλ Κάιντα.

Πηγή:newsit.gr
Δημοσίευση: Ιανουαρίου 02, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Κωνσταντινούπολη: Γκάφα ολκής! Λάθος οι φωτογραφίες του "δράστη"! "Βλέπουν" ISIS πίσω από το μακελειό"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator